Bükreş’te Gezilecek Yerler

Bükreş Romanya’nın başkentidir. Tarihte her zaman önemli bir yere sahip olan bu ülke, Osmanlı tarihinin ve kültürünün izlerini bulabileceğiniz bir konumdadır. Harika bir doğaya sahip olmasının yanı sıra tarihe ve kültürel etkinliklere de önem veren bu şehirde yapılacak çok sayıda aktivite, görülecek çok sayıda eser yer alıyor.

Muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken Bükreş, yaz dönemlerinde ziyaret edilmesi gereken bir ülke. Kış dönemlerini soğuk ve karlı geçiren ülke de ilk bahardan itibaren uygun zamanlar başlıyor ve son bahar dönemine kadar bu zaman dilimi devam ediyor.

Bükreş Turları için rehber niteliğinde hazırladığımız bu bilgiler ile harika zaman geçirebilme şansına sahip olabilirsiniz. Türklerin Romanlara olan ilgisi tarih boyunca olmuştur. Dost olarak görülen bu topluluk, ekonomik anlamda zor zamanlar geçirse de yine de farklılığını ortaya koyabilmiş, muhteşem güzelliklerini korumayı başarmıştır.

Gezip görülecek yerler listesine bakacak olursak;Bükreş Parlamento Sarayı

Bu bina Çavuşesku tarafından onlarca dini binanın ve evin yıktırılmasıyla yapılmıştır. Yapımı sırasında 700 mimarın çalıştığı bu bina, dönemin en büyük, en pahalı ve en ağır sivil yönetim binası olarak kayıtlara geçmiştir.

Lipscani

Lipscani, tatilcilerin yoğunlukla tercih ettiği bölgelerin başında gelmektedir.  Sosyal özellikleri sebebiyle tercih edilen bu bölge, Kont Drakula tarafından 15. Yüzyılda kurulmuştur. Bükreş’in önemli noktalarından birisi olan Lipscani’de alışveriş merkezleri, eğlence mekanları, restoran ve sanat galerileri bulunmaktadır.

Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi

Herăstrău Parkı içerisindeki bulunur ve 10 hektarlık alanda yer alan Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi harika bir deneyimi sizlere sunuyor. Yöresel kültürü size sunmak amacıyla açılan bu müzede yine yöresel ürünler bulabileceğiniz mağazalar da mevcut.

The National Museum of Art of Romania

200 yıllık geçmişe sahip olan bu müze uzun yıllar kraliyet sarayı olarak kullanılmasının ardından harika sanat eserleriyle donatılmış. Mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında bulunuyor.

Stavropoleos Kilisesi

Kilise olmasına rağmen zengin kütüphanesiyle dikkat çeker. Özellikle Bizans dönemine ait son derece güzel el yazmaları bulunuyor. Bizans müziği, taoloji ve sanat tarihi gibi alanlarda yazılmış kitapları inceleyebilirsiniz. Bizans müziği konusunda Avrupa’nın en geniş arşivlerinden birisine sahip olan kilisede yıl içerisinde konser organizasyonlarının düzenleniyor.Herăstrău Parkı

Doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir yanı vardır. Yürüyüş parkurları ve diğer spor alanları sebebiyle dikkat çeken bir güzelliği yansıtır. Fotoğraf çekmek isterseniz size harika manzaralar sunacaktır.

Grigore Antipa National Museum of Natural History

Kont Mihalache Ghica’nın Antik Yunan, Roma ve Bizans paralarından; kaya, mineral örneklerinden; hayvan fosillerinden ve sanat eserlerinden oluşan büyük koleksiyonunu bağışladığı Grigore Antipa National Museum of Natural History (Doğal Tarih Müzesi) farklılıkları size sunacak ve güzel zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

Devrim Meydanı

Her ülkede olduğu gibi Romanya’da da devrim meydanı vardır. Eski adı ile saray meydanı olarak anılır. İçerisinde kültür sanat etkinliklerine kadar çeşitli farklılıkları size sunar.

Zafer Takı

Bükreş Zafer Takı, Paris ile benzerlik gösterir. Romanya’nın bağımsızlığını kazanmasıyla ortaya çıkmış bir fikrin sembolüdür. Turistler tarafından gezilmekte ve fotoğraflanmaktadır.

Calea Victoriei

Kentin can damarı denilebilir. Otelleri, gezilecek yerleri, alışveriş mekanlarıyla harika deneyimleri size sunacaktır. Burada Türk işletmeci tarafından yaptırılan Atatürk Büstü bulunuyor. Büstün kaidesinde yerel dilde ve Türkçe olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu” ve Yurtta Barış, Cihanda Barış” yazmaktadır. Zaman geçirilmesi gereken önemli noktalardan birisidir.Romanian Patriarchal Cathedral

500 yıllık geçmişe sahip olan bir katedral, dini yapıdır. Katedralde Aziz Demetrius’un emanetleri bulunuyor. Gezilmesi gereken yerler listesinde bulunur.

Bükreş’te gezilecek diğer yerler

Unrii Meydanı (Unirii Square), National Museum of Romanian History, Yahudi Tarihi Müzesi (Bucharest Jewish Museum), Antim Monastery, Bükreş Türk Şehitliği, Bükreş Üniversitesi, Carol Park, Cotroceni Palace, Kretzulescu Church, Eski Mahkeme Kilisesi ve Jeoloji Müzesi gibi alanları gezip görebilirsiniz. Muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken bu alanların keyfini sürebilmek için uzun zaman ayırmanız daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Enfes güzelliklerle karşınıza çıkan Bükreş’te harika zaman geçirmenin farklı yollarını gezerek ve görerek çıkarabilirsiniz. Birbirinden özel tarihi eserler, doğal alanlar ve turistik bölgeleriyle Bükreş adeta bir açık hava müzesi görünümündedir. Tek yapılması gereken şehrin keyfini çıkarmak olacaktır. Bunu da en iyi Romanya Turları ile yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.