Londra’da alışveriş imkanları, Londra’da ne alınır?

Alışveriş konusunda yaşayacağınız en güzel deneyimler Londra’da gerçekleşecektir. Şehrin her köşesinde bulabileceğiniz alışveriş merkezlerinden yerel mağazalara kadar çok sayıda farklılığı bulabilmeniz mümkün. Turizm odaklı gezilerde genellikle yüksek fiyatlarla karşılaşılsa da Londra Turları bütçenize göre alışveriş imkanları bir hayli fazla.

Genel Bilgiler

Londra’da para birimi İngiliz sterlinidir. Bir başka adı da Pound’dur. Eğer döviz bozdurmak isterseniz havalimanında, dövizcilerde, bankalarda dövizlerinizi sterline çevirebilmek son derece kolaydır. Dikkat etmeniz gereken husus ise komisyon oranları olacaktır.

Alışveriş Yapabileceğiniz Bölgeler

Londra, alışveriş anlamında zengin şehirlerden bir tanesidir. Birden fazla alışveriş merkezi, yerel dükkanlar, hediyelik satımı yapan yerler, sokak pazarları harika imkanları size sunacaktır. Londra alışverişlerinde en dikkat çeken yerler ise; Oxford Street, Regent Street, Camden Town, Piccadilly Circus, Portobello Road, Carnaby Street, Brick Lane Market, SOHO ve Covent Garden olacaktır.

Londra’dan Ne Alınır?

Londra’da alışveriş imkanlarına kavuşmak için tercih önceliklerini belirlemeniz lazımdır. Alışveriş merkezlerinde dünya modasını takip edebileceğiniz mağazalardan alışveriş yapabileceğiniz gibi daha uygun fiyatlara gönlünüzü şen edecek imkanlar da bulabilirsiniz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi şehir temalı kartpostallar, magnetler, t-shirtler, kupalar, anahtarlıklar burada da fazlasıyla var. Bu gibi ürünleri satın alarak tekrar dönüş yapabilir, sevdiklerinize, arkadaşlarınıza bu hediyeleri takdim ederek güzel bir deneyim elde edebilirsiniz. Londra’da her bütçeye uygun alışveriş imkanı olduğunu unutmayın! Londra gezilecek yerler listesi kesinlikle yapmalısınız. 

Londra’da sporun adı futboldur

Bir şehir düşünün ki futbol ile yatsın, futbol ile kalksın. Londra bu tanıma en uygun olan şehirdir. Sahip olduğu tüm güzelliklerin yanı sıra spor kültürüyle de ön plana çıkan Londra’da en çok dikkat edilen husus futboldur. Gezi amacıyla bu şehre ulaşırsanız yapmanız gereken önemli aktivitelerden birisi de Londra’da maç izlemek olmalıdır.

Bambaşka bir kültürün içerisinde kendinizi bulabileceğiniz ve harika deneyim yaşayabileceğiniz Londra’da futbol müsabakalarına gösterilen özel ilgi, dünyanın başka hiçbir noktasında karşınıza çıkmayacak kadar özeldir. Futbolun beşiği olarak adlandırılan ve dünya futboluna yön veren yapısıyla dikkat çeken Londra Futbolu, aynı zaman da dünyanın en büyük ve güçlü takımlarını da oluşturmaktadır. Öyle ki bazı Londra takımlarının yıllık bütçesi, bir çok ülkenin bütçesinden daha büyüktür . Londra’da bir ingilize futbol nedir diye sorduğunuz da birden fazla yanıt alabilirsiniz. Futbol, İngilizler için ona bağlı oldukları bir kültürdür. Londra vatandaşlarına baktığınız da ise ilginç olan durum takım kaçıncı sırada olursa olsun onu yalnız bırakmayacağıdır. Sırf bu sebeple ada genelinde Asla yalnız yürümeyeceksin temalı sloganlar bile üretilmiştir.

Londra’ya gelmeden önce futbolla ilgili bilgiler bulmak isterseniz Nick Hornby’in Futbol ateşi kitabını okuyabilirsiniz. Bir nebze de olsa fikir sahibi olabileceğiniz bu kitapta ki bilgiler, Londra’ya geldiğiniz de karşınıza çıkacaktır. Yurt dışı turlar sırasında en farklı spor seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. 

Müsabaka izleme burada özel bir yere sahiptir. Londra derbileri ise dünyanın sayılı futbol müsabakaları arasında yer almaktadır. Yine de büyük takımlara gösterdiğiniz ilgi kadar küçük veya yerel takımlarında maçlarını izlemeniz oldukça faydalı olacaktır. Premier ligde olsun veya olmasın hangi ligde oynarsa oynasın, tüm stadların dolu olduğuna dikkat çektiğiniz de bu şehirde futbol kültürünün ne denli gelişmiş olduğunu çok iyi gözlemleyebileceksiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.