Sri Lanka’dan Ne Alınır?

Küçük toprak bütünlüğüne devasa yapıları ve tarihi eserleri sığdıran Sri Lanka’dan en eğlenceli günler sizi bekliyor. Adeta gökdeleni andıran Budist tapınakları, Hindu tapınakları ve görkemli malikaneleri ile binlerce ziyaretçisine görsel şölen sunan Sri Lanka’da tarihi Wolfndhal Kilisesi ve Colombo Müzesi’ni muhakkak görmelisiniz. Bandaranaike Uluslararası Konferans Salonu, Halk Sanat Merkezi, Sanat Galerileri kültürel şehir turu yapmak isteyenlerin en gözde mekanlarıdır. Hem tarihi yapısı, hem sanatsal yapısı, hem tarihi yapısı hem de çağdaş yapısıyla Dünya’da nadir görülen eserleri görebileceğiniz Sri Lanka Turları sırasında her derde deva olarak satılan Sandal Ağacı Sabununu almadan dönmeyin. Odunsu ve mistik bir kokuya sahip olan Sandal Ağacı Sabunu, cildinizi temizler ve çekmecelerinizde hoş bir koku bırakır.

Yakınlarınıza ve arkadaşlarınıza hediye olarak alabileceğiniz Sandal Ağacı Sabunu, hem fiyat olarak ideal hem de yararları saymakla bitmiyor. Matale’de bulunan baharat bahçeleri de baharat sevenlerin gözde mekanlarından birisidir. Doğal ortamlarında büyüyen baharatları yakından inceleyebilir ve yüzlerce baharat hakkında görevlilerden bilgi alabilirsiniz.  Baharat Bahçesinde bulunan satış noktalarından avakado kremleri, sandalağacı yağları, çeşitli aromatik masaj yağları ve özlerden satın alabilir, çevrenizdekilere ilginç hediyeler götürebilirsiniz. Aldığınız hediyelerle yakınlarınızın hem gülümsemesini hem de sağlıklı günler geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Sportif Faaliyetlerle coşacaksınız, Sri Lanka’da spor

Sri Lanka’da muhteşem gezilere katılabilir, tarihi eserleri yakından inceleyebilir ve devasa bir fil üzerinde orman gezisi yapabilirsiniz. Kara parçası olarak küçük bir yere sahip olmasına rağmen her yıl binlerce gezgini ve turisti misafir eden Sri Lanka, şelaleleri ve vadileriyle büyüleyici bir yapıya sahiptir. Tarihi yapısı, doğası, tapınakları ve alışveriş merkezleriyle tatilinizi dolu dolu geçirebileceğiniz Sri Lanka’da spor tutkunları için de aktiviteler bulunuyor. Sri Lanka’da sportif faaliyetlere katılabilir, Futbol müsabakalarını takip edebilirsiniz. Spor tutkunları için yerin ve zamanın hiçbir önemi yoktur. Nerede olursanız olun, tribünlerde yerinizi alarak yeşil sahaların heyecanına ortak olabilirsiniz. Yurt dışı turlar ile tercihlerinizi şimdi yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.