Tatil için İzin İstemenin Dört Püf Noktası

İşten izin alırken birçok konuyu göz önünde bulundurmak gerekiyor, biz de blog yazımızda dikkate alırsanız hem işlerinizin aksamamasını sağlayacak hem de izin almanızı kolay hale getirecek öneriler hazırladık.

Erkenden izni isteyin

Son anda gelen izin talepleri genelde olumsuz yanıtla son bulabilmektedir. Patronunuza ve ekibin geri kalanına sizin yokluğunuz için organize olma şansı vermeniz gerekmektedir. Alacağınız izinlerin tarihlerini önceden planlayın, bu şekilde reddedilme ihtimaliniz azalmış olacaktır.

Patronunuza bir plan sunun

İzin isteğiniz geri çevrilmemesi için ikna edici olmak adına bir iş planı hazırlayın. Sizin yokluğunuzda yapılması gereken işlerin listesi, işinizi yaparken temasta olduğunuz kişilerin iletişim bilgileri, tatilde size ulaşmak için gerekli numaralar ve en önemlisi sizin yokluğunuzda işlerinizi yapacak kişilerin görevlendirme listesi hazır olmalı.

Tatil istediğiniz zamanı iyi seçin

İş yerinde henüz yeni iseniz ve şirkete kattığınız değeri henüz kanıtlamadıysanız, ilk 3 ay tatil istemek için uygun olmayabilir. Bunun yanı sıra diğer çalışanların izinleri ile çakışmamak da çok önemlidir. Bu gibi durumlar işlerin sürdürülmesinde aksaklıklara sebep olacaktır. Her mesleğin en yoğun olduğu sezonlar vardır. Bu sezon dönelerinde mümkün olduğunca izin planı yapmamak, izni daha uygun zamanlara planlamak çok daha iyi sonuç verecektir.

Ulaşılabilir olma sözü verin

Yoğun bir dönemde izin istiyorsanız, ulaşılabilir olma seçeneğini izni alabilmek için kullanabilirsiniz. Telefonunuz ve bilgisayarınız yanınızda olsun. Maillerinize ve telefonunuza iş saatleri içinde bakabileceğinizin garantisini vererek izni alabilirsiniz.

Bu adımlarla izninizi aldıktan sonra tatil planlarınızı Gezinomi ile yapmanın zamanı geldi!

Yurt içi otelleri: http://www.gezinomi.com/oteller

Yurt dışı turları: http://www.gezinomi.com/turlar

Uçak bileti: http://www.gezinomi.com/ucak-bileti

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.