Dünyanın en yeşil 7 şehri!

Dünyanın en yeşil şehirlerini sizin için araştırdık. Hem gezip görebileceğiniz hatta isterseniz tur ile katılabileceğiniz birbirinden yeşil ve büyüleyici şehirleri keşfetmeye hazır mısınız?

oslo

7-OSLO, NORVEÇ

Dünyanın en yeşil ülkeleri arasında olan Norveç özellikle Oslo ile dikkat çekiyor. Avrupa şehirleri arasında CO2 salınımı açısından başarılı bir düzeye ulaşan Oslo’yu bence kesinlikle görmelisiniz.

stockholm

6-STOKHOLM, İSVEÇ

Stokholm, İsveç’in başkenti ve aynı zamanda en büyük şehridir. Avrupa Yeşil Başkenti unvanının sahibidir. Nehirleri tertemiz ve bu şehir tam bir bisiklet şehri. Şimdi İsveç Turlarını inceleyebilirsiniz.

Freiburg

5-FREİBURG, ALMANYA

Almanya’nın her yeri ayrı güzel. Ayrıca Freiburg’da araba kullanılmıyor. Tam bir Ortaçağ şehri, sadece bisiklet ile ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Amaçları ise 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını yüzde 40 oranında azaltmak.

malmö

4-MALMÖ, İSVEÇ

Malmö, İsveç’in en büyük üçüncü şehri olma özelliğine sahip. Güzel şehir Malmö’nün en büyük hedefi yenilenebilir enerjiyi en üst seviyede kullanmak.

VANCOUVER

3-VANCOUVER, KANADA

Kanada’nın en yeşil şehri olan Vancouver’in hedefi 2020 yılına kadar dünyanın en yeşil şehri olmak. Bu büyüleyici şehri gezerken çevrenizde güneş enerjisi ile çalışan çöp öğütücüleri görmek mümkün.

San Francisco

2-SAN FRANCİSCO, KALİFORNİYA

Kaliforniya’yı merak edenlerin kesinlikle görmesi gereken şehirlerinin başında San Francisco geliyor. Kuzey Amerika’nın en yeşil şehirlerinden olan Kaliforniya, 2009 yılından bu yana uyguladığı geri dönüşüm projeleri ile ön sıralarda kendine yer buluyor. Şimdi Kaliforniya turu için en doğru zamanlardan.

Reykjavik

1-REYKJAVİK, İZLANDA

İzlanda’nın başkenti Reykjavik, dünyanın en yeşil şehri unvanının sahibidir. Jeotermal kaynaklardan ve hidro enerjiden en üst seviye yararlanan şehir 2050 yılında ise fosil enerji kullanımının tamamen sıfırlanmasını hedefliyor. Küçük Dünya İzlanda Kurban Bayramı turu bence tam size göre! Böyle büyüleyici bir şehri kim görmek istemez ki?

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.