Girne Gezilecek Yerler

Tatil kavramı ile özdeşleşmiş her şeyi muhteşem plajları, denizi, tarihi ve enfes bir havayı aynı anda sunan Girne doğal olarak her daim çok popüler bir tatil şehri olmayı başarıyor. Kuzey Kıbrıs’ın kuzeyinde kurulu bir kıyı şehri olan Girne aynı zamanda Kıbrıs’ın en çok tanına şehirlerinden de biri. Girne tam 6000 senelik bir geçmişe sahip ve bu geçmiş boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olduğu için tarihi açıdan oldukça zengin. Bunun yanı sıra upuzun sahilleri ile de tam bir tatil merkezi olan Girne gezilecek yerler listesi çok uzun ama sizler için bu harika Akdeniz şehrinde mutlaka görmeniz gereken yerleri derledik. İşte karşınızda Girne’de görülecek yerler.

 

Girne Kalesi

Açılışı Girne Kalesi’nin içinde yer alan batık gemi müzesi ile yaptık ancak tabi ki kentin simgelerinden biri olan Girne Kalesi’nden de bahsetmeden geçmeyeceğiz. Kale 7. Yüzyılda kenti Arap-İslam akınlarından korumak için Bizanslılarca inşa edilmiş. Kalenin içinde 1100 civarında yapılan bir Bizans kilisesi, kule, sarnıç gibi bölümler var. Girne Kalesi de şehre gittiğinizde mutlaka uğramanız gereken bir nokta.

Girne Kalesi kışın 09.00-13:00/14:00-16.45 saatleri arasında yazınsa 09.00-14:00/17:00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık. Girne’de en güzel otelde konaklamak isterseniz seçimlerinizi Girne otellerinden yana yapabilirsiniz. özellikle şehir içi Girne otelleri sizi bekliyor. 

Batık Gemi Müzesi

Müzeler her şehrin en önemli gezilecek yerleri arasında ilk sıralarda sayılmayı hak eder ve buna tabi ki Girne Batık Gemi Müzesi de dahil. Girne kalesindeki bir odada kurulu olan müze dünya tarihinin en yaşlı ticaret gemisi batığına ev sahipliği yapıyor. Milattan önce 3. Yüzyılda batmış olan ticaret gemisi Suriye’ye ait ve müzede gemiden çıkan eşyalar da sergileniyor.

Küpdemir Sokak’ta bulunan Batık Gemi Müzesi Kışın: 09.00-13:00/14:00-16.45 saatleri arasında yazınsa 09.00-14:00/17:00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

St. Hilarion Kalesi

Deniz seviyesinden 609metre yükseklikteki St. Hilarion Kalesi ortaçağın en güzel kalelerinden biri oluşu ile tanınıyor. 10. Yüzyılda yaşadığı düşünülen keşiş Hilarion adına yapılan kale Girne’ye hakim bir noktada olduğu için kaleye gittiğinizde kalenin kendisi kadar kaleden Girne’nin görünüşünden de etkileneceğiniz kesin. Girne’den 10 kilometre uzaklıktaki kaleye 480 basamaklı merdivenden ulaşılıyor. Ben 480 basamak çıkmaya üşenirim diyorsanız şunu söylemeliyiz, basamaklar bitip de kaleye ulaştığınızda harcadığınız çabanın her anına değdiğini göreceksiniz. Bizce Girne görülecek yerler arasında atlamamanız gereken tek bir yer varsa orası kesinlikle keşiş Hilarion’a adanan bu muhteşem kale.

St. Christostomos Manastırı

Girne’nin doğusunda yer alan St. Christostomos Manastırı’nın içinde biri aziz Christostomos’a adanmış olmak üzere iki Bizans kilisesi vardır. Manastırdaki aziz Christostomos’a adanmış olan kilisede tarihi açıdan büyük değer taşıyan freskler vardır ve sırf bu freskleri yakından görmek için bile bu manastırı ziyaret etmek gerektiğini düşünüyoruz. Diğer kilisedeyse yine mutlaka görülmesi gereken ve Hazreti İsa’nın yaşamını anlatan bir duvar resmi bulunuyor ki bu resim de yine mutlaka görülmesi gereken bir tarihi eser. Bu arada manastırın bahçesinde bulunan kına ağaçları da tüm Kıbrıs adasının en yaşlı kına ağaçlarıdır. Tüm bu özellikleri sebebiyle Girne gezinizi bu manastırı görmeden sonlandırmanız büyük bir kayıp olacaktır.

Escape Plajı

Girne bir sahil kenti ve yazımızın başında da söylediğimiz gibi çok sayıda muhteşem plajı ile haklı bir üne sahip. Girne’nin 5 kilometre batısında bulunan plaj şehrin en popüler plajlarından biri. Girişi ücretli olan plajda temiz denizi ve herkesin kafasına göre takılabileceği ortamıyla kesinlikle dikkate değer bir nokta. Plajda şezlongların yanı sıra çimlerin üzerine koyulmuş büyük minderler de var, yani ister şezlongda ister çimlerde zaman geçirme şansına sahipsiniz. Ayrıca plajda otopark ve kafeterya gibi olanaklar da bulunuyor.

Alagadi Plajı

Alagadi plajı Girne’de bulunan bir halk plajı ve aynı zamanda şehrin en uzun plajları arasında yer alıyor. Özellikle hafta sonlarında çok kalabalık olan plaja hem yerli halk hem de turistler kelimenin tam manası ile akın ediyor. Adanın caretta carettaların da yumurtladığı bir bölgesi olması sebebiyle tüm dünyada tanınan plajlarından biri olan Alagadi ’de herhangi bir işletme bulunmadığı için bu doğal plaja hazırlıklı olarak gitmenizi tavsiye ediyoruz. Yanınıza şemsiye ve yiyecek, içecek bir şeyler almanız plajda geçireceğiniz zamanda rahat etmenizi sağlayacaktır.  Girne’de ne yapılır? yazımızı da okumalısınız. 

Girne’de en güzel otelde konaklamak isterseniz seçimlerinizi Girne otellerinden yana yapabilirsiniz. Nuhun Gemisi Otel, Kaya Artemis Kıbrıs, Elexus Hotel, Acapulco Otel Kıbrıs bizim size tavsiyemizdir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.