Deniz ve Kumsalın Dünyası Hawaii’ye Ne Zaman Gidilir?

Yemyeşil deniz ve kumsalın anavatanı olarak kabul edebileceğimiz Hawaii’de gördüklerinize inanamayacaksınız demek doğru olur. Doğanın ve yemyeşil denizin keyfini çıkarmak için yola çıkıyorsanız en doğru adres Hawaii olacaktır. Hawaii pasifik okyanusun tam ortasında bulunan adalar topluluğudur. Hawaii eyaletinin üç resmi dili vardır. Hawaii doğumlu insanlar Hawaii Creole İngilizcesini konuşurlar. Bu eski Hawaiice ile İngilizce’nin bir karışımı olup, genelde konuşulan dildir. Fakat ülkede İngilizce bilen turistler hiç zorluk yaşamazlar. Çünkü şehirlerdeki tüm yol işaretleri İngilizcedir ve insanlar İngilizceyi sorunsuz konuşabilirler.

Hawaii tatili için İstanbul’dan hareket ediyorsanız uzun ve yorucu bir yolculuk olacaktır. Aktarmalı olarak ortalama 21 ila 25 saatlik bir uçuşun ardından Hawaii topraklarına iniş yapmış olacaksınız ama buradaki manzarayı gördüğünüzde yorgunluğunuzu bir kenara bırakıp kumsalda güneş altında rahatlıkla dinlenebileceksiniz. Hawaii de suyun sesi sizi adeta dinlendirecek. Kumsalda güneş altında kendinizi hiç hissetmediğiniz kadar rahat hissedeceksiniz. Hava sıcaklıkları yıl boyunca çok fazla değişiklik göstermez, bu nedenle de yılın her mevsimi tatil yapabilirsiniz. Ayrıca balayı için gözlerden uzak ama güzel bir yer arıyorsanız en doğru tercih Hawaii Turları olacaktır. Sizi büyüleyen güzelliğiyle adaları gezerek bitiremeyeceksiniz.

Cennet Bahçesi Waimea Waterfaall

Devasa ağaçlar ve botanik bahçeler arasından güzel bir doğa yürüyüşü yapmaya ne dersiniz. Temiz hava ve doğayı avucunun içerisinde alan Waimea Waterfaall’da güzelliğiyle nefes kesen şelalenin güzelliğine hayran kalacaksınız. Cennet bahçesi diyebileceğiniz güzellikteki Waimea Waterfaall’da şelalenin karşısına geçin ve fotoğraf çekinerek tatilinizi ölümsüzleştirin.

Plajda Eğlence Vakti

Adanın en güzel plajlarından birisi olan Waikiki Beache’te sizde eğlenceli ve güzel vakit geçirebilirsiniz. Dünyanın her yerinden tatilcilerle dolup taşan Waikiki Beache’te eğlence programlarına katılabilir ya da yabancılarla kısa süreli de olsa arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Waikiki Beache’te sörf yapma şansını da yakalayabilirsiniz. Eğer sörf yapmayı bilmiyorsanız Plaj girişinde bulunan görevlilerden ders alıp, denize açılabilirsiniz.

Gizemli bir yolculuğa hazır olun

Dünya genelinde Okaliptus ağaçlarının yetiştiği nadir bölgelerden biri olan Manoa Falls bölgesinde, doğanın ortasında gizemli bir yürüyüş yapmak istemez misiniz? Manoa Falls bölgesinde, sabah erken saatlerinde devasa ağaçlar arasından temiz havayı soluyarak güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. Yürüyüşünüz esnasında etrafınıza baktığınızda kendinizi hayal dünyasında gibi hissedeceksiniz. Eşsiz bir doğa güzelliğine sahip olan Manoa Falls bölgesini gezinirken dönmek istemeyeceksiniz.

Yanardağ’ın Zirvesinden Güzel Bir Manzara

Bundan uzun zaman önce aktif bir yanardağ olan Diamond Head Trail, günümüzde binlerce turistin gezi bölgesi olarak kullanılıyor. Diamond Head Trail’in zirvesine çıkarak adaları tepeden izleyebilir ve Hawaii’nin nefes kesen güzelliğini ölümsüzleştirebilirsiniz. Elinizde güzel bir fotoğraf makinesi varsa çok şanslısınız, çünkü bu eşsiz güzelliği Dünya’nın başka hiçbir yerinde bulamayacaksınız. Ortalama 35-40 dakikalık bir yürüyüşün ardından Diamond Head Trail’in zirvesine çıkabilirsiniz.

Hawaii’de daha çok eğlenceli vakit geçirmek ve gezinti yapmak isteyenler için;

Hawaii Yanardağlar Ulusal Parkı: Dünyanın en aktif yanardağlarından olan Mauna Loa ve Kilauea yanardağlarına ev sahipliği yapan Ulusal Park’ta heyecan dolu gezinti yapabilirsiniz.

Diamond Head: Alpinizm ve doğa yürüyüşü yaparak hem zinde kalabilir hem de yeşile doyabilirsiniz. Eğer sizde doğa tutkunuysanız Diamond Head’da kesinlikle gezinti yapmalısınız.

Waimea Kanyonu Eyalet Parkı: Kanyon, şelale ve nehirlere ev sahipliği yapan Waimea Kanyonu Eyalet Parkı’nda doğa tutkunuza doyacaksınız.

Kilauea Dağı: Bin 247 metre yüksekliğe sahip olan yanardağ, görkemli ve gizemli haliyle keşfetmenizi bekliyor. Yanardağ gezinizde oldukça heyecanlanacak, yeni keşiflere yelken açacaksınız. Yurtdışı turlar sırasında böyle farklı noktalar sizde daha da heyecan yaratacaktır. 

Hanauma Koyu: Şnorkelle Yüzme ve Plaj keyfi yapmak istiyorsanız Hanauma Koyu en doğru adres olacaktır. Koyda dilediğiniz zaman spor yapabilir, dilediğiniz zaman da plajda istirahat etmenin tadını çıkaracaksınız.

Haleakala Dağı: Bisiklet, Binicilik ve Doğa yürüyüşü yapabileceğiniz Haleakala Dağında spor keyfi ve temiz hava sizleri bekliyor.

Na Pali Coast State Park: Şnorkelle yüzme ve rafting sporlarıyla heyecana doyacaksınız. Heyecanlı dakikalar geçirmek isteyenler uçurumun önünden güzel manzaranın tadını çıkarabilir.

Haleakala Ulusal Parkı: Özel koruma altına alınan Haleakala Ulusal Parkında vahşi yaşam turlarına katılabilir ve canlıların yaşam mücadelesini yakından inceleyebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

1 YorumYorum yaz

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.