Odessa’da Ne Alınır?

Ukrayna Karpatları, muhteşem güzellikleri size yansıtarak harika zaman geçirmenize imkan tanıyacaktır. Bölgeyi ziyaret ettiğiniz de özel sportif etkinliklerden de yararlanmak isterseniz yapmanız gereken tek şey, Karpatların harika doğasında güzel zaman geçirmek olmalıdır. Birbirinden ilginç bitki ve çiçek türleri, nehirleri, gölleri, şelaleleri ile Karpatlar adeta cennetten bir köşeyi andıracaktır.

Odessa Turları ; Macaristan, Slovakya, Polonya ve Romanya sınırı boyunca uzanan Karpat Sıra Dağları’nın Ukrayna sınırlarında kalan kısmı, yılın her mevsiminde binlerce turisti ağırlıyor. Zengin bitki örtüsü ve kültürel değerleriyle dikkat çeken bu bölge, temiz doğasıyla ve mis gibi havasıyla muhteşem olanakları bulabilmenize imkan tanıyor. Sinevir ulusal parkı ve içerisinde bulunan göl, macera dalışı yapabileceğiniz harika bölgelerdir. Başta kayak tutkunlarının gözdesi olan Karpatlar, Ukrayna’da dağcılık, ekstrem sporlar ve doğa sporları için de tercih edilen yerlerin başında geliyor. Yine sağlık turizmi konusunda da kaplıcalara sahip olan bu bölge, eşsiz güzellikleriyle dikkat çekecektir.

Kayak keyfini sürün;

Ukrayna dünyanın önemli kayak merkezleri arasında yer alır. Özellikle Karpatlar’ın başlıca kayak merkezleri Bukovel, Dragovat ve Slavskoe her kış dünyanın dört bir yanından çok sayıda turisti ağırlıyor. Kayak tutkunları için ideal olan bu bölgelerde keyifli fırsatları değerlendirebilirsiniz.  

Alışveriş rehberi!

Odessa, Ukrayna’nın liman şehirlerinden bir tanesidir. Aynı zaman da ideal alışveriş deneyimlerini yaşayabileceğiniz bir kenttir. Muhteşem güzellikleri görüp tanıyabileceğiniz bu şehirde çeşitli alışveriş imkanlarından da yararlanabilme şansına sahip olabilirsiniz.

Deribavoskaya Caddesi’nde yol boyunca uzanan sağlı sollu çeşitli butikler ve ünlü markaların şubeleri alışveriş için ideal yerlerdir. Aynı zaman da Pazar günleri şehirde antika pazarı kurulmaktadır. Bu pazarda antika ürünleri satın alabilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken husus 50 yaşından büyükse alacağınız ürün, bunu ülke dışına çıkartamıyorsunuz. Hediyelik anlamda Rus kültürünün izleri ciddi önem taşıyor. Matruşkalar burada alınabilecek en ideal ürünlerin başında geliyor. Yine meşhur votkaları tercih edebilir veya rengarenk bardaklardan satın alabilirsiniz. Bölgede yer alan bazı alışveriş merkezleri farklılıkları yansıtacaktır.

Odessa Privoz, yiyecek içecek ve elektronik dahil olmak üzere tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek niteliktedir. Comic Shop On the Bus mağazası ise birbirinden özel hediyelikleri bulabileceğiniz adresler arasında yer alır. Sady Pobedy Art Gallery, Ddessa lı sanatçıların eserlerini satan bir yerel dükkan olmasıyla dikkat çekiyor.  Bu adreslerin yanı sıra, bir çok hediyelik eşya satan tezgahı göreceğiniz sahil kısmı, hem uzun yürüyüşler, hem alışveriş için ideal bir bölgedir.

Dönüş yolculuğunda gerek bütçenize gerek keyfinize uygun satın alabileceğiniz çok sayıda hediyelik eşyaya kolayca ulaşabilirsiniz. Ukrayna Turları arasından tercihlerinizi hemen Odessa turları ile yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.