İzmir Gezilecek Yerler

İzmir Türkiye’nin en kendine has şehirlerinden biri zira ülkemizin en kalabalık şehirlerinden biri olmasına karşın hala bozulmamış durumda. Büyük şehirlerde çoğunlukla görülmeyecek kadar temiz ve onlarca birbirinden güzel tatil destinasyonuna ev sahipliği yapıyor bu güzel kent. Elbette İzmir bir Ege şehri olmanın da tüm avantajını hem yaşıyor hem de yaşatıyor. Ege’nin muhteşem iklimi, doğası ve tabi ki Ege denizi en güzel hali ile İzmir’de karşımıza çıkıyor. İzmir Türkiye’nin hemen her köşesi gibi binlerce yıllık bir tarihe sahip ve bu da İzmir’i çok daha çekici hale getiriyor. Sayısız doğal ve tarihi mekan barındıran İzmir gezilecek yerler açısından tahmin edebileceğiniz üzere baş döndürücü bir zenginlik sunuyor.

Kemeraltı

İzmir denilince akla gelen ilk yerlerden biri Kemeraltı. İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Kemeraltı aklınıza gelen her şeyi bulabileceğiniz bir çarşı. Aynı zamanda bir semtin de adı olan Kemeraltı’nda yer alan tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda onlarca dükkan var ve bu dükkanlarda da aklınıza gelebilecek her şey satılıyor desek pek de abartmış olmayız. Semtte yüzlerce yıllık tarihe sahip çok sayıda han bulunuyor ve bu hanların en ünlüsü Kızlarağası Hanı. Kısacası Kemeraltı İzmir gezilecek yerler içinde en dolu dolu zaman geçirebileceğiniz destinasyonlardan biri.

Kadifekale

İzmir’in merkezinde bulunan Kadıfekale milattan önce 334 yılında Makedon Kralı Büyük İskender’in isteği üzerine inşa edilmiş. Kadıfekale bugün hala binlerce yıllık tarihinden çok sayıda iz taşıyor. Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait çok sayıda tarihi kalıntıya ev sahipliği yapan Kadıfekale’de bunun yanı sıra Osmanlı dönemine ait kalıntılar da bulunuyor. Kadıfekale’nin İzmir’in mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri olması tarihi öneminin yanı sıra İzmir’i ve İzmir körfezini kuşbakışı izleme şansı sunmasından da kaynaklanıyor elbette ki. Yani İzmir gezisi sırasında Kadıfekale’ye kesinlikle uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Kadıfekale’ye özel araçla gidebileceğiniz gibi toplu taşıma araçlarıyla da ulaşabilirsiniz.Ayrıca bu gezilecek yerlere yakın olan İzmir otelleri arasından bir seçim yapabilirsiniz. 

Saat Kulesi

İzmir’in en önemli merkezlerinden biri olan Konak Meydanı’nın en önemli simgesiyse tabi ki Saat Kulesi.1901 yılında inşa edilen kule Sultan 2. Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. Yılını kutlamak için yapılmış. 25 metre yükseklikteki saat kulesi dört kattan oluşuyor ve aslında sadece Konak meydanının değil tüm İzmir’in simgesi olan anıtlar arasında yer alıyor. Kule çeşmeleri ile birlikte tek kelimeyle muhteşem bir mimari eser ve hem İzmir’in önemli simgelerinden biri olması hem de mimari ve tarihi önemi nedeniyle İzmir’den saat kulesini görmeden ayrılmamak gerekiyor.

İzmir Atatürk Müzesi

İzmir gezilecek yerler içinde Atatürk Müzesi’ni de saymamak olmaz. Zira bu güzel şehrin Atatürk ve kurtuluş savaşı için önemini bilmeyen yok. Atatürk Müzesi Takfor isimli bir halı tüccarı tarafından ev olarak inşa ettirilmiş ancak Takfor bir süre sonra evi terk etmiş ve ev İzmir’e giren Türk ordusunca karargah olarak kullanılmış. Daha sonra Bina İzmir belediyesince satın alınmış ve yenilenerek İzmir’e gelen Atatürk’e armağan edilmiş. Ulu önder 1930-34 seneleri boyunca İzmir’e geldiğinde bu evde kalmış bu nedenle ev Gazi Konağı olarak da tanınıyor.

Bugün müze olarak kullanılan binada yapacağınız gezi sırasında Atatürk’ün kaldığı yatak odasını, çalışma odasını, toplantı salonu, misafir odası, kütüphane gibi bölümleri görebilirsiniz.

Atatürk Müzesi Alsancak Gündoğdu Caddesi no:242 35220 Alsancak adresinde bulunuyor ve her gün saat 08.30-17.30 arasında ziyaret edilebiliyor.

Arkeoloji Müzesi

Yazımızın başında da altını çözdüğümüz gibi İzmir tarihi açıdan son derece zengin bir şehir ve bu güzel şehir de zengin tarihine yakışır bir arkeoloji müzesi de bulunuyor. Kıymetli Eserler Bölümü, Taş Eserler Bölümü ve Seramik Eserler Bölümü olmak üzere üç bölümden oluşan müze İzmir ve yöresinin binlerce yıllık tarihini tanımak isteyenler için en doğru adres. Müzede heykeller, taş eserler gibi çok sayıda tarihi buluntunun yanı sıra ünlü İzmirli yazar ve düşünür Homeros’a ait bir heykel de sergileniyor. Yani eğer İzmir’i tam anlamıyla tanımak, bu kadim Ege şehrinin tarihini içinize çekmek istiyorsanız İzmir gezinizin ilk güzergahlarından biri İzmir Arkeoloji Müzesi olmalı.

İzmir Arkeoloji Müzesi kış aylarında 08.30-17.30 saatleri arasında yaz aylarındaysa 08.00-18.30 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Ayrıca İzmir’de ne yapılır? yazımız da okumalısınız. 

İzmir otelleri arasında konaklayabileceğiniz tesisler arasında; Solto Otel, Çeşme Boyalık, Babaylon Çeşme, Altın Yunus Çeşme yer almaktadır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

YorumlarYorum yaz

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.