Prag Alışveriş Rehberi

Kuklaların şehrinde hediye seçimi

Prag, gerek tarihi gerekse de kültürel özellikleriyle dikkat çeken Prag, birbirinden özel hediyeler bulabileceğiniz anlamlı bir şehirdir. Gezinizi tamamlayıp dönüş için hazırlık yapmaya başladığınız da kendiniz ve sevdiklerinize özel hediyeler alabilirsiniz.

 

Prag, hediyelik seçimlerinde özel bir şehirdir. Tipik turistik hediyelerden ziyade daha özel hediyeleri bulabileceğiniz bu şehir, farklılıklarıyla dikkat çeker. Her bütçeye uygun hediye bulabileceğiniz bu şehirde ister küçük hediyelikler ile sevdiklerinizi şımartın, isterseniz de özel hediyelerle ömür boyu unutamayacağınız anıları beraberinde getirin. Prag Turları işte bu anıları biriktire bileceğiniz en güzel şehirlerden!

Kukla, Prag’da önemli hediyeliklerin başında gelir. Zaten bu şehir için “Kuklalar şehri” ifadesi kullanılmaktadır. Kukla üretiminin neredeyse sanat haline dönüştüğü bu şehirde sevdikleriniz için tercihinizi kukladan yana kullanabilir ve unutulmaz bir hediye olarak mutlu edebilirsiniz. Prag’ın her köşesinde görebileceğiniz kuklalar için bütçenizi iyi belirlemek doğru bir yaklaşım olacaktır. 10 Euro ile binlerce dolar arasında değişkenlik gösteren fiyatları göz önünde bulundurmanız gerekebilir.

Sahip olacağınız bir diğer özel hediye ise lal taşı ve kristal ürünleri olacaktır. Lal taşları gerçekten işlenmesi zevk veren doğal taşlardır. Bu taşlar ile yapılan kolyelerden bilekliklere, yüzüklerden broşlara kadar farklı alternatifler bulabilirsiniz. Prag gezilecek yerler listesi yapmalısınız. 

Cam ürünler de oldukça özeldir. Cam atölyelerine düzenlenen turlara katılabilir ve burada alışveriş deneyimini yaşayabilirsiniz. Daha küçük ürünlere ek olarak aradığınız tüm farklılıkları bu şehirde bulabilme şansına sahipsiniz.


Prag’da spor tutkusu ve etkinlikleri

Prag önemli sportif organizasyonların ve uluslar arası sporcuların yetiştiği bir şehirdir. Spor tarihine bakıldığında bu şehirde bir çok profesyonelin yetiştiği, olimpiyat şampiyonlarının çıktığını görebilirsiniz.

Son zamanlarda özellikle Çek devletinin destekleriyle bu etkinlikler yoğunlaşmış ve harika başarılar elde edilmiştir. Dünyayı peşinden sürükleyen futbol tutkusunun en güzel örneklerini görebileceğiniz bu şehirde Sparta Prag gibi yerel anlamda faaliyet gösteren fakat uluslar arası başarılar sergileyen kulüpler mevcut. Yolunuz düştüğünde Sparta Prag müsabakalarını izleyebilirsiniz.

Ülkenin karasal iklimi, farklı branşların da gelişmişini sağladı. Dağ sporları ve kayak gibi farklılıklar ülkede ciddi anlamda değerlendiriliyor. Çek Cumhuriyeti Turları arasında Prag oldukça farklı bir yere sahiptir. 

Spindleruv Mlyn kayak merkezi, son zamanlarda Avrupa’nın önemli merkezlerinden birisi haline dönüştü. Burada kayak yapmanın getirmiş olduğu avantajları değerlendiren turistler, Avrupa’nın diğer destinasyonlarına göre daha uygun ve ekonomik imkanlar bulabiliyor. Unesco tarafından koruma altına alınan ve biyosfer sahası olarak adlandırılan bu bölgede eşsiz güzellikleri aynı anda görebilir, kış aylarında kayak tutkunuzu, yaz aylarında ise trekking ve kaya tırmanışlarını gerçekleştirebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.