Gürcistan’dan Ne Alınır?

Gürcistan Turları ile buranın ne kadar farklı güzelliklerin merkezi olduğunu fark edeceksiniz. Ülkemizin doğusunda yer alan Gürcistan, kolayca ulaşımın sağlanabildiği ülkelerin başında gelir. Havayolu ve karayolu ile bu ülkeye gidebilmeniz mümkün. Tek yapmanız gereken giriş harcıyla birlikte kimliğinizi göstermekten ibarettir.

Ülkenin çoğunluğunu gezip bitirdikten sonra muhteşem hediyelikler için kendinize zaman ayırabilirsiniz. Gürcistan ile eskiden bavul ticareti yapılırdı ve bu durum oldukça meşhurdu. Günümüzde ise bu gibi uygulamalardan vaz geçildi. Ülkede genel anlamda bazı ürünler ucuz sayılabilir. Sigara ve içkiler son derece ucuz. Ülke genelinde karşılaşabileceğiniz hediyelikler arasında klasik hediyeler ilk sırada gelecektir. Ülkenin simgelerinin işlendiği magnet, kupa, bardak gibi ürünlerden bolca bulabilirsiniz. Çok özel bir hediyelik bulunmasa da ülkeden gelirken sevdiklerinize bazı anlamlı hediyeler getirmeniz hem sizin hem sevdikleriniz için iyi bir yaklaşım olacaktır.Tiflis’te ne alınır; Tiflis alışveriş rehberi;

Tiflis muhteşem bir tarihin tam ortasına kurulmuş olan Gürcü şehridir. Gürcistan’ın başkenti ve en büyük şehri konumunda bulunan Tiflis, pek çok olanağı size sunar.

Şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini gezip harika zaman geçirdikten sonra dönüş yolculuğu için alışveriş yapabilir, dönüşte sevdiklerinizi veya kendinizi şımartabilirsiniz. Tiflis’te özel bir hediyelik almak isterseniz bazı alternatiflerden yararlanabilme şansına sahip olacaksınız. Kantsi denilen geleneksel boynuzları veya gümüş yada metal el yapımı bıçakları Tiflis’te ilk akla gelen hediyelik olacaktır.  Papakhi ve Teka denilen büyük kabarık yün şapkaları ve Gürcü şarapları yine tercih edilebilir hediyeler arasında bulunacaktır.

Burada dikkat etmeniz gereken önemli hususlardan bir tanesi de Digomi isimli bit pazarını ziyaret etmek olacaktır. Alışveriş meraklılarının mutlaka uğraması gereken bit pazarında özellikle Sovyet ordusundan kalan malzemeler, ikinci el Rus kristalleri, antika fotoğraf makinaları, antika gümüş yemek takımları gibi nesneler bulup satın alabilirsiniz.

Sanat ve yağ boya tablo meraklıları için Tiflis bulunmaz bir bölgedir. Sanatçıların yapmış olduğu birbirinden özel tabloları çok uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Tablo derken fabrikasyon tablolar değil, yüzde yüz el emeği göz nuru ve gerçekten güzel tablolar.

Alınabilecek bazı hediyelikleri sizler için derlemeye çalıştık. Mutlaka alışveriş için alternatifleri değerlendirmenizde fayda olacaktır. Zira Tiflis’te bazen hiçbir şey bulamazken bazen de harika eserleri satın alma şansına sahip olabilirsiniz. Batum’da alışveriş

Gürcistan’ın önemli şehirleri arasında yer alan Batum, aynı zaman da en ideal destinasyonudur. Son yıllarda turizmden beklentilerini yükselten bu şehirde turizm yatırımlarının ardı arkası kesilmiyor. Türklerin de yoğun olarak rağbet ettiği şehirlerden birisi olan Batum’a gidiş ve geliş son derece kolay.

Şehrin keyfini çıkarıp gezilecek yerlerini tamamladıktan sonra dönüş yolculuğu için hediyeliklere bakabilirsiniz. Biz bu yazımız da hediyelik yerine genel anlamda Batum’dan neler alınabilir konusuna değinmeye çalışacağız.  Batum şehri denildiğinde Türk insanın aklına ilk gelen şey araba getirmek olacaktır. Gerçekten de böyle düşünülmesi son derece normal. Zira lüks arabaları Türkiye’ye oranla daya uygun fiyatlara alıp getirebilme şansı yakalıyorsunuz. Şehirde sigara ve alkol ürünleri de çok ucuz. Elektronik eşya, giyim gibi malzemeleri çok rahat ve kolay bir şekilde getirebileceksiniz.

Yurt dışı turlar aslında en çok alışveriş için tercih ediliyor. Kişiye özel hediyelik bir şeyler almak isterseniz o halde yapmanız gereken tek şey yöreye özgü simgesel eşyalara yönelmek olacaktır. Ağaçtan yapılan maşrapalar ideal birer hediyelik olacaktır. Batum’a araba ile geldiyseniz mutlaka benzininizi doldurup yola devam etmenizde fayda olacaktır. Benzin son derece ucuzdur fakat ziyaret boyunca yalnızca 4 depo ile sınırlandırma getirilmiştir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

YorumlarYorum yaz

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.