Makedonya’dan Ne Alınır?

Makedonya muhteşem doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve kültürel değerleriyle dikkat çeken ülkelerin başında gelmektedir. En büyük şehri ve başkent olan Üsküp, tüm güzellikleri görebileceğiniz yegane yerlerin başında bulunuyor.

Makedonya Turları sırasında dönüş için alışverişe zaman ayırabilirsiniz. Özellikle Üsküp, alışveriş için ideal bir noktadır. Ülkede bazı el yapımı hediyelikler bulabileceğiniz gibi tipik hediyelikler arasında yer alan magnet, penye, kupa gibi alternatifleri de değerlendirme şansına sahip olabilmeniz mümkün olacak.Üsküp’te iseniz eski Pazar alanı denilen bölgeyi mutlaka ziyaret edin. Eski Pazar’dan ise kuru et, bal, peynir, kırmızıbiber, kuru fasulye, Makedon mutfağına özgü tuzlu ve sarı renkteki baharat alınabilir. Buna ek olarak Erik Rakısı ve Mastika satın alınabilecek diğer hediyelikler olacaktır.

Her yerde olduğu gibi Üsküp’te de alışveriş için çeşitli bölgeler bulunmakta. AVM tarzı alışveriş yapabileceğiniz noktalarda elektronikten giyime kadar farklılıkları satın alabilirsiniz.

Mavrovo’da kayak keyfi;

Makedonya denilince son zamanlarda akla kış sporları ve kayak merkezleri gelmektedir. Ülkenin en büyük milli parkı olan Mavrovo Ulusal Parkı etrafında kümelenen kayak merkezleri muhteşem güzellikleri size sunacaktır.

Çam ağaçlarının enfes yeşili ile beyazın büyülü dünyasının bir araya geldiği Mavrovo, Avrupa ‘nın önemli kayak merkezleri arasında bulunuyor. Şara ve Pind dağlarının göze çarptığı bu bölgede 2 bin metrenin üzerinde onlarca farklı dağ bulunuyor. Kısaca bahsetmek gerekirse mükemmel bir bölgedir. Enfes doğasıyla harika bir deneyimi sizlere sunacaktır. Kış aylarında kayak ve snowboard, yaz aylarında ise trekking için bulunmaz bölgelerin başında gelen Mavrovo, özellikle uygun fiyatlı kayak tatilleri için Avrupa’nın gözdesi konumundadır.

Alplerin pahalılığından sıkılan kişilerin tercih ettiği Mavrovo, uygun fiyatları ve harika imkanlarıyla ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek, mükemmel zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Yurt dışı turlar ile siz de en güzel Makedonya tur seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.