İsveç Alışveriş Turu

Avrupa’nın önemli merkezlerinden birisi sayılan İsveç’te birbirinden farklı alternatif alışveriş imkanlarından yaralanabilirsiniz. Avrupa’nın önemli ekonomik şehirleri arasında bulunan bu ülke, cam sanatının da önemli temsilcileri arasında bulunuyor.

Eğer bu ülkede gezi sonrası alışveriş keyfi yaşamak istiyorsanız birbirinden farklı hediye alternatiflerini değerlendirmenizi tavsiye ederiz. İsveç Turları sırasında ne alınır? sorusunun yanıtı ise birbirinden farklı ürünler ile ortaya çıkacaktır. Her ne kadar günlük hayatta pahalı bir şehir olsa da birbirinden ilginç ve özel yanlarıyla keyifli bir tatil deneyimini size sunacak olan İsveç, farklılıkları yaşayabileceğiniz en güzel ülkelerin başında kendine yer buluyor.

Cam eşyaları bu ülkede özel bir yeri ve önemi var. Çoğunluğunu el yapımı eşyaların oluşturduğu enfes cam eserler hediyelik olarak sizleri bekliyor olacak. Birbirinden özel ve güzel yanları ve farklı tasarımlarıyla dikkat çeken bu ürünler, kategorilerine göre fiyatlara ayrılmış, hem çok pahalı hem de çok uygun fiyatlarıyla dikkat çekmektedir.

Ülkede bulabileceğiniz bir diğer ürün ise hediyelik tahta atlar olacaktır. At, İsveç’in sembolleri arasında kendine yer bulur. Muhteşem güzellikte ve el emeğinde yapılan küçük at figürleri veya bu figürlerin yer aldığı süsler ayrı bir güzelliği size yansıtacak mükemmel hediyelik gruplarını oluşturacaktır.İsveç şehirlerinde alışveriş yaparken genelde Nişantaşı’ndasınız havasına kapılabilirsiniz. Bunun haricinde özel bir alışveriş deneyimi için Stockholm kenti gerçekten uygun yanıyla size farklı deneyimler sunacaktır. Özellikle alışveriş merkezlerinin bu şehirde kümelendiğini gördüğünüzde bir çok farklılığın ve alternatifin olduğunu hissedebileceksiniz. NK isimli mağazaların bol olduğu bu şehirde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Gerek şık bir kıyafet, gerek gerçek deri bir ayakkabı veya mont, gerekse de sevdikleriniz için dönüş yolunda alacağınız harika hediyelik eşyalar.

İsveç’te alışveriş yapmak için hem güzel bir bütçe hem de bol zaman ayırarak ihtiyaçlarınızı giderebilir ve muhteşem bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Farklılıkları deneyimleyin; İsveç’te spor aktiviteleri

İsveç farklı güzellikleri ve coğrafyası ile dikkat çekiyor. Ülkede gezilecek alanların listesi bir hayli fazla olmasına rağmen bu güzelliklerin keyfini çıkarabileceğiniz alternatif aktiviteler de bir hayli kabarık olacaktır. Spor İsveçliler için gerçekten özel bir konudur. Öyle ki ülkede spora verilen önem nedeniyle The National Sports Museum of Sweden (İsveç Ulusal Spor Müzesi) bulunuyor. Burada da, adından da anlaşılacağı üzere İsveç’teki spor olgusuyla ilgili hemen her şey mevcut.

Farklı aktiviteleri gerçekleştireceğiniz İsveç’te Malmö şehri özellikle dikkat çekici bir yana sahiptir. Malmö kalesi etrafında gerçekleşen doğa sporları, farklı bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyacağı gibi eşsiz güzellikleri görmenizi de sağlayacaktır. Bu bölgede bisiklet tutkunlarının buluşmalarına şahit olabilir, yürüyüş yapabilir veya diğer doğa sporlarının keyfini sürebilirsiniz. Tarih ve aktivitenin bir arada bulunduğu bu bölgede muhteşem güzellikler sizi bekliyor olacak. Kale etrafında bulunan yapay göl adeta bir doğa harikası konumunda. Kungsparken adı verilen bu park harika güzellikleriyle adeta büyülü bir dünyanın kapılarını aralamanıza imkan tanıyacaktır. Bölgenin hemen her yerinde spor yapan insanları görebileceksiniz.Åre – İsveç

İsveç’te bulunan kayak merkezi Åre, Kuzey Avrupa’nın en büyük ski resort’u olarak karşımıza çıkıyor. Her kesimden insanın faydalanabileceği şekilde dizayn edilen bu kayak merkezi, muhteşem doğasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kayak keyfini sürebileceğiniz bu bölgede güzel zaman geçirebilirsiniz.

Riksgränsen

Kuzey kutup dairesinin önemli kayak tesislerinden birisi olan Riksgränsen, deneyimli kayakçıların sıklıkla tercih ettiği bu merkez aynı zaman da kuzey ışıklarının da en ideal seyir noktalarından bir tanesidir. Eğer kayak tatilinizde zamanlamayı iyi tutturursanız kuzey ışıklarının tam altında hem kayak yapar hem de bu güzelliğe en yakından şahit olursunuz.

Futbol

Dünyayı peşinden sürükleyen Futbol, İsveç içinde özel bir yere sahiptir. İsveç milli takımı, zaman zaman Avrupa ve dünya kupalarında başarı sağlamayı bilmiştir. Avrupa’nın en özel taraftarlarına sahip olan İsveç’in tüm müsabakaları karnaval havasında geçer. Yerel ligin yer aldığı bu ülkede farklı zamanlar da farklı kulüplerin karşılaşmalarına denk gelirseniz mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Farklı İskandinavya Turları için kesinlikle araştırma yapmalısınız.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.