Floransa’dan Ne Alınır?

Floransa, sahip olduğu tüm değerleriyle dikkat çektiği gibi tipik İtalyan alışveriş sistemiyle de harika bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyor. Sırf alış veriş için dahi Floransa’ya gidip bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Floransa turları ile keşfedeceğiniz pek çok güzellik hakkında ön bilgiyi hemen şimdi alabilirsiniz. 

Para Birimi;

İtalya Avrupa birliği üyesi olduğu için para birimi Euro’dur. Euro’da 7 adet banknot vardır. 5€, 10€, 20€, 50€, 100€, 200€ ve 500€ banknot serisidir.

Döviz bozdurma;

Döviz bozdurma işlemi için döviz büroları, postaneler ve bankalar bulunuyor. Gönül rahatlığı ile bozum yaptırabilirsiniz. Banka dışında bir bozum yeri tercih ettiyseniz mutla fiyat sormanızda fayda vardır.

Alışverişlerinizde kart kullanmak daha mantıklı olacaktır. Bu sayede hem yanınızda çok fazla nakit taşıma riskini minimum seviyeye indirebilir hem de daha avantajlı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Floransa’da mutlaka pazarlık yapma fikri aklınıza gelse de bunu ancak sokak satıcıları üzerinde gerçekleştirebilirsiniz. Bir çok mağaza da pazarlık yapma imkanınız yoktur. Bunun aksine indirim seçeneklerini sunmanız daha mantıklı olacaktır. Bunun için Floransa gezilecek yerler listesi yapmalı ve gününüzü planlamalısınız. Gel gelelim Floransa’da ne alınır sorusunun yanıtına;

Ne alınır sorusuna bir den fazla cevap verebilmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır. İtalya adeta bir alışveriş cennetidir. Bu cennetin önemli noktalarından birisi de Floransa’dır.

Bir şeyler satın almak isterseniz Duomo Meydanı ve çevresinde ki dükkanlar ilk durağınız olacaktır. Bu bölgede dünyaca ünlü mağazaların şubelerine ve ünlü İtalyan modacıların adreslerine rastlayabileceksiniz.

Eğer amacınız doğrudan lüks ürünler satın almaksa Via Tornabuoni Piazza Antinori ve Santa Trinita köprüsü arasında kalan bölgeye deniliyor. Amacınız lüks giyim ve mücevher satın almaksa burası sizin için bulunmaz bir cennet olacaktır.

Amacınız daha uygun fiyatlara sevdiklerinize hediyeler almaksa o halde San Lorenzo bölgesini tercih etmeniz daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır. Burada el yapımı ürünleri bulabilir, takılar ve popüler hediyeliklere ulaşabilirsiniz.

Mücevher ve antika meraklıları için de Ponte Vecchio bölgesi popüler birn deneyim sunacaktır. Alışveriş yapmasanız dahi bu bölgeyi gezmeye gelmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Floransa’da sokak pazarları da meşhurdur. Farklı seçenekleri size sunabilecek yapıya sahip olan bu pazarlar, günlük, haftalık veya aylık olacak şekilde kuruluyor. Bu pazarlarda deri ürünleri, tekstil, hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Aylık kurulan pazara denk gelirseniz uygun fiyata antika eşyalar satın alabilir ve harika bir koleksiyonun ilk adımını atabilirsiniz.

NE ALINIR?

Floransa’ya geldiyseniz tavsiyemiz ilk olarak tekstil ürünleri olacaktır. Deri ürünlerinin en çok tercih edilen modellerini Floransa’da rahatlıkla bulabilirsiniz. Burada dünyaca ünlü markaların yanı sıra yerel markaların ürünlerini de değerlendirebilirsiniz. Gerçekten çok kaliteli yerel ürünleri, çok uygun fiyatlara bulabilmeniz mümkün olacaktır.

Bir diğer satın alacağınız ürün ise pinokyo temalı ürünler olacaktır. Pinokyo romanının yazarı olan Carlo Collodi Floransa doğumlu. Bu sebeple pek çok pinokyo temalı ürüne rastlayabilir ve satın alabilirsiniz.

Hediyelik olarak tercih edeceğiniz diğer ürünler arasında Floransa şalları, el yapımı defter, pul, divit gibi kırtasiye ürünleri, parfüm, sabun ve krem gibi kozmetik ürünleri bulabilirsiniz. Mozaikleri ile ünlü olan bu şehir, seramik eşyalara da ciddi önem vermektedir. Bunun yanı sıra moda, giyim, takı, oyuncak ve magnet gibi küçük hediyelikleri bütçenize nazaran bulabilme imkanına sahipsiniz.

Floransa’da alışveriş yapmak isterseniz bir eşyayı en ucuz fiyata bulabileceğiniz gibi en pahalı fiyatlara da bulabilirsiniz. Birbirinden özel bu ürünleri ister kendiniz, isterseniz de sevdikleriniz için tercih edebilir ve satın alabilirsiniz. Mükemmel olanakları size sunacak olan Floransa’da alışverişin keyfini doyasıya yaşamak için birden fazla adres sizi bekliyor.Floransa’da kış turizmi ve futbol

Floransa, eşsiz tarihi güzellikleriyle adeta büyüleyici bir dünyanın kapılarını sizler için aralıyor. Hem kültürel hem tarihi değerleri görebileceğiniz bu muhteşem şehir sizi her açıdan tatmin etmeye değecek değerleri barındırıyor. Eşsiz harikalıkta ki güzelliklerine ek olarak muhteşem deneyimleri size sunacak olan Floransa, özellikle Futbol başta olmak üzere çeşitli spor dallarında ciddi atılımlar gerçekleştiriyor. Bir dönem Türk teknik direktör Fatih Terim’in de çalıştırdığı ve İtalya Serie A liginin takımlarından olan Fiorentina kulübünün tüm müsabakalarını izleyebilmeniz mümkün.

İtalya sporda futbola olan düşkünlüğü kadar kayak merkezleriyle de ünlü bir ülke. Kış sporlarını en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz İtalya’da Floransa şehrinden sürekli olarak bu yönlü organizasyonlara ve turlara katılma şansınız var.

Rakımın yükseldiği yerlerde kış turizminin harikalığını bulabileceğiniz Floransa’da, rakımın düştüğü yerlere doğru gitmeniz halinde ise deniz turizmini keşfedip su sporları konusunda ciddi birikimlere sahip olabileceksiniz. Yurt dışı turlar ile gezebileceğiniz en güzel noktalardan biridir, Floransa.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.