Maldivlerden Ne Alınır?

Eşsiz deniziyle milyonlarca insanın merakla takip ettiği Maldivlerde, mercan adalarını gezinebilir ve kaplumbağa ve köpek balığı yavrularını daha yakından inceleme fırsatını yakalayabilirsiniz. Benzeri görülmemiş deniziyle bütün canlıları rahatlıkla izleyebileceğiniz Maldivlerde dilerseniz doğanın ve canlıların gizemli yaşamına bırakın kendinizi, dilerseniz de kumsalın sıcak kumsalı üzerinde temiz havayı soluyarak küçük adımlarla stres atabilirsiniz. Maldivler tatilinizi unutulmaz kılmak ve tatilinizi güzel bir hediye ile taçlandırmak istiyorsanız, yerel halk tarafından yapılan mask çalışmaları ve el işlemeleri öncelikli tercihiniz olabilir. Maldivler turları yapısı itibariyle küçük mercan adalarından oluştuğu için büyük alışveriş merkezleri bulunmuyor.

Ancak buna rağmen yerel halkın elinden çıkan bir çok hediyelik eşya çeşidi bulunmaktadır. Yerel pazarları gezinerek hem bütçenize hem de zevkinize göre hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. El sanatı ve mask yapımında birbirinden güzel el işlerine sahip olabilir ve yakınlarınıza gönül rahatlığıyla hediye edebilirsiniz. Maldivlerde leke işleri ve elde boyama tişörtleri de hediyelik eşya olarak satın alınabilir. Boyalı ahşap balık figürleri ve deniz kabuklarından yapılan el emeği eşyalarda eşi benzeri görülmemiş hediyeler arasında yer almaktadır. Sizde yakınlarınıza ve ailenize deniz kabuklarından yapılmış el emeği takılardan alabilir ve yakınlarınızın sevincine ortak olabilirsiniz.

Maldivlerde yaşayan halkın kültürünü ve günlük yaşamını ifade eden masklar ve deniz kabuklarından yapılan el emeği hediyeler tatilinizi unutulmaz kılacaktır. Ayrıca deniz ürünleri ve balıklar, Maldivlerde sadece ekonominin değil, el sanatlarının da önemli bir parçası olarak görülüyor. Boyalı Ahşap Balık Figürleri Maldivlerin en önemli hediyelik eşyasıdır. Halkın el emeği hediyelik eşyaları, sadece ticari amaçlı değil, Maldivlerin tarihini ve günümüzdeki durumunu da ortaya koymaktadır.  

MALDİVLERDE SPOR

Küçük Mercan adalarıyla her yıl binlerce turiste kapılarını aralayan Maldivlerde tatil yapmak, adeta rüya gibi bir deniz ve maviliğiyle insanı büyüleyen bir gökyüzünün muhteşem birlikteliğini yaşamak demektir. Bu güzel ülkede yerel halk sakin ve yavaş bir hayatı tercih etmektedir. Spor alanlarının kısıtlı olduğu mercan adalarında su sporlarıyla formda kalabilirsiniz. Su sporlarıyla suyun güzelliğinin tadını çıkarabilir, deniz canlılarını yakından görme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Su kaplumbağaları ve köpek balığı yavrularının yakından görülebildiği küçük mercan adalarında rafting sporuyla gününüzü eğlenceye dönüştürebilirsiniz. Heyecan ve korkuyla küreklere asılacak, Maldivlerin masmavi sularında doyasıya eğleneceksiniz. Maldivlerde Kano, Su Kayağı, Sörf ve Tekne Yarışı gibi su sporlarını yapabilirsiniz. Su sporlarının dışında yakınlarınız ve arkadaşlarınızla birlikte file karşısına geçip kumsalda voleybol keyfi yapabilirsiniz. Denizin güzel sesi, gökyüzünün maviliği ve kumsalın sıcaklığıyla voleybol keyfini ikiye katlayabilirsiniz. Yurtdışı turlar arasında en ünlü olan Maldivler tatilini su sporları ve voleybol sporlarıyla boş vakitlerinizi daha iyi değerlendirebilir, formunuzu koruyabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.