Milano’da Ne Alınır? Milano Alışveriş Rehberi

Hem tarihi hem kültürel hem de doğal güzellikleriyle misafirlerine gel diyen Milano, aynı zaman da çılgınca zaman geçirebileceğiniz bir alışveriş cenneti konumunda. Avrupa’nın moda devi olarak görülen ve yine Avrupa modasına yön veren şehir konumunda ki Milano’da eşsiz ürünlere sahip olabilirsiniz. Milano Turları ile keşfedeceğiniz en güzel şey; buranın ciddi anlamda bir alışveriş şehridir. Çok daha ilerisini söylemek gerekirse, alışveriş turları düzenlemek için bazı ülkelerden uçak dolusu insan buraya getirilir. Türkiye’den de alışveriş için buraya giden vatandaşlar vardır. Eğer gezi amacıyla yolunuz bu şehre düştü ise mutlaka alışveriş yapmanızı tavsiye ederiz.

Milano’da alışveriş için indirimli zamanlar

Bazı İtalyan markaları ciddi anlamda dünya markası haline dönüşmüştür. Bu dünya markalarına sahip olmak isterseniz ciddi indirim zamanları olabileceği ihtimalini aklınızdan çıkarmayın. Özellikle sezon sonunda Milano’da ciddi indirimler bulabilmeniz mümkün. Daha uygun fiyatlar istiyorsanız en az onlar kadar kaliteli olan yerel markaların da ürünlerine dikkat edebilirsiniz.Milano’da uygun fiyatlara alınabilecek markalar

İndirim sezonu gibi dönemlerde Gucci, ferrari, ferre, dsquared, salvatore, d&g ve ferragamo gibi markaları uygun fiyatlara bulabilmeniz mümkün olacaktır. Bunlara ek olarak farklı model ve markalarda şık ayakkabılar ve kıyafetler de satın alabilmeniz mümkün olacaktır.

Milano’da hediyelik eşyalar

Hediyelik anlamında birden fazla ayrıntı size sunulacaktır. Duomo katedralinin yer aldığı magnetler iyi birer hediyelik olabileceği gibi tekstil ürünleri de yine güzel hediyelik eşyalar arasında kendine yer bulacaktır. İtalya’nın yerel lezzetleri arasında bulunan peynirler gerçekten tadılması gereken ve damak zevkinize uygun yapısıyla dikkat çekecektir. Özel ve renkli makarnaların yanı sıra bu peynirlerden de satın alarak iyi bir hediye paketi oluşturabilirsiniz.

Milano tam anlamıyla bir alışveriş cennetidir. Siz neyi istiyorsanız Milano size onu sunacaktır. En pahalı ürünlerden en indirimli ürünlere kadar pek çok farklılığı bir arada bulabileceksiniz.

Milano’da spor ve Cortiba kayak merkezi

İtalya  harika deneyimler yaşamanız için eşsiz fırsatları size sunuyor. Ülkenin büyük şehirleri arasında yer alan Milano ise birden fazla farklılığı yaşamanıza imkan tanıyan yapısıyla dikkatleri üzerinize çekiyor. Milan ve İnter gibi futbol takımlarıyla tanınan Milano şehri, son zamanlarda ise kayak merkezleriyle tanınmaya başladı. 1956 yılında ki Kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Cortina, harika bir dağ kasabası olmanın yarın sıra eşsiz bir deneyimi de size yansıtacaktır.  Milano alışverişi için Milano gezilecek yerler listesi de yapmalısınız. 

Cortiba’ya ulaşım;

Ulaşım için Mestre tren istasyonundan Cortiba Express otobüslerine binebilirsiniz. 2 saatlik yolculuğun ardından kayak merkezinin bulunduğu yerel köylere ulaşabiliyorsunuz. Bundan sonra ise yolculuğunuzu köy içlerinde dolaşan minibüslerden yana kullanabilirsiniz. Cortiba, genellikte zengin İtalyan ve Avrupalı turistlerin tercih ettiği bir bölge. Kasabanın doğusunda yer alan Dolomitler dağı Unesco tarafından koruma altına alınmış. Kayak pistlerinin toplam uzunluğunun 120 kilometreye çıktığı bu bölgede Tofana, Faloria ve 5 Torri isimli 3 ana pist bulunuyor. En çok zor pist Tofana’da bulunuyor. En popüler pistler de Tofana’da. Eğer kayak yapmak istiyorsanız mutlaka elinizde bölgeyi anlayacağınız bir harita olmasında fayda olacaktır. Kayak merkezi kilometrelerce pisti ile güzel ancak oldukça pahalı. Pistlerde dinlenmek ve yemek için dağ kulübeleri yapılmış.Cortiba bölgesinde otel fiyatları oldukça pahalı. Sezon sonuna doğru fiyatlar düşse de genel anlamda ciddi bir pahalılık söz konusu olacaktır.

Futbol

İtalya Turları ile aslında futbol denildiğinde akan sular duruyor. Özellikle Milano’da bu durum biraz daha farklı. Milano’nun iki farklı takımı bulunuyor ve bu iki takım her yıl şampiyonluk yarışında ciddi savaşlar veriyor. Futbol müsabakalarının olduğu günlerde harika ortamların ortaya çıktığını hemen söyleyebiliriz. Özellikle derbi haftalarında bu durum daha da açık bir şekilde yansıyor.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.