Antalya’da Ne Yapılır?

Türkiye tüm dünyanın en popüler tatil destinasyonlarından birçoğuna ev sahipliği yapıyor yani aslında ülkemiz bütünüyle çok popüler bir tatil destinasyonu. Ancak elbette ülkemizin bazı bölgeleri tatil konusunda ön plana çıkıyor ve tatil ile Türkiye kelimelerini aynı cümle içinde gören herkesin aklına ilk gelen ilimiz tabi ki Antalya. Ülkemizin en kalabalık büyük şehirlerinden biri olmasına karşın Antalya harika korunmuş doğası, her biri eşsiz güzellikteki plajları ve tabi ki binlerce yıllık tarihi ile her yıl hem yurt içinden hem de yurt dışından binlerce turisti kendine çekiyor. Ayrıca bununla da kalmıyor zira Antalya eğlenceli gece hayatı ile de haklı bir şöhrete sahip. Yani Antalya yapılacak şeyler listesi öylesine uzun ki emin olun bu ilde geçireceğiniz tatil boyunca o kadar çok yapacak şey bulacaksınız ki tatiliniz için ayırdığınız süre tüm bunları yapmanıza yetmeyecek ve bu nedenle ilk fırsatta tekrar Antalya’nın yolunu tutacaksınız.

 

Düden şelalesine gidin

Antalya doğal güzellikler açısından gerçekten deyim yerindeyse tam bir hazine sandığı ve ilin dünyaca ünlü en önemli doğal güzelliklerinden biri Düden şelalesi. Antalya şehir merkezinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Düden şelalesine gitmek Antalya’da yapılacak şeyler içinde en keyifli olanlardan biri. Ülkemizin en önemli ve dünyaca ünlü doğal harikalarından biri olan Düden şelalesi aşağı Düden ve yukarı Düden olarak iki kola ayrılıyor ve bizce bu her iki şelaleyi de görmenizi tavsiye ediyoruz. Bu arada şelalenin yanındaki Gençlik Parkı’na da uğramadan dönmeyin bizce.

Lara’da güneşlenin ve denize girin

Antalya çok sayıda muhteşem plaja ev sahipliği yapsa da bunlar içinde en güzel ve en ünlü olanı tabi ki Lara plajı. Sakin ve ılık denizi ve harika kumlarıyla Lara sahip olduğu ünün hakkını sonuna kadar veriyor. Emin olun ki Lara plajında hayatınızın en keyifli anlarını yaşayacaksınız.

Antalya Müzesi’ni gezin

Antalya binlerce yıllık tarihi ile de büyüleyici bir şehir. Ne yazık ki çoğumuz yaz tatiline gittiğimizde tarihe yeterince ilgi göstermiyoruz. Ancak bizce Antalya’da yapılacak şeyler arasında Antalya Müzesi gezisi kesinlikle atlanmamalı. Şehrin ve yöresinin baş döndürücü zenginlikteki tarihine bu müzede yapacağınız gezi sırasında şahitlik edecek ve şehri çok daha fazla seveceksiniz.

Rafting yapın

Eğer hala dünyanın en popüler ve eğlenceli sporlarından biri olan rafting yapmadıysanız çok şanslısınız zira Antalya’da muhteşem rafting parkurları bulunuyor. Eve unutulmaz anılarla dönmek için Antalya’nın rafting konusunda en çok tercih edilen yerleri olan Oymalıpınar gölüne ya da Kanyon Milli Parkı’na gidin ve rafting yapın.

Dalış yapın

Dalış sporu için her yıl ülkemize binlerce yabancı turist geliyor çünkü bizim denizlerimiz muhteşem. Antalya’da yapılacak şeyler içinde en keyiflilerinden biri de dalış. Akdeniz’e dalıp inanılmaz canlı çeşitliliğini izleyerek büyülenmeyi kim istemez ki? Antalya otelleri bu konuda en büyük desteği veren yerlerin başında geliyor. 

Ne yenir?

Antalya’da ne yapılır yazısında bu güzel ilde neler yiyebileceğinize değinmemek olmaz. Antalya yerelden dünyaya uzanan tüm mutfakları bulabileceğiniz bir adres aslında. İlin her noktasında birbirinden güzel restoranlar var. Ancak size söyleyelim; Antalya’da yenilebilecek en güzel şey tabi ki balık. Ayrıca yerel lezzetleri de tatmanızı öneriyoruz. Ben yerel istemem İtalyan mutfağı seviyorum diyorsanız hiç endişelenmeyin zira Antalya’da yukarıda da söylediğimiz gibi sayısız restoran var ve bu restoranlardan biri kesinlikle tam aradığınız lezzetleri sunacak size.

Çılgınca eğlenin!

Tatil çoğumuz için dinlenmek kadar eğlenmek anlamına da geliyor ki Antalya işte tam da bu nedenle dünyanın en popüler tatil destinasyonları arasında yer alıyor. Zira bu güzel şehir denizi, kumu, güneşi kadar eğlence hayatıyla da ünlü. Antalya’nın her yerinde çok sayıda eğlence mekânı var ancak eğlence mekânlarının yoğunlaştığı bölgeler Konyaaltı ve Kaleiçi. Her tarza, yaşa ve eğlence anlayışına hitap eden sayısız mekânla dolu olan Antalya’da tam kafanıza göre bir mekân bulup hayatınız boyunca asla unutamayacağınız kadar eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Antalya’da gezilecek yerler listesini de yapmayı unutmayın!

Elbette Antalya yapılacak şeyler listesi bunlarla sınırlı değil. Aslında bu popüler tatil destinasyonunda yapabilecekleriniz hayal gücünüz, enerjiniz ve cesaretinizle sınırlı. Yani Antalya’da geçirdiğiniz her dakika boyunca yapacak farklı şeyler bulabilir ve tatilinizin her anını dolu dolu yaşayabilirsiniz. Titanic Belek, Susesi Otel, Crystal Tat Beach Golf Resort & Spa, Crystal Paraiso Verde Resort, Adam Eve tercih edebileceğiniz en iyi oteller arasındadır. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.