Yalta’ya Ne Zaman Gitmeli?

Ukrayna’nın Karadeniz’e açılan kapısıdır Yalta. Kırım yarım adasının hemen ucunda bulunan ve ülkenin en güneyinde ki şehri olan Yalta, deniz kıyısında harika zaman geçirebileceğiniz eşsiz bir destinasyon olarak karşınıza çıkacaktır. Tam anlamıyla bir seyfiye yeri olarak değerlendirebileceğiniz bu bölge, kumsalları, iskeleleri ve denize giren insanlarıyla farklı bir dünyanın kapılarını sizin için aralayacaktır. Yalta Turları denilince farklı güzellikler ortaya çıksa da bu şehrin ziyaret edilmesinde ki önemli unsurlardan bir tanesi seks turizmidir.

Tarihte dünyanın paylaşıldığı yer olarak anılan Yalta, 1945 yılında ki meşhur konferansa ev sahipliği yapmıştır. Konferans: 1911 yılında, Rus çarı II.Nikolay için yaptırılan “Livadiya Sarayı”nda toplanmış. Bu sarayda: konferansın izleri, hala korunuyor. Şehirde ki ekonomik dar boğaz farklılıkları ortaya koyuyor. Çalışan işçilerin 140 Euro, Emeklilerin 70 Euro aylık aldığı bu şehir fakir ama mutlu şehirler arasında yer alıyor.

Yalta, nispeten Akdeniz iklimine benzer yapısıyla dikkat çekmektedir. Yaz ayları sıcak ve nemli, kış ayları ise ılıman.  Tarihte pek çok uygarlığın izlerini taşıyan bu şehir, günümüzde ise Rus izlerini en çok görebileceğiniz bölgelerin başında kendine yer buluyor. Şehrin ziyaret edilmesinde ki en önemli sebeplerden bir tanesi hareketli gece hayatıdır. Her türlü eğlenceyi bulabileceğiniz Yalta’da farklı mekanlarda farklı kişilerle güzel bir eğlence geçirebilirsiniz.

Yalta gezilecek yerler listesine gelecek olursak;

Yalta Limanı;

Burası tıptı İzmir limanı gibi hareketli bir bölgedir. Cadde boyunca insanların koşuşturmacalarını izleyebilirsiniz.

Lenin meydanı:

Lenin meydanı hareketli bir bölgedir. Kaykaycılardan müzik yapan insanlara kadar çok farklı alternatifleri görebileceğiniz bu meydan uzunca caddesiyle dikkat çekiyor.

Aleksander Nevski Rus Ortodoks Katedrali:

Bu Katedral şehir merkezinde Kirov sokağının başlangıcındadır. 18. Yüzyılda inşa edilen bu yapı, farklılıklarıyla ön plana çıkmaktadır. Mimari anlamda İkonalar ve freskler, inanılmaz güzellikte, mutlaka ilginizi çekecektir. Kubbeleri ve süslemeleriyle, 17.yüzyıl, eski Rus kiliselerine benziyor.

Livadiya Sarayı

Gotik mimari tarzında inşa edilen bu saray Çar 2. Nikolay için yazlık saray olarak yapılmıştır. Her ne kadar Hristiyan kültürünü yansıtsa da İslam mimarisinin en güzel süsleme örnekleri de bu sarayda karşınıza çıkacaktır. Saray, dünya siyasetinde önemli bir yere sahiptir. Şubat 1945 tarihinde: Avrupa’nın geleceği, burada tartışılmış. Yani: Yalta konferansı, burada toplanmış. Bu tarihi toplantının ardından: 3 lideri (Stalin, Churchill, Roosvelt) sembolize edecek şekilde, sarayın avlusuna, 3 palmiye ağacı dikilmiş. Bu ağaçlar, günümüzde de yerlerinde duruyorlar ve itina ile bakılıyorlar.

Evangelist St.John Çan Kulesi

Tapınak ve çan kulesi olarak bilinir. 200 yıllık bir tarihi vardır. Kule, denizcilerin kerteriz aldığı noktaların başında gelmektedir. Savaşlar sırasında, tapınak büyük zarar görmüş, ancak çan kulesi, bütünüyle kalmıştır. Kulenin yanında, şehrin muhteşem manzarası görülebilen, bir gözlem noktası var.

Peri masalları çayırı (polyana skazok):

Peri masalları çayırı şehrin çıkışında yer alır ve açı hava müzesi olarak faaliyet göstermektedir. Burada ağaç oymacılardan heykel tıraşlara kadar pek çok kişinin eserlerini görebilirsiniz.

Anton çehov evi:

Dünyaca ünlü Rus yazar Anton Çehov’un evi burada bulunmaktadır. Kirova sokağında yer alan villa, bugün müze olarak hizmet vermektedir.

Massandra:

Massandra küçük ama etkileyici güzelliğe sahip olan bir beldedir. Doğal ormanları, süs havuzları ve muhteşem şaraplarıyla farklı bir kültürün izlerini görebilirsiniz.

Yalta şehrinin 3 km. doğusundadır. Küçük ama şirin bir beldedir. Nikita yaylasında, yeşil kayaların bitişiğinde bulunmaktadır. Doğal ormanları, muhteşem parkları, fiskiyeli havuzları, dünyaca meşhur şarapları ve Massandra şatosu ile tanınmaktadır. Ukrayna Turları sırasında en çok ziyaret edilen noktadır.

Sivastopol:

Sivastopol, Ukrayna’nın bilim ve kültür merkezidir. Mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında yer alan Sivastopol, muhteşem güzellikleri size yansıtacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.