Mallorca Gezilecek Yerler

Mallorca gerçek anlamda bir tatil cenneti. Avrupa’nın en özel destinasyonu konumunda ki Mallorca, sahip olduğu muhteşem deneyimler ile keyifli bir tatili size sunacak. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu şehir, denizi ve kültürüyle de önemli bir konumda bulunuyor. Kısacası tatilciler ne tarzda bir beklenti içerisine girerse, bu şehir o beklentileri karşılaşacak yapısıyla eşsiz bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyacaktır. İspanya’da bulunan Ibiza, Minorka, Formantera gibi adaları barındıran Balear Takım Adalarının en büyük adası olan Mallorca Turları, tatilciler için adeta bir cennet bahçesini oluşturuyor.

Adaya gittiğiniz de ilk dikkatinizi çekecek olan unsur Alman ve İngiliz turistlerin yoğunluğu olacaktır. Eğer bu adanın en güzel yanlarını görmek istersiniz yapmanız gereken tek şey, tatil planlamasını Nisan ve Eylül arasına denk getirmek olacaktır. Ada da yaz dönemi de olsa şiddetli yağmurlar yağabiliyor. Bunları da göz önünde bulundurmak doğru bir yaklaşım olacaktır.

Gel gelelim en çok merak edilen konulara; yani Mallorca’ya gittiğiniz de nereleri gezebilirim sorusunun yanıtına. Maddeler halinde sıralayacak olursak;

Mallorca Katedrali:

Bu katedral Emeviler döneminde cami olarak yapılmasına rağmen katedrale dönüştürülmüştür. Avrupa ‘da ki en güzel islam eserlerinden birisidir. Gece ışıklandırılan bu katedral gerçek anlamda görsel bir şölen sunuyor.

Palma Almudania Sarayı:

Katedrali gördüyseniz bölgeden ayrılmayın. Hemen arka kısmında yer alan Almudania sarayı görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. İçerisinde ki Arap hamamları gerçekten büyüleyicidir.

Bellver Kalesi- (Palma Castell de Bellver):

Bellver kalesi yüksek bir tepede yer alır ve şehrin panoramik manzarasını sizlere ulaştırır. Burada bulunan bina ise önceleri kralların kullandığı bir şato iken sonrasında hapishaneye çevrilmiştir.

Palma eski şehir:

Burada bir çok tarihi yapıyı aynı anda görebilirsiniz. Daracık sokaklarda gezerken mükemmel zaman geçirebileceksiniz.

Palma Passeig del Born:

Palma’nın tam merkezi olarak kabul edilen bu bölge özellikle alışveriş için ideal tercih noktalarından birisi olacaktır.

Palma Plaça Major / Plaza Mayor:

Trafiğe kapalı olan bu alanda tarihi mekanların keyfini hissedebilir ve sürebilirsiniz. Mükemmel bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyan bu gezi de taş binaların etrafında yürüyerek dolaşabilirsiniz.

Manastır:

Mallorca’da manastırlar önemli bir yere sahiptir. Vall De Mossa kasabasında bulunan bu manastır ise mükemmel bir mimariye sahiptir. İçerisinde Chopin müzesi de yer alıyor. Vaktiniz var ise mutlaka görmenizi öneriyoruz.

Turistik gezinizi tamamladıysanız şimdi de muhteşem plajlara geçebiliriz. Denizi, kumsalı ve güneşi ile harika zaman geçirebilmenize imkan tanıyacak Mallorca’da plaj seçimlerini iyi yapmanız sizin için ideal olacaktır.

Es Trenc: 

Mallorca’nın en uzun plajı olarak adlandırılıyor. Su ılık ve kumsallar kilometrelerce uzanıyor. Nudist bireylerin sıklıkla tercih ettiği bir bölge olması sebebiyle dikkat etmeniz de fayda olacaktır.

Es Murters: 

Es Trenc sahilinin bitimiyle başlayan bu sahil şeridinde deniz harika ve sığ. Yüzlerce metre ilerlemenize rağmen deniz suyu belinizi geçmiyor. Bu da çocuklu aileler için ideal bir tercih olacaktır.

Cuevas del Drach (Ejderha Mağaraları):

Monacar kasabasında Porto Cristo yakınında bulunan bu mağaranın içerisinde dünyanın en büyük gölü var. Giriş 15 Euro ücrete tabidir. İlk olarak karşınıza ışık gösterisiyle daha çok ‘Denizler Altında 2O Bin Fersah‘ ve ‘80 Günde Devr-i Alem‘den tanıdığımız yazar ‘Jules Verne’ çıkıyor.  Verne, ‘Clovis Dardentor’ kitabında bu mağaralardan da bahsediyor. Eğer farklı bir görsel şölen yaşamak isterseniz mutlaka ziyaret etmeniz gerekir.

Cala Pi: 

Mallorca’da küçük ve gizli kalmış bir sahil arıyorsanız Cala Pi ideal bir yedir. Çevresel imkanlar ideal. Daha sakin bir yer arıyorsanız Cala Pi’yi seçebilirsiniz.

Mallorca geziniz boyunca keyifle gerçekleştireceğiniz aktivitelere katılmak için ideal ortamları değerlendirmek son derece önemli olacaktır. Tarihi alanları gezdikten sonra denizin keyfini çıkarmanız için size eşsiz bir rehber hazırladık. Bu plajlarda harika zaman geçirebilir, denizin, güneşin ve kumsalların mükemmelliğini yaşayabilirsiniz.

İspanya Turları ile festivallerin keyfini çıkarın;

Önemli tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel değerleriyle de dikkat çeken bu şehir, eşsiz festival ve karnavallarıyla farklı bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Mallorca’da bazı festivaller de size keyifli anlar sunacaktır. Ocak ayında 3 kral geçit töreni, Mart ayında Semana Santa kutsal haftası, Haziran ayında Nic de Foc festivali, Eylül’de Mare de Deu de la Salut festivali, Aralık ayında ise Festa de I’Estendart festivalleri mükemmel özellikleriyle sizi bekliyor olacak.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.