Ürdün Gezilecek Yerler

Muhteşem bir coğrafya, eşsiz bir destinasyon, size sunulan harika fırsatlar ve mükemmel bir tarihin tam ışığında Ürdün, ziyaretçilerini bekliyor. Doğal güzelliklerinden tarihine, kültüründen, farklılıklarına kadar pek çok konuda Ürdün istediğinizi size sunabilen ülkelerin başında geliyor.

Her günü ayrı güzel olan Ürdün Turları sırasında farklı aktiviteler ile keyif dolu bir zaman geçirebilirsiniz. Yaz aylarında bunaltıcı derecede sıcak olan bu ülke, bahar ve kış aylarında ise en ideal ziyaret zamanını sizlere sunacaktır. Ürdün’de her gününüzü dolu dolu ve birbirinden farklı aktivitelerle geçirebilirsiniz.

Gezilecek yerlerin önce listesini, sonra ise detaylarını paylaşmak gerekirse;

Jerash, Roma medeniyetinin izlerini taşıyan bir şehirdir. Amman ise ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Luk Gölü, tarihte önemli bir yere sahip olmasının yanı sıra kaldırma kuvveti en yüksek göllerden birisidir. Bunlara ek olarak Petra Vadisi, Karak Kalesi, Wadi Rum, Aqaba gibi noktaları da görmenizi tavsiye ederiz.  Ürdün’e eğer turistik amaçlı ya da transit geçiş için gidiyorsanız ve Diplomatik, Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport sahibiyseniz, Ürdün’de toplam kalış süresi, ilk geçiş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeye ihtiyacınız yoktur. Gezilecek yerlerin listesini detaylandıracak olursak;

Amman:

Amman şehri harika güzellikleri size sunacaktır. Kapanık bir şehir olmayan Amman, gençlerin rahatlıkla dolaştığı, aktivitelerin gerçekleştiği, baskının yaşanmadığı bir yerdir. Amman’da görmeniz gereken yerlerin başında Kraliyet Otomobil Müzesi, Citadel, Roma Amfitiyatrosu, Ürdün Müzesi, Çocuk Müzesi, Ahl Al Kahf, Jebel Al Weibdeh, Kharrana Kasrı, Ulusal Arkeoloji Müzesi, Darat Al Funun, Rainbow Street, Kral Abdullah Camii, Kral Hüssein Bin Talal Camii, Ürdün Popüler Kültür Müzesi ilk akla gelen yerler arasında bulunur. Ülkeyi ziyaret etmek için en ideal dönem Eylül Ekim, nisan ve mayıs aylarıdır. Diğer aylar ise genellikle sıcaktan ötürü istenmeyen sonuçları doğuracaktır.

Petra Antik kenti

Ürdün denilince ilk akla gelenlerden birisi Petra’dır. Nebatilerin kayıp şehri olarak anılan bu bölge, hikayeleri de beraberinde getirir. Şehri İsviçreli gözü pek kaşif Johann Burckhardt, kayıp antik kent söylentilerini araştırmak için 1812 yılında buraya gelir ve şehri keşfeder. Göçebe Arapların kayıp şehir olarak bildiği bu bölge, 19. Yüzyılın başından itibaren de batılı gezginlerin ilk durağı olmuştur. 1985 yılında Unesco’nun Dünya mirası listesine dahil olan bu bölge, 2007 yılında ise dünyanın 7 harikasından birisi olarak kabul edildi. Bölge birkaç farklı isimle anılıyor. Rose City denilen bir bölge 2200 yıllık antik kent olarak biliniyor. Her adımda farklı kaya mezarlarını görebileceğiniz bu bölge, ansızın kaybolan bir medeniyetin izlerini şaşkınlıkla izlemenize sebep oluyor. Kumtaşından oluşan kaya bloklarına oyulmuş, tapınaklar, amfi tiyatro, mezarlar ve rölyeflerin her biri hayranlık uyandırıcı türden.

The Siq

Petra vadisinin başlangıç noktası olarak biliniyor. Bir zamanlar tüccarların hacıların veya gezginlerin bu dar geçitten geçerek şehre geldiğine inanılıyordu.

El-Hazne

Geçitin ardından karşınıza çıkan El Hazne, harika bir yapıdır. Muhteşem yapıyla karşılaştığınız da mükemmel bir bölgede olduğunuzu hissedebilirsiniz. Petra’nın tüm bölgeleri bir yana El Hazne bir yana. 40 metre yüksekliğinde, 25 metre genişliğinde bu yapı, harika bir görüntüyü sizlere sunacaktır. Mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelen El Hazne, eşsiz yapısıyla büyülü bir dünyayı oluşturacaktır.

Muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken Ürdün’ün muhteşem güzelliklerini bir çırpıda gezebilme şansınız çok az. Bunun için ülkede geçirdiğinizin zamanı daha da artırmalı mümkün ise fazla zaman ayırmalısınız. Yurt dışı turlar ile en keyifli zamanı geçireceğiniz turları seçebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.