Mısır Gezilecek Yerler

Klişe bir söz olsa da Mısır ölmeden önce görmeniz gereken yerler listesinde bulunuyor. Tarihte dünyanın ilk modern ülkelerinden birisi olarak dikkat çeken Mısır, farklı güzellikleri, mükemmel tarihi, turistik noktaları ile yaz kış ayrı güzellikleri size sunabilen bir yapıda. Büyüleyici bir ortamın izlerini size sunan Mısır’da Eski Mısır’dan kalma, tanrı ve tanrıçalara adanmış devasa tapınaklar ve piramitlerin ihtişamı karşısında şaşıracak adeta küçük bir dil tutulması yaşayacaksınız.

Maceranın en güzel hallerini yaşayabileceğiniz Mısır Turları sırasında harika güzellikleri görebilme imkanına sahip olacaksınız. Mısır Piramitleri gibi tarihi değeri yüksek alanlardan tutunda, diğer bölgelere, kültürel güzelliklere ve pek çok farklılığa kadar sayısız güzelliği görebilirsiniz.

Mısır her dönem için idealdir. Yaz aylarında çok sıcak olan ülke, kış aylarında ise nispeten daha ferah bir havaya sahiptir. Dalış başta olmak üzere deniz turizmi için bu ülkeyi tercih ediyorsanız yaz aylarında gitmeye, turistik bir gezi için tercih ediyorsanız da kış aylarında gitmeye özen göstermelisiniz.

Nil nehrinin kıyısında yer alan ülke, yüzyıllardır bu nehrin veriminden yararlanmayı bildi. Nehir üzerinde yapacağınız tekne gezilerinde yaban hayatın izlerine rastlayabilirsiniz. Eğer akvaryumu andıran bir görüntüde dalış yapmak isterseniz de Sharm el Sheikh sizin için ideal adres olacaktır.

Bazı noktalar:

Mısır bilinmeyenlerle doludur. Başkent Kahire’de yer alan ulusal müze mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. 2 bin 500’ün üzerinde eserin yer aldığı bu müzede 4 bin kadar eser de gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor. Muhammed Ali Caddesi özellikle sokak sanatına merakı olan kişilerce tercih edilebilir. Giza Piramitleri zaten ilk gidilmesi gereken yer! Piramitler bölgesine gece giderseniz, görkemli piramitler üzerine yansıtılarak yapılan büyüleyici bir lazer gösterisine denk gelebilirsiniz.

Kızıldeniz’in en güzel noktası olan Sharm El Sheikh, muhteşem bir destinasyon olarak karşınıza çıkacak, Ras Um Said, Ras Abu Gallum ve Ras Natzrani gibi bölgelerde dalış yapabileceksiniz. Daha da detaylandıracak olursak;

Kahire

Nil nehrince ikiye bölünen Kahire, Afrika’nın en büyük kentidir. Siyasi ve kültürel anlamda önemli bir şehir olan Kahire, eşsiz güzellikleriyle dikkat çekecektir. Kahire’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Mısır Eserleri Müzesi, Gize Piramitleri, Hisar, Asma Kilise, Ben Ezra Sinagogu, Han el Halili Çarşısı, Sultan Hasan Camisi, Bayt al Suhaymi bulunacaktır. Müzelerde Mısır Firavunlarının kalıntılarına ve eserlerine ulaşabilirsiniz. Maskelerden heykellere kadar çok sayıda eser sizi bekliyor olacak. Gize Piramitleri ise Keops Piramidi, Kefren Piramidi ve Mikerinos Piramidinden meydana geliyor. Nasıl yapıldığına şaşıracağınız muhteşem güzellikte ki bu piramitler 2 milyon taştan oluşturulduğu söyleniyor. Bu taşların her birinin binlerce ton ağırlığında olması ise nasıl bir teknoloji kullanıldığı konusunda yüzyıllardır tartışmaları oluşturuyor.

Sharm El Sheikh

Mısır’ın turistik yeridir. Muhteşem güzelliklere sahip olan bu şehir, turistik amaçlı geziler için bulunmaz nimetleri barındırıyor. Tüplü dalış merkezleri, Ras Mohammed Ulusal Parkı, Magic Lake, Naama Bay, Tanura gösterileri mutlaka görülmelidir. Bu şehirde akla gelen ilk şey kesinlikle dalış olacaktır. Kızıldeniz’in büyülü dünyasına ilk adımı atabileceğiniz bu uygulama da isterseniz cam tabandı özel teknelerle de kısa gezintilere çıkabilmeniz mümkün olacak. Ras Um Said, Ras Abu Gallum ve Ras Natzrani’de gibi merkezlerde harika zaman geçirebilirsiniz.

Çölün keyfini sürün;

Bedevi gelenekleri ve kültürlerini merak edenler için Mısır’da yapılacak bir diğer aktivite çöl gezintileri olacaktır. Sina Çölü üzerinde bu kültürü ve gelenekleri öğrenebileceğiniz çok sayıda program yer alıyor. Özellikle ATV veya 4×4 jeep ile yapılan gezintiler de mükemmel zaman geçirebilme şansı sizi bekliyor olacak.

Mısır, kesinlikle keyif sürülecek ülkelerin başında gelmektedir.  İster deniz ister çöl, nerede olursanız olun farklı aktiviteler sizi bekliyor olacak. Muhteşem güzellikleri, tarihi eserleri, kültürel değerleriyle apayrı bir dünyanın kapılarını sizin için aralayan bu ülke de geçireceğiniz güzel zaman eşsiz bir fırsatı sunacağı gibi harika anılar yaşamanıza da imkan tanıyacaktır. Yurt dışı turlar arasında Mısır turları oldukça farklı bir seçenektir. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.