Belek’te Ne Yapılır?

Türkiye dünyanın en ünlü, güzel ve popüler tatil mekânlarının birçoğuna ev sahipliği yapıyor ve bu nedenle de turizm denilince tüm dünyada akla gelen ilk ülkelerden biri durumunda.  Türkiye’nin tatil konusunda ön plana çıkan ili ise tabi ki Antalya. Her köşesi ile bir tatil cenneti olan Antalya’nın uzun yıllardan beri her yıl binlerce turisti kendine çekmeyi başaran bir tatil beldesi de Belek. Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir mahalle olan Belek özellikle caretta caretta kaplumbağalarının da üreme alanlarından biri oluşu ile çok fazla ilgi çekiyor. Tarih ile doğanın muhteşem buluşması olan Belek tatil planlarında ilk yer alması gereken destinasyonlardan biri. Belek’te yapacağınız tatil boyunca gezip görebileceğiniz yerleri, tadabileceğiniz lezzetleri, denizin ve güneşin tadını çıkartabileceğiniz plajları sizler için derledik. Kısacası Belek’te ne yapılır sorusunun tüm yanıtları yazımızda sizi bekliyor.

Nereye gidilir?

Belek her ne kadar bir mahalle olsa da bir mahalleden umulmayacak denli çok gezilip görülecek noktaya sahip. Antalya’nın tümü gibi Belek de binlerce yıldır bir yerleşim merkez. Dolayısıyla bu güzel tatil beldesinde geçireceğiniz zaman süresince yapabileceğiniz en keyifli şeylerden biri tarihi bir yolculuğa çıkmak yani Belek tarihi yerler arasında dolaşmak. Belek’te görebileceğiniz tarihi mekânlardan bazıları şunlar;

Sillyon antik kenti

Aspendos antik kenti

Su kemerleri

Aspendos antik tiyatrosu

Perge antik kenti

Belek’te bunlardan daha fazla tarihi mekân sizi bekliyor. Bu arada naçizane bir öneri de yapmadan geçmeyelim; eğer zamanınız kısıtlıysa ve bu tarihi mekânlardan sadece birini görmeye zaman ayırabilecekseniz tercihinizi Perge antik kentinden yana kullanmanızı öneriyoruz.

Belek çok sayıda doğal harikaya da ev sahipliği yapıyor tabi ki. İşte bu muhteşem mahallede görme şansı yakalayacağınız doğal harikalar arasında en özeli Kurşunlu şelalesi. Ülkemizin en büyüleyici şelalelerinden biri olan Kurşunlu şelalesini ziyaret etmeden sakın Belek’ten ayrılmayın. Bunların yanı sıra Belek golf tutkunlarının da ilk adreslerinden biri zira belde çok sayıda harika golf sahası ile dünyanın dört bir yanından golf severleri de kendine çekiyor. Gezeceğiniz yerlere en yakın olan Belek otelleri arasından bir seçim yapabilirsiniz. 

Plajlar

Belek denilince akla gelen ilk şeylerden biri de tabi ki muhteşem plajları. Belek plajları hem temizliği hem de güzelliği ile herkesi kendine kolayca hayran bırakıyor. Emin olun ki siz de bu ünlü tatil beldesinin plajlarına kelimenin tam manası ile bayılacak ve ilk fırsatta tekrar Belek’e gelip deniz, kum ve güneşin tadını çıkartmak için can atacaksınız. İşte Belek’i süsleyen plajlar;

Belek halk plajı

Phaselis plajı

Taşlıburun mevkii plajı

İskele mevkii plajı

İçkum tepesi plajı

Bu plajlar Belek’in en popüler plajları arasında yer alıyor.

Ne yenir?

Tatil kavramı sizin için aynı zamanda leziz yemekler yemek, yeni tatlar denemekse Belek kesinlikle tam size göre zira Belek’te Antalya mutfağına özgü birbirinden güzel yemekleri tadabilirsiniz. İşte Belek tatili boyunca tadabileceğiniz yerel lezzetlerden bazıları;

Antalya piyazı

Kulak çorbası Hibeş

Karpuz reçeli

Turunç reçeli

Bergamot reçeli

Bunların yanı sıra balık çeşitleri de Belek mutfağında önemli bir yer tutuyor. Eğer balık severim diyorsanız emin olun ki Belek’te kendinizi cennette gibi hissedeceksiniz zira belde de muhteşem balıklar var.

Gece hayatı

Belek gece hayatı açısından da gayet tatmin edici alternatifler sunuyor. Ancak beldede gece hayatı daha çok otellerin barlarında ve diskolarında yaşanıyor. Elbette bu Belek’te gezip eğlenebileceğiniz mekanlar olmadığı anlamına gelmiyor. İşte Belek gece hayatının tadını çıkartabileceğiniz birkaç mekan.

Dock’s Pier Bar

The Brezza Bar

Galeon Bar

Gloria Pub

Soho Belek Night Club

Bunlar Belek gece hayatının en popüler mekânları diyebiliriz. Canınız eğlenmek istediğinde Belek sokaklarında dolaşmanız ve kafanıza uygun olan bir mekâna girip kendinizi gecenin kollarına bırakmanız yeterli. Belek gezilecek yerler listesi yapmaya ne dersiniz?

Kısacası Belek’te yapılacak çok şey, gezilip görülecek çok yer var. Dolayısıyla eğer tatil planları yapmaya başladıysanız Antalya’nın bu popüler tatil beldesini sakın es geçmeyin. Emin olun ki Belek’te yaşayacağınız tatil sırasında hem dinlenecek, hem yeni yerler keşfetmenin, hem muhteşem yerel lezzetler tatmanın hem de deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını hem de sonuna kadar çıkartacaksınız. Yazımızı son bir not ile bitirelim; Belek yalnızca yaz aylarında değil yılın her zamanı harika. Belek otelleri arasından seçimlerinizi Susesi Luxury, Limak Arcadia, Crystal Tat Beach, Crystal Paraiso Verde, Crystal Family Resort ‘ten yana yapabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.