Özbekistan Gezilecek Yerler

Özbekistan, Türk tarihi bakımından önemli bir yere sahiptir. Sovyetler birliğinin dağılmasının ardından orta Asya’da bağımsızlığını elde eden 7 devletten birisi konumunda ki Özbekistan, muhteşem kültürel geçmişi, birbirinden özel şehirleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle insanı büyüleyen bir yapıya sahiptir.

Heyecan verici destinasyonların başında gelen Özbekistan, denize kıyısı olmasa da Kazakistan, Tacikistan, Afganistan ve Türkmenistan ile sınır komşusudur. Farklı etnik kökenlerden çok fazla insanın bir arada bulunduğu bu ülke, kültürel olarak da harika bir deneyimi yansıtacaktır. Özbekistan Turları, her alanda büyük değişimler yaşıyor. Her şeyden önce bağımsızlığını kazandığı tarihten itibaren büyük bir gelişim gösteren bu ülke de gezilip görülecek yerlerin listesinin de fazla olması dikkat çeken hususları oluşturuyor. Amacınız bu ülke de doğal güzellikleri görmekse Aral gölü ilk tercihiniz olacaktır. Ülkenin en güzel noktalarından birisi olan Aral gölünün yanı sıra Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te,  farklılıkları size sunacaktır. Taşkent, Tarihi İpekyolu üzerinde bulunuyor. Köklü bir tarihin ve kültürel geçmişin izlerini taşıyan bu bölge, harika fırsatlar yakalamanıza, imkanları değerlendirmenize ve güzel yerler görmenize imkan tanımyor. Taşkent, tiyatro, konser, opera salonları ile haftanın neredeyse her günü farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Geçmişte Orta Asya’nın Paris’i olarak da isimlendirilen bu şehir hareketli bir gece yaşantısı sunuyor. Halife Hz. Osman tarafından yaptırılan Kuran-ı Kerim mushafı Taşkent’te sizleri bekliyor.
Eğitim en önemli merkezlerinden birisi olan Taşkent, alim yetiştirme konusunda harika bir bölgedir. Buna ek olarak Semerkand şehri de eklenebilir. Uluğ Bey Medresesi ve Uluğ Bey Rasathanesi bu zengin geleneğin izlerini taşıyan en önemli yapıdır ve günümüzde hala ayaktadır.

Türk tarihi açısından önemli olan şehirlerden birisi de Buhara’dır. Türk İslam eserlerinin ortaya çıktığı bu şehir, binlerce yıllık geçmişin izlerini yansıtmaktadır. Buhara’da halen arkeolojik kazılar yapılıyor ve geçmişin izleri konusunda çalışma gerçekleşiyor. Kültürel etkilemişim her an kendini hissettirdiği bu şehirde yıl genelinde kültürel faaliyetlerin çokluğu sizi şaşırtacaktır.Özbekistan’a direkt uçuş mevcut. Bunun için yapılması gereken İstanbul’dan Özbekistan’a bilet almaktır. Haftanın her günü gerçekleşen uçuşlar, kolay bir ulaşımı sağlayacaktır. İstenirse Rusya ve diğer şehirler üzerinden de Taşkent’e uçak bulabilmek mümkün olacaktır.  Buhara, Semerkand gibi dünya tarihinde önemli yerlere sahip olan kentlerin bulunduğu Özbekistan, Orta Asya’nın en mistik coğrafyasında kurulu. Yurt dışı turlar ile Özbekistan’ı keşfetmek yalnızca bir uçak bileti uzaklığında olacak.

Muhteşem güzellikleri size sunacak olan bu ülke, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle büyülü bir dünyanın kapılarını aralamanıza imkan sağlayacak. Eşsiz güzelliklerin yansıyacağı bu şehir de birbirinden özel güzelliklere ilk adımı atabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.