Riga’nın ruhunu yaşamak için gezebileceğiniz yerler

Baltık şehirlerinin en büyüğü konumunda ki Riga, sahip olduğu eşsiz güzellikler ile adeta bir turizm cenneti. Sunmuş olduğu olanaklar, mimari yapısı, büyüleyici güzelliği, gece hayatı ve daha nicesiyle muhteşem bir tatil yapmak için Riga Turları adeta biçilmiş kaftan. Eski sokaklar arasında saatlerinizi geçirebileceğiniz bu şehirde Avrupa’nın en güzel destinasyonlarından birisinin keyfini sürebilirsiniz.

Riga sokaklarında yürüyerek gezmenin vermiş olduğu keyfi hiçbir yerde bulamayacak, harika fırsatları değerlendirebilecek ve mükemmel tarihi güzellikleriyle olağanüstü bir tatil yaşayabilirsiniz.

Birden fazla gezilecek yerleriyle dikkat çeken Riga’da her nokta size apayrı güzellikleri sunacaktır. Riga gezilecek yerler listesi yapalım!

House of Blackheads

Eski kent merkezinde bulunan bu bina, bir dönem önemli ticari faaliyetlerin yaşandığı bir merkez konumunda idi. Günümüzde ise müze olarak kullanılan binanın bodrum katında şarap mahzenlerini görebilir, ticaretle ilgili sergilere katılabilir, üst katlarında yer alan balo salonlarıyla harika zaman geçirebilirsiniz.

Belediye Sarayı

Mimari yapısıyla dikkat çeken belediye binası, güzel bir görünüme ve geniş bir bahçeye sahip olmasına rağmen ziyarete kapalı. Fakat şehrin simgeleri arasında yer alan bu bina yine de görülecek güzellikleri size sunacaktır.

St. Peter Kilisesi

St Peter Kilisesi 1209 yılında inşa edilmiştir. Skarnu caddesinde yer alan bu kilise, Riga’nın en eski yapılarından birisi. Kilisenin en dikkat çeken yanı ise mimari yanıdır. Yüksek kulesiyle dikkat çeken bu kilisenin üzerinde Riga’nın panoramik manzarasını izleyebilirsiniz.

St. John Kilisesi

Mimari anlamda sizi etkileyecek yapılardan birisi de St John kilisesi olacaktır. Pazar ve Pazartesi günleri haricinde her gün açık olan bu kilisede Hz İsa’nın ölümü, göğe yükselişi ve yeniden dirilişini tasvir eden resimler gerçekten görülmeye değer. 13. Yüzyıldan kalan bu kilise içerisinde ki dev org ve gotik mimarisiyle dikkat çekici bir özelliği sunuyor.

Güneş Müzesi

Letonya’da Pagan kültürünün önemli bir etkisi var. Öyle ki bu kültür şehrin en acayip müzesini sizlere sunuyor. Güneş müzesi olarak bilinen ve Valnu caddesi üzerinde yer alan bu müzede güneş mitolojisini tarihini ve Letonya kültürü içerisinde ki etkisini gözlerinizle görebilirsiniz.

The House of the Black Cat

Kara kedi heykeliyle ünlü olan bu bina, sembolik anlamda görülmeye değer bir bina olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Riga Kalesi

Riga, önemli tarihi eserleriyle dikkat çekiyor. Riga Pils olarak bilinen bu kale, içerisinde Letonya ulusal tarih müzesini barındırıyor. Müzenin içerisinde birbirinden farklı ve güzel tarihi eserleri görebilirsiniz.

Riga Katedrali

Doma Katedrali olarak da bilinen bu katedral, 1207 yılında yapılmış ve tarihi özellikleriyle kentin simgeleri arasında bulunuyor. İçerisinde 6 bin borulu kocaman orgu görülmeye değer. Mimari anlamda gotik tarzın en güzel örneklerini yansıtan bu binayı mutlaka görmelisiniz.

1991 Savunma Müzesi

Museum of the Barricades of 1991 Kramu Caddesi’nde bulunuyor. Sovyetler Birliği’nin son senesinde yeni seçilmiş Letonya hükümetine karşı birlikler göndermesi ve çıkan olaylarla ilgili kurulmuş binadır. Ücretsiz gezebilir ve 1991 olaylarını detaylı şekilde anlayabilirsiniz.

Özgürlük Anıtı

Letonya’nın simgelerinden birisi olan özgürlük anıtı, ülkenin bağımsızlık döneminde dikildi ve Letonya halkı için oldukça büyük öneme sahip. Sovyet yönetimi altındayken dahi yıkılmayan bu anıtın değerini anlamanız için mutlaka görmelisiniz. Tepesindeki 3 yıldız taşıyan kadın, Letonya’nın 3 bölgesini kucaklayan özgürlüğü simgeliyor.

KGB Merkezi

Köşede ki ev olarak da ifade edilen bu bina Sovyetler döneminde ki gizli servis olan KGB’nin merkezlerinden birisidir. Sovyet rejimine karşı gelen pek çok Letonyalının sorguya çekildiği bina olarak bilinen bu yapı, Letonya tarihinde ciddi öneme sahip.

Acı Çeken Meryem Ana Katolik Kilisesi

Catholic Church of Our Lady of Suffering (Sapju Dievmates katolu baznica) adlı yapı, 18. yüzyıldan kalma olup kentteki ilk taş kilise.

Letonya Ulusal Operası

Kültür ve sanat etkinlikleri Riga için önemli değerlerdir. Letonya Ulusal Balesi (NB), LNO Korosu ve LNO Orkestrası’na ev sahipliği yapıyor. 1863 yılında St. Petersburglu mimar Ludwig Bohnstedt tarafından inşa edildi.

Bunların haricinde görebileceğiniz diğer eserler ve binalar arasında Roland Heykeli , Letonya’nın İşgali Müzesi , Porselen Müzesi , St. Saviour’s Anglican Church , St. Jacob’s Catholic Church , Letonya parlamentosu , Laima Clock – Çikolata fabrikası, Mentzendorff House Mezaparks gibi bölgeleri de görebilirsiniz.

Gezmekle bitiremeyeceğiniz özel bir destinasyon konumunda ki Riga, harika güzellikleri sonuna kadar size sunacak gerek tarihi gerekse de doğal güzellikleriyle eşsiz bir tatil yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Letonya turları arasında en çok tercih edilendir. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.