Romanya’dan ne Alınır?

Romanya farklı güzellikleriyle dikkat çekiyor. Ülkenin en büyük kenti Bükreş haricinde diğer kentler küçük ve imkanları da sınırlı yapıda.

Farklı güzellikleri sunabilen yapısıyla Romanya’da alışveriş deneyimleri de büyük şehir olan Bükreş’te yoğunlaşıyor. Bükreş’te tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz mümkün. Eğer bu şehir haricinde alışveriş yapmak isterseniz genellikle karşılaşacağınız hediyelikler el yapımı eşyalar olacaktır. Şehirler veya yol kenarlarında kurulan kermeslerde el yapımı işlemeler, kıyafetler veya süs eşyaları bulabilmeniz mümkün. Özellikle Brasov yolu üzerinde bu güzellikleri bulabilirsiniz. Romanya Turları ile en farklı güzellikleri göreceğinizden emin olabilirsiniz. 

Vlad tepesi üzerinde bulunursanız el yapımı sepetler dikkatinizi çekecektir. Yine Bükreş’te Beba isimli yerde harika süslemeli eşyalardan satın alma şansını yakalayabilirsiniz. Eğer alkol kullanırsanız kırmızı veya beyaz şaraplar dikkatinizi çekebilir.Romanya, tarihi, turistik ve doğal güzellikleriyle çok dikkat çeken fakat alışveriş anlamında o denli vasat olan bir ülkedir. Genel anlamda klasikleşmiş bir takım hediyelerden temin edip hatıra olarak yanınızda getirebilir veya sevdikleriniz için değerlendirebilirsiniz.

Kayak keyfini yaşayın;

Yanı başımızda ki cennet Romanya, spora ve sporcuya son zamanlarda ciddi değerler vermeye başladı. Ülkemizde Romen sporcular ile tanınan bu ülke, farklı yanlarıyla dikkat çekiyor. Avrupa’nın en önemli kayak merkezlerinden bazılarının bu ülkede yer alıyor olması, farklılığın en büyük göstergeleri arasında kendine yer buluyor.

Romanya özellikle kış turizmine ve kayak sporuna yatırım yapan ülkelerin başında geliyor.

Sınaia

Sinaia Karpatların incisi olarak biliniyor. Başkent Bükreş’e 2 saat mesafede yer alan bu kayak merkezi, 18 kilometrelik pistleriyle harika zaman geçirmenize imkan tanıyor.

Predeal

Romanyalıların en sevdiği kayak merkezi şüphesiz ki burasıdır. Zira Predeal, muhteşem bir manzaraya sahiptir. 8 kilometrelik bir piste sahip olan bu kayak merkezinde güzel zaman geçirebilme şansına sahipsiniz.Poiana Brasov

22 kilometreli piste sahiptir. 10 farklı lift seçeneği ile imkanları iyi olan Poiana Braşov kayak merkezi, Postavuru dağlarının muhteşem güzelliğini size yansıtacaktır.

Azuga

7 kilometre uzunluğunda pistlere sahiptir. Prahova vadisinde ki en yeni kayak merkezi olarak da bilinir. Son yıllarda oldukça popüler olan bu kayak merkezi muhteşem güzelliklere ve manzara sahiptir.

Son yıllarda hızla artış gösteren kayak merkezleri, hem uygun fiyatları hem de muhteşem pistleriyle kayak severlerin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Avrupa’nın tercih edilen yanlarını oluşturan bu kayak merkezlerinde güzel zaman geçirebilme şansına sahip olabilirsiniz. Yurt dışı turlar ile seçimlerinizi hemen yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.