İtalya’da Gezilecek Yerler, Ne Zaman Gitmeli?

İtalya, gezip görülecek harika destinasyonların başında gelmektedir. Özellikle bu ülkeyi ziyaret edebilmeniz için birden fazla sebep bulabilirsiniz. 3 bin yıllık tarihi bir coğrafyanın üzerinde kurulu olan İtalyan şehirleri, enfes güzellikleriyle dikkat çekecek ve harika deneyimler yaşamanıza imkan tanıyacaktır. İtalya Turu planlayanlar için rehber niteliğinde hazırladığımız bu program ise sizin en büyük yardımcınız olacak. İtalya Gezi Rehberi sayfamızda gastronomiden geziye kadar pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz.Tavsiyelerimiz;

  1. İtalya’yı gezmek için pek çok sebep vardır. Bunlardan bir tanesi Gastronomidir. İtalyan yemekleri yiyerek harika bir deneyim elde edebilirsiniz. Özellikle Spagetti gibi makarna çeşitlerinin en güzel tariflerini bulabilirsiniz.
  2. Klasik olarak karşınıza çıkan Roma, Floransa ve Venedik turları sizi büyülemeye yetecektir. Estetiği ile harika fırsatları ayağınıza getirecek olan bu şehirlerin keyfini çıkararak gezin!
  3. Roma’nın klasik düşüncelerinden birisi olan Aşk çeşmesini görebilir ve para atarak dilekte bulunabilirsiniz.
  4. Verona mutlaka görülmesi gereken bir İtalyan şehridir. Özellikle Erbe meydanı ve Juliet’in evi mutlaka ziyaret edilmeli;
  5. Venedik sokaklarını karış karış dolaşın. Özellikle sokak arasında kalan lokantalar size mükemmel bir damak zevki verecektir.
  6. İtalya’da gece hayatına katılmak isterseniz Napoli ideal tercihlerden birisi olacaktır. Güvensiz bir şehir olduğunu düşünmeyin, mutlaka gece hayatına katılın.
  7. Ünlü İtalyan adası Capri’yi mutlaka görün. Turkuaz renkli sularda harika zaman geçirin.
  8. Milano sokaklarında gezerken mutlaka alışveriş yapın. Alışveriş için birden fazla mekan sizi bekliyor olacak.
  9. Roma’ya gittiğiniz de mutlaka Vatikan’ı görün. Eğer Papa’nın vaazına denk gelmek isterseniz bunu Çarşamba gününe denk getirin.
  10. Bir şehirden başka bir şehire geçmek için gece yolculuklarını ve trenlerini tercih edin. Bu ekonomik anlamda size çok ciddi kazanımlar sunacaktır.
  11. Sardunya adasına gittiyseniz doğu yakasının pahalı olduğunu bilin. Bunun yerine batı yakasını tercih ederek hem sakin hem de güzel bir deneyim elde edebilirsiniz.
  12. Sahil kısımlarını görmeyecekseniz yaz aylarından ziyade ilk bahar aylarını tercih etmeniz gerekir. İtalya’da yazlar oldukça sıcak geçmektedir.
  13. Roma’ya gittiğiniz de mutlaka müze kartı satın alın. Göreceğiniz onlarca müze ve sanat galerisi için uygun ve ekonomik bir çözüm olacaktır.
  14. Como gölü bölgesi italya ziyaretinizin en önemli ayağı olacaktır. Bellagio köyü ise mutlaka ziyaret edilmelidir. Papanın yazlık sarayını burada görebilirsiniz.
  15. İtalya binlerce yıllık bir tarihin izlerini taşımaktadır. Mutlaka tüm tarihi eserleri görün ve hatta fotoğraflayın. Unutulmaz bir deneyim sizi bekleyecektir.
  16. Sanat galerileri kültürel anlamda harika deneyimleri size sunacaktır. Gezmeden dönmeyin!
  17. Ünlü meydanları mutlaka görün ve harika zaman geçirin.
  18. Venedik’te gondol turlarına mutlaka katılın
  19. Futbol müsabakalarını seyredin!
  20. Kayak yapmak isterseniz Cortiba gibi kayak merkezlerini ziyaret edin
  21. Kendinizi bu ülkenin tüm güzelliklerine bırakın
  22. Kültürel faaliyetlere mutlaka katılın;

Festivallere zaman ayırın

İtalya’da muhteşem festivaller yapılmaktadır. Bu festivallere mutlaka zaman ayırmanızı tavsiye ederiz. Birden fazla festivale katılmak isterseniz programınızı ona göre ayarlamak doğru bir yaklaşım olacaktır.

Braviodelle Botti Barrel Race, Montepulciano, Toskana Bölgesi

Bu festival diğerlerinden farklıdır çünkü şarap varilleriyle yapılmaktadır. Eğer şarap seven bir yanınız varsa mutlaka katılmanız tavsiye olunur.Jazz Festivali, Perugia, Umbria

Müzik, İtalyanlar için adeta olmazsa olmazdır. Müzik severleri bir araya getiren Jazz festivali de her yıl düzenli yapılmaktadır. Perugia kentinde ki festivale katılabilir Eric Clapton, Alicia Keys ve Van Morrison gibi dünyaca ünlü starları görebilirsiniz.

Fish Festival (Balık Festivali), Camogli, Cinque Terre

Deniz ürünlerine meraklı iseniz bu festival tam size göre. 3 bin ton balığın sunulduğu harika bir lezzet şölenine katılabilirsiniz.

Nodod’Amore Tortelli, Valeggiosul Mincio, Veneto

1 kilometrelik makarna ile donatılmış bu açık büfe festival harika bir deneyimi de beraberinde getirecektir.

Venedik Uluslararası Film Festivali

Dünyanın en iyi senaristleri, yönetmenleri ve oyuncuları bu festivalde. Harika zaman geçirmek için tercih edebilirsiniz.

Tabii ki bunun haricinde pek çok yerel festival de sizi bekliyor olacak. Enfes güzellikleri ve kültürel değerleri size yansıtacak olan bu festivallerin keyfini sonuna kadar sürebilir, harika zaman geçirebilirsiniz. Yurt dışı turlar ile İtalya’yı bu denli güzel kılan yanları değerlendirmek keyifli bir seyahat planlamakla mümkün olacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.