Odessa’ya Ne Zaman Gitmeli?

Ukrayna geniş topraklara ve büyük şehirlere sahip olan bir ülke olmanın yanında farklı güzellikleriyle dikkat çekiyor. Odessa bu güzelliklerin başında kendine yer bulan şehirlerdendir. Liman şehri olan Odessa, Ukrayna’nın dünyaya açılan yüzüdür. Birbirinden özel güzellikleri barındıran bu şehirde keyifli bir tatil deneyimi yaşamak tamamen sizin elinizde olacak ve harika zaman geçirmenize imkan tanıyacaktır. Plajları, hareketli gece yaşantısı, görkemli ve estetik yapılarıyla düzenli bir şehir olan Odessa, farklılıkları kolayca elde edebilmenizi sağlayan güzellikleri size sunacaktır.

Odessa Turları sırasında harika bir gezinti yapabilir, güzel zaman geçirebilirsiniz. Ülkenin genel tarihinde yer alan eserleri görebileceğiniz gibi kendinizi Akdeniz kıyılarında hissedebileceğiniz farklılıkları yaşayabilirsiniz.

Sanatın keyfini çıkarın;

Odessa mükemmel bir kültür sanat kenti olarak dikkat çeker. Çaykovski ve Stravinski gibi önemli Rus müzisyenlere hayli aşina olan Odessa’nın muhteşem güzellikleri sanatsal anlamda gerçekleştiriyor olması dikkat çekicidir. Eğer sanata yatkın bir yanınız varsa ilk yapmanız gereken şey opera binasını ziyaret etmek olacaktır. 19. Yüzyılda yapılan ve barok mimari tarzına uygun olan bu bina, tiyatrodan operaya, baleden çeşitli etkinliklere kadar sürekli aktif ve canlı yanıyla dikkat çekiyor. Sadece Pazartesi günleri kapalı olan Odessa Opera Binası’nı haftanın diğer günlerinde rahatça görebilirsiniz.

Plajların keyfini sürün;

Kuzey Avrupalılar Antalya’yı tercih ede dursun Ukraynalılar ise genellikle Odessa kıyılarında denizin keyfini sürmektedir. Yaz aylarında sıcaktan bunalan doğu Avrupalılar, hem coğrafi olarak yakın hem de istenilen tüm olanakları sunabilen Odessa sahillerini doldurmaktadır. Odessa, muhteşem güzellikleriyle dikkat çekmenin yanı sıra plajlarıyla da ilgi görmeye başlamıştır. Gerek şehir merkezinde gerekse de şehir dışında yer alan plajlar harika güzellikleri size yansıtacaktır. Arcadia Beach, Otrada Beach ve Dolphin Beach Odessa ve çevresinde bulunan plajlar arasında en popüler olanları. Eğer yolunuz bu şehre düştüyse ve yaz aylarında gittiyseniz mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında kendine yer bulacaktır.

Yer altında kilometrelerce uzanan mağaralar;

Yer altı şehirleri turistler için her zaman cazip olmuştur. Avrupa’nın en büyük yer altı şehri ve mağaraları Odessa’da bulunmakta. Başlangıç noktası Odessa’ya 70 kilometre uzaklıktaki bir askeri merkezde bulunan ve bir yer altı labirenti olma özelliği taşıyan Odessa Katakombları toplamda 100 kilometre kareye yayılıyor. 2. Dünya savaşı esnasında Ruslar tarafından sığınak olarak kullanılan bu yer altı şehri, görülmeye değer yanlarıyla dikkat çekiyor. Tavsiyemiz tek başınıza gezmeniz, aksine bir tur veya grup ile gezmeniz olacaktır. Hiçbir güvenlik tedbirinin olmadığını söylemek gerekir!

Potemkın Merdivenleri’ne Tırmanın

Potemkin merdivenleri Odessa’nın en sık tercih edilen yerleri arasında bulunuyor. 1937 yılında yapımına başlanan bu merdivenler, 4 yıllık uzun bir aradan sonra tamamlanabildi. Odessa ile deniz arasında ki bağlantıyı sağlaması için yapılan bu merdivenler, muhteşem bir deneyimi sizlere sunacaktır.

Derıbasovskaya Caddesi’ni görün

Bu cadde Odessa’nın kalbidir. Araç trafiğine kapalı olan bu cadde, her zaman eğlenceyi ve aktiviteyi sizlere sunacaktır. İstanbul’da ki İstiklal caddesine benzetebileceğiniz bu cadde üzerinde güzel zaman geçirebilir, alışveriş imkanlarından yararlanabilir veya dinlenme ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.

Gece Hayatını Keşfedin

Odessa’ya gelinmesinin en büyük sebepleri arasında gece hayatı yer almaktadır. Şehrin bir çok noktasına yayılan bu eğlence hayatı, muhteşem güzellikleri sizlere sunacaktır. Akşamın erken saatlerinden sabahın ilk saatlerine kadar uzanan bir eğlenceyi burada bulabilirsiniz. Özellikle şehrin ünlüleri tarafından da sıkça tercih edilen kulüpler ise Palladium, YO! Clup, Ibiza, Itaka ve Vechernyaya Odessa’dır.

Odessa’ya gelmeniz ve güzel zaman geçirmeniz için çok çeşitli sebepler vardır. Kültür, sanat ve eğlence merkezi olan Odessa, farklı güzellikleriyle sizleri büyüleyecek ve harika zaman geçirmenize imkan tanıyacaktır. Özel bir tatil deneyimi yaşamak isterseniz Ukrayna Turları ile bu şehrini tercih edebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.