Çeşme Gezilecek Yerler

İzmir Türkiye’nin en popüler ve güzel şehirlerinden biri. İzmir’i diğer birçok büyük şehirden farklı ve özel kılan en önemli özelliği bu kalabalık şehrin doğasının gayet iyi korunmuş durumda olması. Gerçekten de İzmir Türkiye’nin en büyük ve kalabalık şehirlerinden biri olmasına karşın çok sayıda tatil beldesine de ev sahipliği yapıyor ve Çeşme de İzmir’in en popüler ve sevilen tatil destinasyonlarından biri. İzmir’in batısında bulunan bir ilçe olan Çeşme muhteşem denizi, plajları ve doğasının yanı sıra binlerce yıllık tarihi geçmişi ile de her yıl sayısız yerli ve yabancı turisti kendine çekiyor. Üstelik bu muhteşem ilçeye bir kez gelen hemen herkes ilk fırsatta tekrar dönmek için can atıyor. Çeşme gezilecek yerler açısından baş döndürücü bir zenginlik sunuyor zira ilçe 12 İyon kolonisinden biri olarak tarihi açıdan da çok önemli bir merkez konumunda. Çeşme gezilecek yerler listesi çok uzun olsa da sizler için bu güzel ilçenin en fazla ziyaret edilen noktalarını derledik.

Çeşme Kalesi

Türkiye’nin hemen her yerinde bir kale bulunuyor ve Çeşme de kalesiyle sizi karşılayacak. 1508 senesinde 2. Beyazıt döneminde inşa edilen kale varlığını sürdürdüğü yüzyıllar içinde hemen hiç bozulmamış ve günümüze neredeyse tamamen korunmuş şekilde gelmiş. Çeşme Kalesi aynı zamanda Çeşme Arkeoloji Müzesi’ne de ev sahipliği yapıyor. Kalede yapacağınız gezi sırasında sayısız tarihi eseri, mermer heykeller, amforalar gibi İzmir ve çevresinin tarihine ışık tutan buluntuyu görme şansını yakalayabilirsiniz.

Çeşme Kalesi Nisan-Ekim ayları arasında 08:30-19:00 saatleri arasında, Kasım-Mart aylarındaysa 08:00-17:00 arasında ziyarete açık. Ayrıca buraya yakın konumlu olan Çeşme otelleri de tercihleriniz arasında olabilir. 

 

Erythrai Antik Kenti

Çeşme’nin 26 kilometre uzağındaki Ildırı köyünde bulunan Erythrai Antik Kenti Çeşme’nin en önemli tarihi değerlerinden biri. Tam kuruluş tarihi bilinmemekle birlikte kentin M.Ö 8. Yüzyıldan itibaren önemli bir yerleşim yeri olduğu biliniyor. Antik dünyanın Ege’sindeki en önemli kentlerden biri olan Erythrai bu nedenle Çeşme gezilecek yerler içinde kesinlikle atlanmaması gereken noktalardan. Erythrai Antik Kenti’nde halen kazı çalışmaları tamamlanmış değil ancak bu harika ören yerinde yapacağınız gezi sırasında gün ışığına çıkartılmış olan antik tiyatroyu, döneminin en ünlü komutanlarından biri anısına yapılmış olan anıt mezarı ve şehrin surlarını görerek dönemin yaşayışına ilişkin çok sayıda bilgi edinebilirsiniz.

Ilıca Halk Plajı

Çeşme denilince akla gelen ilk şeylerden biri tabi ki bu güzel ilçenin plajları ve Ilıca halk plajı ilçenin en özel plajları arasında yer alıyor. İzmir-Çeşme yolunun 5. Kilometresinde bulunan Ilıca plajı sadece muhteşem bir plaj olmakla kalmıyor aynı zamanda ülkemizin en önemli ılıcalarından biri. Sularının sıcaklığı 58 derece olan Ilıcanın suları başta romatizma, deri hastalıkları olmak üzere çok sayıda rahatsızlığı iyileştirmesi ile tanınıyor. Ilıca halk plajı ayrıca muhteşem kumları ve daha ilk görüşte insanı büyüleyen tertemiz denizi ile de Çeşme’de zaman geçirmek için mükemmel bir tercih.

Altınkum Plajı

Çeşme’nin ünlü plajlarından biri de Altınkum ve plaj Çeşme şehir merkezinden yalnızca 10 dakikalık uzaklıkta yer alıyor. İsmini altın renkli kumlarından alan plaj her sene Çeşme’ye gelen binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor. Masmavi ve tertemiz denizinin yanı sıra huzurlu atmosferi ile de tatilinizin en keyifli anlarını Çeşme Altınkum plajında yaşayacağınızdan en ufak bir şüpheniz olmasın.

Alaçatı

Yazımızı buraya kadar okuyan herkes sanıyoruz ismi Çeşme ile özdeşleşmiş olan Alaçatı’dan bahsetmememize şaşırmıştır, ancak Çeşme’nin en gözde noktasını sona sakladık. Çeşme’ye bağlı bir mahalle olan Alaçatı tam bir Ege rüyası yaşamanızı sağlayacak. Kendine has taş evleri, ot festivali ve tabi ki sörf için eşsiz bir destinasyon olması sebebiyle sadece İzmir’in değil ülkemizin tamamının en sevilen tatil beldelerinden biri olan Alaçatı’da çok sayıda konaklama mekânı, eğlence yeri de bulunuyor. Yani Çeşme’ye gittiğinizde ilçenin bu en güzel köşesine uğramadan ayrılırsanız kesinlikle çok pişman olursunuz.  Çeşme’de ne yapılır yazımızı da okumalısınız!

Tabi ki Çeşme gezilecek yerler bu kadarla sınırlı değil ancak yazımızın başında da söylediğimiz gibi yazımızda ilçenin en popüler yerlerine değindik. Çok daha fazlasını keşfetmek ve hayallerinizdekinden bile güzel bir gezi, tatil deneyimi yaşamak için yapmanız gereken tek şey tabi ki ilk tatilinizi İzmir’in en sevilen tatil bölgesi Çeşme’de geçirmek.

Premier Solto Hotel By Corendon, Boyalık Beach, Babylon Çeşme, Altınyunus ise Çeşme’de konaklayabileceğiniz en iyi otel seçimleri arasındadır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.