Lviv Gezilecek Noktalar

Ukrayna’nın ikinci büyük şehri konumunda bulunan Lviv, farklı kültürlerin izlerini size yansıtacaktır. Tarihi kadar doğal güzellikleriyle de dikkat çeken bu şehir, eşsiz mimari yapılarının yanı sıra doğal güzellikleriyle farkını ortaya koyacaktır. Lviv adeta tarih kokan bir şehirdir. Kentin geneline yayılan tarihi eserler, turistler için harika zaman geçirilmesine imkan tanımakta ve farkındalık oluşturmaktadır.  Ukrayna’nın en çok turist çeken şehirleri arasında bulunan Lviv, tarihi eserleri, kültürü ve gece hayatı ile insanların en çok tercih ettiği bölgelerin başında kendine yer bulmaktadır.

Lviv Turları sırasında gezilecek pek çok alan mevcuttur. Gezilecek alanlara bakmadan önce hangi tarih aralığında bu bölgeye gidilmesi gerektiğine karar verilmelidir. Lviv, kış aylarının çok sert ve çetin geçtiği bölgelerin başında gelmektedir. Kış aylarında sıcaklık -20 derecelerin altına düştüğünden bu aylarda ziyaret pek mümkün gözükmemektedir. Bunun haricinde bahar ve yaz ayları ise aksine Lviv için en ideal dönemleri oluşturmaktadır.

Lviv’de gezilecek yerlere bakacak olursak;

Pazar Meydanı – Rynok Square

Pazar meydanı Lviv şehrinin en merkezi yerinde kendine yer bulmaktadır. Eğer gezintiye başlama noktasına karar veremediyseniz bu bölge en ideal alan olacaktır. Lviv Belediye binası, mitolojik süslemelere sahip olan çeşmeler ve Unesco Dünya mirası listesinde yer alan eski Lviv’i burada ki gezi noktasından dolaşmaya başlayabilirsiniz. Aynı zaman da dönüş yolculuğu için en ideal hediyelikleri de burada bulabilirsiniz.

Lviv Yüksek Kalesi;

Yüksek Kalesi tarihi bir kaledir ve 800 yılı aşkın bir süredir ayaktadır. 1200’lü yılların başında inşa edilen bu kaleden günümüze ulaşan yalnızca surlarıdır. Lviv şehrinin en yüksek noktası olan bu kaleye ulaşmak için birazcık yürüyüş yapmanız gerekecek! Bu durum aynı zaman da trekking etkinliklerinin de başlangıcı olacaktır.

Opera Binası

Lviv Opera binası, Avrupa’nın en özel sanat yapıları arasında bulunuyor. Üzerinde ki heykeller ile ayrı çekiciliğe sahip olan bu bina, 1800’lü yılların sonunda inşa edilmiş ve inşa teknikleri sebebiyle de ilgi odağı olmuştur.

Boim Chapel

Lviv’de bulunan şapeldir. 14. Yüzyılda Boim ailesinin mezarlığı olarak bilinen bu nokta içerisinde ki süslemeleriyle dikkat çeken bir noktaya ulaşmıştır.

Lychakiv Mezarlığı

Dünyanın belki de en kalabalık mezarlığıdır. Lviv şehrinde yer alan bu mezarlık 1787 yılında açılmış ve içerisinde Polonya ve Ukraynalı yazarlardan askerlere kadar 300 binin üzerinde mezar bulunmaktadır.

Dormition Kilisesi

15.yüzyılın ortalarında yapılan bu kilise Rönesans mimarisinin en güzel örneklerini oluşturmaktadır. Bugüne kadar korunabilmiş ve sapa sağlam günümüze ulaşmış olan kilise, Lviv bölgesinde gezilecek alanların başında kendine yer bulmaktadır.

Potocki Sarayı

Lviv’de gezilecek yerler arasında bulunan bu saray 1880 yılında Avusturya’nın Başbakanı Alfred Jozef Potocki’nin konutu olarak inşa edilmiş. Fransız soylu evlerinin benzeri olarak yapılan binanın mimarı da yine bir Fransız Louis Dauvergne. Sovyet Rusya zamanında el konulan saray 2000 yılından bu yana Ukrayna Cumhurbaşkanlığı konutu olarak kullanılıyor.

8.Silah deposu

Farklı bir gezi noktası arıyorsanız silah deposu en ideal noktadır. City Arsenal’ın kapıları herkese açıktır. Müze olarak faaliyet gösteren bu binada binlerce farklı silahı görebilme şansına sahip olacaksınız.

St Andrew Church, Lviv, Oblastı, Ukrayna

Ukrayna Turları arasında Lviv bölgesinde gezip görülecek yerlerin listesi bir hayli kabarıktır. Özellikle mimari anlamda ön plana çıkan şehirler arasında ki Lviv, farklı yanlarıyla enfes bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyacaktır. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.