Brugge Gezilecek Yerler Listesi

Muhteşem güzellikleri, tarihi yapıları, göz alıcı manzaraları ve eşsiz doğasıyla Brugge, ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir şehir olarak karşınıza çıkıyor. Yaz aylarında milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Brugge, görülmeye değer yanlarıyla insanları kendine hayran bırakıyor. Romantik atmosfere sahip olan bu şehir, Aşıklar şehri olarak da biliniyor. Unesco’nun dünya kültür mirası listesinde yer alan bu şehir, farklı gezilecek noktalarıyla eşsiz bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyor.

Brugge şehri, size özel bir tatil deneyimi sunacak ve ihtiyaçlarınızı karşılamada yardımcı olacaktır. Şehri gezmek için kış ayları yerine yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Yaz ayları, size pek çok fırsatı beraberinde sunacaktır. Özellikle kanal turları için bu tarihlerin önemi bir kez daha ortaya çıkacaktır. Farklılıkları bulabileceğiniz bu şehirde gezip göreceğiniz çok sayıda yer mevcut. Bu listeyi sizler için hazırladık ve harika zaman geçirmenizi sağlayacak bir planı sizlere sunduk. Brugge Turları sırasında da oldukça ihtiyacınız olacak.

Grote Markt (Büyük Meydan)

Büyük meydan şehrin tam kalbidir. Muhteşem tarihi eserleri barındıran bu meydanda kafelerden hediyelik satışı yapan yerlere kadar pek çok imkanı bulabilirsiniz. Yıl başı programları ile önemli günlerin kutlanma meydanı burasıdır. Yine özel günlerde canlı performansları, müzik konserlerini ve kültürel etkinlikleri bulabileceksiniz.

Brugge Çan Kulesi

Brugge Çan Kulesi şehrin önemli simgeleri arasında yer alır. Gotik mimarisiyle ön planda olan kule, saat başı farklı melodiler ile karşınıza çıkacaktır. 1240 yılında inşa edilen ve zaman zaman büyük değişikliklere uğrayan çan kulesi, 366 merdiveniyle dünyanın en yüksek kulelerinden birisi olarak sayılmaktadır.

Begijnhof (Ten Wijngaerde)

Kataloliklerde ki dini toplulukların yaşadığı Beginaj yapıları, Unesco tarafından dünya kültür mirası listesinde yer almıştır. Günümüzde müze olarak kullanılan bu yapılar, farklı yanlarıyla dikkat çekmekte ve özellikle iç mimarisi farklılıkları ortaya koymaktadır.

Kutsal Kan Bazilikası

Kutsal Kan Bazilikası, hem farklı yönü hem vitray desenli iç mimarisiyle eşsiz bir hava katmaktadır. Şehrin kartpostallarda görülen simgeleri arasında bulunan bu yapı, Flandre Kontu Alsace Thierry tarafından bazilikaya getirildiğine inanılan Hz. İsa’nın kanını belli günlerde bağış karşılığında Kutsal Kan Bazilikası’nda görebilmenizi sağlıyor. Sırf bu yüzden şehri görmeye gelen Avrupalı ve Amerikalı turistlerin yoğunluğu ortaya çıkıyor.

The Church of Our Lady

Şehrin sülietini görebileceğiniz yapıların başında The Church of Our Lady binası gelmektedir. Gotik mimari ve etkileyici desenleriyle dikkat çeken bu bina, 122 metre uzunluğuyla dikkat çekmektedir.

Groeninge Museum

Kültür, sanat ve tarih düşkünü bir yapınız varsa Groeninge Museum ideal bir gezi alanı olacaktır. Farklı eserlerin yer aldığı bu müzede binlerce eserin arasında harika zaman geçirme şansına sahip olabilirsiniz.

Burg Meydanı

Kutsal Kan Bazilikası’nın yer aldığı Brug Meydanı‘nda 14. ve 15. yüzyıldan kalma tarihi Nüfus Müdürlüğü binası, Belediye Binası gibi resmi binalar dikkat çekiyor.

Minnewaterpark

Göl, kuğular, yeşilin tüm tonları ve muhteşem güzellikler ışığında doğa ile baş başa kalmanızı sağlayacak olan bu park, farklı güzellikleri size sunarak harika zaman geçirmenize imkan tanıyacaktır. Efsanelere konu olan göl boyunca yürüyüş yapabilir, banklarda dinlenebilir, sakin ve huzurlu vakit geçirebilirsiniz.

Eski St John Hastanesi

Avrupa’nın en eski ve günümüze ulaşabilen hastaneleri arasında yer alan St John Hastanesi farklı mimari özellikleri ve muhteşem yapısıyla dikkat çekmektedir. Burada yer alan müzede ise Tıb bilimine dair geçmişten günümüze kullanılan aletler ve benzeri objeler sergileniyor. Belçika Turları arasından muhteşem bir seçim yaptığınızı burada anlayacaksınız. 

Gruuthusemuseum

Farklı bir müze dahadır. Zengin saray yaşantısının yer aldığı bu müze, lordların sahip olduğu ayrıcalıkları anlayabileceğiniz en ideal alanlardır.

Aziz Salvator Katedrali

12.yüzyılda yapımına başlanan Aziz Salvador Katedrali, farklı gotik mimarisiyle dikkat çekmektedir. Yüzyıllar boyunca hasarsız kalan ve günümüze ulaşan bu bina mutlaka görülecek yerler listesinde yer almalıdır.

Bu gibi gezilecek yerlerin yanı sıra Belediye Binası, Çikolata Müzesi, Historium Brugge gibi farklı yapıları da gezip görebilme şansınız mevcuttur.

Kültür ve sanata son derece düşkün olan Brugge halkı, farklı tarihlerde güzel zaman geçirebileceğiniz sanat etkinlikleri düzenlemektedir. Ziyaret tarihinizi bu sanat etkinliklerine denk getirmeniz halinde daha hoş bir tatil imkanına kavuşabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.