Portekiz Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Muhteşem bir tatil deneyimi yaşayacağınız ülkelerin başında gelen Portekiz, eşsiz güzellikleri görebilmenize imkan tanıyor. Denizin ve tarihin aynı anda keyfini çıkarmak isterseniz  turistik bir gezi için Portekiz ideal bir tercih olacaktır.

Farklılıkları bir arada bulabileceğiniz ve enfes güzellikleriyle büyüleyici bir dünyanın kapılarını aralamanıza imkan tanıyacak olan Portekiz’de, çok çeşitli alternatifleri değerlendirebileceksiniz.

Portekiz Turları sırasında görebileceğiniz iki önemli şehri bulunuyor. Birisi Başkent Lizbon, diğeri ise eşsiz güzellikleriyle sizi bekleyen Porto.

Her iki şehri göz önüne alarak yapacağınız seyahatlerin önemli ayaklarından birisi de alışveriş olacaktır. Klasik Avrupa şehirlerine nazaran daha detaylı ve eşsiz güzellikleri bulabileceğiniz Portekiz şehirlerinde mükemmel hediyelikler bulabilirsiniz. Portekiz gezilecek yerler listesi yapmayı unutmayın!

Butiklere bakın;

Butik ürünler ve tekstil ürünleri için Porto ideal bir noktadır. Birbirinden hoş tekstil ürünlerine sahip olabileceğiniz gibi mükemmel olanaklardan da yararlanabilirsiniz. Özellikle yöresel ürünler konusunda ciddi bir alışveriş fırsatı sizi bekliyor olacak.Hediyelik Eşyalar alın;

Hediyelik eşyalar konusunda ciddi anlamda alternatifi bol bir ülke var mıdır bilinmez. Fakat Portekiz bu ülkelerin başında kendine yer bulmaktadır. El yapımı küçük ürünlerden tasarımlar ve halk sanatının nadir örneklerine kadar pek çok farklı hediyelik sizi bekliyor. Porto’ya yolunuz düşüyorsa Centro Regional de Artes Tradicionais’e mutlaka uğrayın. Portekizli ünlü şair Fernando Pessoa’nın figürlerinin yer aldığı eşyalar ilk dikkatinizi çekecek ürünler olacaktır.

Kilimler;

Porto, kilim konusunda iddialı şehirlerden birisidir. Her biri el yapımı olan ve sanat eseri özelliği taşıyan kilimler, Porto’nun önemli değerleri arasında yer alır. Yün kilimleri burada alabilir ve sevdiklerinize hoş bir hediye getirebilirsiniz.

Kitaplara göz atın;

Portekiz kesinlikle bir kitap cennetidir. Hem İngilizce hem de Portekiz dilinde birden fazla klasik esere kolay ve uygun fiyatlara ulaşabileceksiniz. 100 yıl önce açılan tarihi Lello Bookstore, bu alışveriş için en ideal nokta.

Lezzetleri değerlendirin;

Portekiz’in önemli avantajlarından birisi geleneksel lezzetleridir. Özellikle baharat çeşitlerini mutlaka değerlendirmeye alabilir ve güzel bir fırsatı elde edebilirsiniz.

Küçük hediyelikler;

Portekiz’de her yerde küçük hediyelikler bulabilirsiniz. Magnetler, kupalar, tşörtler ideal tercihler olabilir. Üstelik uygun fiyatlarıyla da dikkat çeken bir yapıya sahip olacaktır.

Portekiz’in spora olan tutkusu ve faaliyetleri

Portekiz, farklı alternatifleri bulabileceğiniz önemli Avrupa şehirlerinden birisidir. Futbol, Portekiz’de bir tutku haline gelmiştir ve en popüler spor dalı olarak dikkat çeker. Avrupa müsabakalarında sürekli temsil edilen ülke, Avrupa Şampiyonasında başarıya ulaşarak futbolda ki yükselişini sürdürmüştür.

Porto ve Sporting Lizbon gibi uluslararası başarılar elde eden kulüpleriyle dikkat çeken Portekiz için farklı branşlar da önemli konuları oluşturmaktadır. Aynı zamanda eğer Portekiz seyahat tarihinizi ülkede düzenlenen Volta a Portugal yani Portekiz Bisiklet Turu düzenlenen döneme denk getirebilirsiniz, bisiklet yarışına katılmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Diğer branşlarda da başarılı organizasyonlara ev sahipliği yapan Portekiz, basketbol, yüzme, atletizm, tenis, jimnastik, paten hokeyi, hentbol ve rugby gibi birçok spor dalının önemli temsilcileri arasında yer alıyor.
Deniz kıyısında olmanın avantajını sağlayan Portekiz’de profesyonel veya amatör olarak ilgilenebileceğiniz diğer sportif faaliyetler ise su sporları olacaktır. Yelken gibi etkinliklerle harika zaman  geçirebilirsiniz. Yurt dışı turlar ile siz de en farklı tatil seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.