Yunan Adalarında Ne Almalı?

Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de bulunan adaları, muhteşem güzellikleriyle büyülü bir dünyanın kapılarını sizler için aralıyor. Birbirinden güzel adalarda harika zaman geçirebilir, tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini görebilir, dönüş yolculuğu içinse alışverişler yaparak gerek kendiniz gerek sevdikleriniz için harika hediyeler alabilirsiniz.

Dönüş yolculuğu için Yunan adaları turları sırasında alacağınız hediyelikler yöreye özgü olmalıdır. Magnet ve kupa gibi sürekli bulunabilen hediyeler yerine daha nadir bulunabilecek hediyeler ile sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Adadan adaya farklılık gösteren hediye seçimlerinde genel olarak iki farklı ürünü bulabilirsiniz.

Uzo, yunanların Frappe’den sonraki milli içkisidir. Uzo’nun gerçek üretim yeri Midilli adası. Fakat tüm yunan adalarında da bulunabiliyor. Kısaca bahsetmek gerekirse Yunan rakısı olarak bilinen bu alkollü içki, enfes aromasıyla size özel bir deneyim sunabilir. Yunan adalarında alabileceğiniz bir diğer hediyelik ise zeytin yağı olacaktır. Her bir ada da milyonlarca zeytin ağacından toplanan ve elde edilen zeytinyağı, kişi başına tüketimiyle de dikkat çekiyor. Yunan adalarında kişi başı zeytin yağı tüketimi 35 litre olarak hesaplanmış.

Sizde dönüş yolculuğunda sevdiklerinize özel zeytin yağlarından satın alabilirsiniz. Özellikle el yapımı zeytin yağı bulabiliyorsanız harika bir hediye tercihini gerçekleştirmiş olursunuz.

Adaların tamamında bulabileceğiniz diğer hediyelikler ise klasik her yerde karşınıza çıkacak magnet, kupa, bardak veya tşört gibi hediyeler olacaktır. Bu hediyelikler nispeten daha uygun fiyatlara karşınıza çıkacak ve sevdikleriniz için alternatifleri oluşturacaktır.

Yunan adalarında sportif etkinlikler

Yunan adalarının her biri birbirinden güzeldir. Tarihin, doğanın ve kültürel değerlerin ön plana çıktığı bu adalar, harika zaman geçirmeniz için eşsiz fırsatları önünüze koyacaktır.

Birbirinden özel imkanları size sunacak olan bu adalar, harika deneyimler yaşamanıza imkan tanıyacağı gibi güzel aktivitelere katılma fırsatını da sunacaktır. Yunan adaları genellikle mavi yolculuk veya mavi tur ismi verilen programlarla ziyaret edilmesinin yanı sıra, bir takım aktivitelerin de uygulandığı bölümleri oluşturmaktadır.

Her biri Ege denizinin incisi olan bu adalar, farklı güzellikleriyle size ulaşacak, doğanın tarihin ve kültürün keyfini çıkarmanıza imkan tanıyacaktır. Su sporları muhteşem güzellikleri size sunacaktır. Jet Ski, dalış, yüzme gibi hem sportif hem rahatlayacağınız aktiviteler yapabilirken, Yelken gibi muhteşem deneyimler de yaşayabilirsiniz.

Ege denizinde dalış için en elverişli alanları oluşturan Yunan adalarında denizin onlarca metre alında harika bir dünya sizi bekliyor olacak.

Yunan adaları son yıllarda Golf sporuyla da tanınır bir hale dönüştü. Özellikle bazı adalarda sırf golf temalı tesislerin açılması ciddi anlamda yatırımların da önünü açtı. Farkındalık yaratan ve tarzınıza uygun tüm spor dallarını deneyebileceğiniz bu adalarda harika fırsatlar sizi bekliyor olacak. Yurt dışı turlar ile seçimlerinizi hemen Yunan Adalarından yana yapabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.