Tayland Gezilecek Yerler

Denize Açılın ve Suyun Sesiyle Yorgunluğunuzu Atın

Dünyanın en güzel tropikal adaları ve görkemli Budist tapınaklarıyla tatilcilerin en gözde ülkelerinden biri olan Tayland, sessiz sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için en ideal bölgelerden biridir. Bir sahil kıyısında kayıkla denize açılabilir ve suyun sesiyle kafanızı dinleyebilirsiniz. Sıcakkanlı ve samimi insanları arasında sokaklarda gezinebilir ve ülke kültürünü yaşayabilirsiniz. Öyle ki insanların günlük yaşantısı ve size olan davranışlarında hem inançlarının hem de kültürlerini kesinlikle görebilirsiniz. Gün içerisinde sakin ama gece saatlerinde hareketli bir ülke olan Tayland’a hayatınızın en unutulmaz tatili sizi bekliyor.  Tayland Turları ile sizde bunları keşfedebilirsiniz. 

Antik Budist Tapınaklarını Yakından Görmelisiniz

Antik Budist tapınakları, doğal güzellikleri ve şelaleleriyle hayal tadında tatil geçirmek isteyenlerin tek adresi olan Tayland’da dilediğiniz zaman tarihi eserleri gezinerek yeni keşiflere yelken açabilir, dilediğiniz zamanda kumsala uzanıp güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Adalarıyla deniz ve gökyüzünün maviliği arasında keyifli bir tatil sunan Tayland, antik Budist tapınaklarıyla da asırlardan günümüze kadar gelen inançlarının hikâyesini gözler önüne seriyor. Patong, Kata, Karon, Surin, Kamala Bang Thao gibi ülkenin en gözde plajlarında eğlenceli bir tatil sizleri bekliyor. Ayrıca yaklaşık 400 yıllık Wat Chai Wattanaram tapınağı, 500 yıllık Wat Ratchaburana tapınağı, Burmalılar tarafından farklı bir yapı ve mimaride yapılan Wat Phu Khao Thong tapınağı, 700 yıllık Wat Yai Chai Mohgkol tapınağı ve Wat Phra Mahathat tapınağını gezinerek asırlar öncesine güzel ve bilgilerle dolu bir gezinti yapabilirsiniz.Zengin maden yatakları ve turizm noktalarıyla oldukça önemli bir ülke olan Tayland’ın başkenti ve en kalabalık şehri Bangkok’tur. Ülkenin resmi dili Tayca’dır. Oldukça nemli bir havası olan Tayland’da muson yağmurlarına yakalanmamak ve güzel bir gezinti yapmak için Kasım ve Şubat ayları en güzel dönemdir. Türkiye’den ülkenin başkenti Bangkok’a direkt olarak uçuş seferleri düzenleniyor. Yaklaşık 10 saatlik uçuşun ardından Tayland’da güzel bir tatil yapabilirsiniz. Ülkede şehir içi ulaşım genel olarak metro, havaray ve otobüslerle sağlanıyor. Kültürü ve insanlarıyla farklı bir ülke olan Tayland’da önemli plajlar ve gezilecek noktaları görmek için şehirlere hareket etmeniz gerekiyor.

Bangkok: Ülkenin geleneksel ve modern yüzünü yansıtan bu şehir Melekler Şehri olarak ün kazanmıştır. Deniz tatili, doğu kültürü ve Budizm inancının hayata olan yansımasını bu şehirde rahatlıkla görebilirsiniz.

Phuket: Doğal güzellikleri ve sualtı zenginliğiyle Dünyanın en güzel adalarından biri olan Phuket kesinlikle gezinmeniz gereken bölgelerden biridir.

Pattaya: .Birbirinden güzel plajları ve tapınaklarıyla size keyifli bir gezinti sunan bu şehirde kendinizi denizin kollarına bırakabilirsiniz.

Ayutthaya: Tarihi eserleri ve görkemli şehirleriyle ülkenin en önemli şehirlerinden biri olan Ayutthaya’da keyifli bir gün sizi bekliyor.

Chiang Mai: Tarihi süreçte Lanna Krallığına ev sahipliği yapan bu şehirde, ülke kültürünü ve geleneklerini insanların yaşamında ve kıyafetlerinde rahatlıkla görebilirsiniz. Ayrıca bu şehir Dünyaca ünlü Wat Chiang Tapınağına da ev sahipliği yapıyor.

Sukhothai: Antik Budist Tapınaklarıyla UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesinde yerini alan bu şehir için kesinlikle vakit ayırmalısınız.

Krabi: Deniz turizmi ve mağaranın içerisine inşa edilen ünlü What Tham Seua Tapınağı şehirde turistlerin gözde mekânlarından biridir. Bu şehirde kendinizi denizin kollarına bırakabilir ve kafanızı dinleyebilirsiniz.

Satun: Doğal güzellikleri, beyaz kumlu sahilleri ve berrak deniziyle ülkenin en güzel şehirlerinden biri olan Satun’da UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan Tarutao Ulusal Parkını gezinebilirsiniz.Baharatlar ve Soslarla Tayland Mutfağı

Çorba, salata, pirinç, et ve deniz ürünleri ülke mutfağının en önemli lezzetleridir. Komşu ülkelerin mutfak kültüründen de etkilenen Tayland’da birbirinden güzel lezzetlerle tanışabilirsiniz. Yemeklerde tatlı, tuzlu, acı ve ekşi sosların nefis karışımını tadabilirsiniz. Uzak doğuya özgü baharatların yoğun olarak kullanıldığı yemeklerde damak tadınıza uygun lezzetler bulabilirsiniz. Ayrıca her yemeğin yanında pirinç ikramında bulunulur. Yani masanıza pirinç gelirse sakın geri çevirmeyin çünkü neredeyse bütün restoranlarda ilk önce pirinç servis edilir.

Renkli Festivallerle Eğlence Vakti

Tayland hareketli sokakları kadar festivalleriyle de oldukça renklidir. Festivallerde hem ülke kültürünü hem de inançlarını yaşatan yerel halk, dilek fenerleri uçurarak kötü ruhlardan arınmak için dua eder. Tayland’da kutlanan Şubat ayında Çiçek Festivali, Mart ve Temmuz ayları arasında Hayalet Festivali, Mart ayında Uçurtma Festivali, 13 ila 15 Nisan tarihleri arasında kutlanan Songkran Festi vali, Mayıs ayında Roket Festivali, Ekim ayında Vejeteryan Festivali, Ekim ayında Navratri Festivali, Kasım ayında Loi Krathong Festivali, Kasım ayında Maymun Festivali ve Mum Festivali ülkenin en eğlenceli festivalleridir.  Yurt dışı turlar ile hemen bir plan yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.