Slovenya’dan Ne Alınır?

Slovenya, doğası ve güzelliğiyle dikkat çeken Avrupa şehirlerinden yalnızca bir tanesidir. Enfes güzellikleri ve muhteşem manzaraları görebileceğiniz bu ülkede farklı aktivitelere katılım sağlayabilirsiniz.

Bir çok turistin en çok merak ettiği konuların başında gittikleri ülkelerde yapacakları alışveriş ve almak istedikleri hediyeler oluyor. Slovenya Turu ziyaretinizde sevdikleriniz için ne alabilirim sorusuna yanıt arayabilir ve bu yanıtı rehber niteliğinde size sunduğumuz bilgilerde bulabilirsiniz.

Öncelikle bilmeniz gerekirse Slovenya’nın para birisi Euro’dur ve ülke genelinde kredi kartı kullanımı son derece yaygındır. Ülkede satın alabileceğiniz hediyelik eşyalar ise genellikle küçük objeler ve alkollü içecekler üzerine kurulacaktır.

Hediyelik eşyalara bakılacak olursa genellikle el emeği göz nuru olduğunu görebilirsiniz. Bu sebeple küçük bir objede olsa pahalı olduğunu hemen görebilirsiniz. Pazarlık işlerinin yapılmadığı bu ülkede diğer alınabilecek hediyelikler ise tahta ve camdan yapılan süsler oluyor. Genellikle bu ürünler de pahalı halleriyle dikkat çekiyor. Kozmetik ürünleri alınabilir.

Ekonomik bir çözüm isterseniz yapmanız gereken kartpostal ve magnet gibi daha küçük hediyelikler olacaktır. Eğer kartpostal atmak isterseniz yurt dışından sevdiklerinize bunları ulaştırabilirsiniz.

Slovenya’da spor aktiviteleri

Doğan güzellikleriyle dikkat çeken Slovenya, farklılıkları yaşayabileceğiniz ender destinasyonlardan birisi olarak karşınıza çıkacaktır. Harika yapısı ve mükemmel uyumuyla Avrupa’nın en özel bölgelerinden birisi olan Slovenya’da gezerken eğlenebileceğiniz sportif aktiviteler göz dolduracak yapılarla karşınıza çıkacaktır. Aileler, iş adamları veya hareketli turistler için Slovenya adeta bir cennet ve mutlaka eğlence yaşayacak imkanları sunacaktır. Dağ sporları için tırmanma alanları, yürüyüşçüler için Avrupa’nın en doğal ve el değmemiş yaylaları, kayak yapmak isteyenler için kış sporları merkezleri, bisiklet kullananlar için geniş alanlar, yüzmek isteyenler için tercihe bağlı deniz veya göl, balıkçılık, yelken sporu, avcılık, golf, binicilik gibi sportif faaliyetler için birbirinden özel alanları barındıran Slovenya’da herkes için harika deneyimler bulunuyor.

Slovenya, Avrupa’nın önemli kış sporları merkezleri arasında kendine yer bulur. Bunlara bakacak olursak;

KranjskaGora – Slovenya

Julyen Alplerinin görkemli doğası üzerinde kurulu olan Avusturya, İtalya gibi ülkelerle çevrili ve çam ormanlarının muhteşem güzelliğinde tatil yapmanıza imkan tanıyan bu kayak merkezi, nazik ve bakımlı pistleri, uygun yamaçları ve çok sayıda ki kros yoluyla dikkatleri üzerine çekiyor. Hem profesyonel hem de amatör sporcuların kullanımına uygun ender yapıda ki kayak merkezlerinden birisi olan bu bölgede dünyanın her yerinden slalom yıldızları akın etmektedir.

Birbirinden güzel yanlarıyla hem sporu hem aktiviteyi hem de geziyi bir araya getirmenize imkan tanıyan Slovenya, yaz ve kış aylarında farklı güzellikleriyle dikkatleri üzerine çekecektir. Muhteşem güzelliğin keyfini sürmek isterseniz Slovenya tam size göre bir ülkedir. Yurt dışı turlar ile tercihlerinizi hemen yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.