Madrid’de Alışveriş Turu, Ne Alınır?

Muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken Madrid, Avrupa’nın önemli başkentlerinden olmasının yanı sıra eşsiz güzellikleriyle dikkat çeker. İspanyol mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğiniz bu şehirde gezip görülecek onlarca farklı bölgenin keyfini sürebilirsiniz. Eğer yolunuz Madrid şehrine düştü ise bu keyfin en güzel halini yaşayabilmeniz mümkün olacak. Bunun yanı sıra sevdiklerinizi hatırlayacağınız ve onları da sevindireceğiniz harika hediyelere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Alışveriş konusunda önemli deneyimler yaşamanıza imkan tanıyan bu şehir, farklı hediyelik eşya ve alışveriş imkanlarıyla tatilinizi süsleyebileceğiniz bir merkez konumunda yer alacaktır.

Her şehirde olan uygulamalara nazaran daha sofistike ürünleri de bulabileceğiniz bu şehirde sizin için sunulan alternatifleri değerlendirmeye almanız faydanıza  olacaktır. Gelelim Madrid Turları sırasında hangi ürünleri satın alabileceğinize;

Yelpaze

Madrid, kendine has hediyelik eşyalarıyla dikkat çeker. Bunlardan birisi de değişik figürlerle süslenen Yelpazelerdir. El yapımı olanları tercih etmeniz harika bir hediye seçimi olacaktır. Fiyat aralıkları ise en ucuzdan en pahalıya kadar görecelik gösterecektir.

Toro

İspanya’nın boğası minyatür halinde size sunuluyor. Plastikten deriye kadar farklı malzemeler de bulabileceğiniz Torolar, İspanyayı simgeleyen ideal hediyeler arasında kendine yer bulacaktır.

Biblo

Her yerde bulabileceğiniz Biblolar, İspanya’da da özel bir yere sahiptir. Madrid’in genel yapısını hissedebileceğiniz biblolar iyi bir hediye olacaktır.

Taraftar Ürünleri

Dünyanın en büyük kulüplerinden birisi olan Real Madrid’in tüm taraftar ürünlerini bu şehirde bulabilirsiniz. Orijinal ürünleri bulmak için çeşitli mağazalar olsa da uygun fiyatlara da ürünler bulabilirsiniz. Formanıza isim yazdırmayı unutmayın! Madrid gezilecek yerler listesi yaparak kendiniz için en güzel alışveriş noktalarını keşfedebilirsiniz. 

Boğa Güreşi Figürleri

İspanya denildiğinde akla gelen boğa güreşleri hediye anlamında da harika fırsatları sunacaktır. Posterden deri ürünlerine kadar boğa güreşlerini anımsatan çok sayıda hediyeye ulaşabilirsiniz.

Sanat Ürünleri & Resimler

Madrid önemli kültür sanat merkezlerinden birisidir. Dali ve Picasso gibi ünlü ressamların doğum yeri olan İspanya’nın Madrid şehrinde özellikle kanvas tablolar oldukça popülerdir. Calle Claudio Coello, Calle Orfila, Calle Almirante sanat ürünleri satışının yapıldığı bölgelerdir.

Moda Ürünleri

Özellikle erkek giyiminde öncü olan İspanya’da bütçenize uygun birçok seçenek bulabilirsiniz. Zara gibi dünyaca ünlü markaların şubelerine her köşe başında ulaşabilmeniz mümkün olacak.

Müzik CD’leri

Flamenko müziğini size hatırlatacak ürünler ve CD seçeneklerini mutlaka değerlendirmelisiniz.

Farklı seçenekleri elbette ki değerlendirebilir ve çeşitliliği artırabilirsiniz. Genel anlamda alışveriş için uygun ortamları size sunan Madrid, enfes hediyelikler bulabilmenize imkan tanıyacaktır.

Futbolun kalbine yolculuk yapın

Madrid, futbolla yatıp futbolla kalkan önemli şehirlerin başında geliyor. Dünyanın en iyi oyuncularına sahip olan Real Madrid kulübü, şehir için apayrı bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Dünyanın dört bir tarafında bulunan taraftarları sayesinde eşsiz bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyacak olan bu takım, farklılıkları görebileceğiniz mükemmel bir gezi rotasını oluşturacaktır.

Santiago Bernabeu stadyumu, Madrid’te yer alan ve Real Madrid’in müsabakalarını oynadığı stadyumdur. 1947 yılında yapımı tamamlanan stadyum, 85 bin kişilik izleyici kapasitesi ile mükemmel bir ambiyansı size yansıtacak. Stadyumun UEFA tarafından elit stadyumlar listesinde yer alması, pek çok organizasyona da ev sahipliği yapması anlamını taşıyor. Öyle ki, 1957, 1969, 1980 Avrupa Kupa final maçları, 2010 UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı, 1964 Avrupa Ulusal Kupa ve 1982 FIFA Dünya Kupası maçları da burada oynanmıştır. Stadyumda eğer maç izlemek isterseniz biletinizi önceden almanız gerekir. Yok yalnızca burayı gezeceğim diyenler varsa da rehberli tur organizasyonları her saat yapılmaktadır. Burada yer alan müzede Real Madrid’in tüm başarılarını, kupaları, futbolculara ait kişisel eşyaları görebilirsiniz.

Stadyum özellikle erkek misafirleri cezbediyor. Dünyanın en ünlü futbol takımının müsabakalarını oynadığı bu stadyumda köklü geçmişin ve kazanılan kupaların modelleri görebileceksiniz. Eğer Madrid şehrine yolunuz düştü ise mutlaka ama mutlaka gezi listenize bunu eklemenizi tavsiye edyoruz.

Santiago Bernabeu Stadyumu Ziyaret Bilgileri

Adres: Paseo de la Castellana 144, Madrid

Ulaşım: Santiago Bernabeu metro istasyonundan buraya gelebilirsiniz.

Ziyaret Gün ve Saatleri: Bilet ofisi Pazartesi – Cuma 15:00 – 21:00 arasında açıktır. Tur ve Kupa Sergisi ise Pazartesi – Cumartesi 10:00 – 19:00, Pazar 10:30 – 18:30 arasında tam bilet 16, indirimli bilet 11 Euro karşılığında ziyaret edilebilir.

İspanya Turları ile mükemmel bir ortamda gerçekleştireceğiniz bu gezi, size harika bir deneyim olarak geri yansıyacaktır. Eşsiz deneyim yaşamanıza imkan tanıyacak bu gezi ile Madrid’de spor organizasyonları ve futbolun ne denli önemli olduğuna şahitlik edebilecek ve güzel zaman geçirebileceksiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.