Marmaris’te Gezilecek Yerler

Ülkemizin en fazla tatil beldesine ev sahipliği yapan illerinden biri olan Muğla’nın hem yurt içinde hem de yurt dışında en popüler tatil beldelerinden biri olan Marmaris tatil adına akla gelen her şeyi hem de fazlası ile sunan bir merkez olması sebebiyle bu popülerliği sonuna kadar hak ediyor. Marmaris otelleri ise bu bölgenin en meşhur noktaları arasındadır. Muğla’nın tamamı gibi Marmaris da zengin bir tarihe, büyüleyici bir doğaya sahip. Bunlara bir de ilçenin dünyaca ünlü eğlence hayatı eklenince Marmaris’in her yıl yerli-yabancı binlerce kişi tarafından ziyaret edilmesine pek de şaşırmamak gerekiyor. Ayrıca Marmaris’e bir kere gelen herkesin ilk fırsatta bu muhteşem beldeyi tekrar ziyaret etmek için can attığı da bilinen bir gerçek. Akdeniz ikliminin tüm güzelliği ile yaşandığı Marmaris gezilecek yerler konusunda da eşsiz bir zenginlik sunuyor ziyaretçilerine. Belki de bu nedenle Marmaris’e bir kere gelen herkes ilk fırsatta tekrar gelmek istiyor zira beldenin tüm gezilecek yerlerini tek bir tatile sığdırmak neredeyse imkansız. Marmaris’e ulaşım da çok kolay çünkü ilçe Muğla’da bulunan iki havaalanından biri olan Dalaman havaalanından 94 kilometre uzaklıkta ve havaalanından 1,5 saatte ilçeye ulaşılabiliyor. Diğer havaalanı olan Bodrum-Milas havaalanıyla arası ise ortalama olarak 2 saat 15 dakika kadar. Haydi, hep birlikte Marmaris gezilecek yerlere bir göz atalım ve bu harika ilçeyi yakından tanıyalım.

Marmaris Kalesi

İlçe ile aynı ismi taşıyan Marmaris Kalesi milattan önce 1044 yılında İyonlar tarafından inşa edilmiş. Kalenin daha sonra Büyük İskender egemenliği döneminde yenilendiği düşünülüyor. Ayrıca kalenin Osmanlı zamanında da elden geçtiği biliniyor. 1. Dünya savaşı esnasında Fransızlar tarafından yoğun top atışına tutulan kale bu saldırılarda ağır hasar görse de 1980-1990 seneleri arasında restore edilerek müze haline getirilmiş ve ziyarete açılmış. Kalenin içerisinde 2 arkeoloji salonu, bir etnografya salonu ve dört sanat galerisi bulunuyor. Marmaris Kalesini ilçenin mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biri yapan en önemli özelliğiyse dillere destan manzarası zira kale tüm Marmaris’e hakim bir noktada. Kaleye çıkıp da Marmaris’e bakınca bu beldeye aşık olabilirsiniz.

Marmaris Kalesi ve içindeki Marmaris Müzesi tüm yıl boyunca Pazartesi günleri dışında her gün açık ve 08.30-12:00/13:00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Sedir Adası

Marmaris’in 16 kilometre kuzeyinde yer alan Sedir Adası ya da diğer ismi ile Kleopatra Adası ilçenin kesinlikle en güzel noktalarından biri. Adaya Kleopatra adası denilmesinin nedeni adada bulunan bir plaj. Bu plajda efsanevi Mısır kraliçesi Kleopatra’nın yüzdüğüne inanılıyor. Doğrusu bu pek de akla uzak bir inanış değil çünkü adanın plajı altın sarısı kumları ve muhteşem denizi ile tam da bir kraliçenin yüzeceği güzellikte. Kleopatra’nın sevgilisi Antonyus ile burada denize girdiği ve plajın altın sarısı kumlarını da Mısır’dan Kleopatra’nın getirttiği de söyleniyor, bu da mantıklı zira söz konusu altın renkli kumların yalnızca Mısır’da bulunduğu biliniyor. Adayı Marmaris gezilecek yerler listesinin vazgeçilmezi yapan özellikleri bunlarla da sınırlı kalmıyor; adanın batı ucu Roma döneminden kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Antik tiyatro ve bir de agora bulunan kalıntılar adanın mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında.

Sedir Adası’na Marmaris’in Çamlık iskelesinden tekne seferleri düzenleniyor, yani adanın ulaşımı da gayet kolay.

Marmaris Barlar Sokağı

Yazımızın başında da söylediğimiz gibi Marmaris doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra eğlence hayatı ile de ünlü bir tatil merkezi hatta sırf eğlenmek için her yıl Marmaris’e akın eden binlerce insan var. Peki, Marmaris’te nerede eğlenilir? Tabi ki barlar sokağında! Marmaris’in merkezinde bulunan barlar sokağı adından da anlaşılacağı üzere çok sayıda barın bulunduğu bir eğlence merkezi. Marmaris barlar sokağında her tarza hitap eden mekanlarla dolu. Akşamın erken saatlerinden başlayıp sabahın ilk ışıklarına dek devam eden eğlencenin tadını çıkartmak için Marmaris barlar sokağından daha uygun bir adres olamaz! Marmaris’te ne yapılır? sorusunun detaylarını yazımızda bulabilirsiniz. 

Gördüğünüz gibi Marmaris gezilecek yerler açısından baş döndürücü bir zenginliğe sahip olmakla kalmıyor herkesin kendi zevkine ve tatil anlayışına uygun alternatifler bulabileceği bir tatil merkezi olma özelliği taşıyor. Üstelik emin olun ki yazımızda bahsettiklerimiz Marmaris gezilecek yerlerin çok küçük bir bölümü. Ayrıca Marmaris’te konaklayabileceğiniz oteller arasında Turunç Resort, Green Nature Diamond, Grand Yazıcı Turban, Grand Yazıcı Marmaris yer almaktadır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

YorumlarYorum yaz

  • Bu güzel doğa harika yer kesinlikle gezilip görülmesi gereken yerler listenizde olmalı. Gitmişken Günnücek Milli Parkı ve Marmaris macera parklarını da gezmenizi öneririm. Günnücek Milli Parkı gerçekten sizi büyüleyecektir. Blog yazısı harika olmuş. Ellerinize emeklerinize sağlık.

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.