Side’de Neler Yapılır?

Antalya’nın en çok tercih edilen otelleri Side otelleri arasındadır.  Siz de bu yaz için Side otelleri arasından bir seçim yapmak isterseniz önce bu bölgeyi tanımaya başlayalım. Hepimizin bildiği gibi ülkemiz dünyanın sayılı tatil beldelerinin birçoğunu barındıran deyim yerindeyse bir hazine sandığı ve bu sandığın en değerli mücevherlerinden biri de Antalya ili. Antalya yerli turistler kadar dünyanın dört bir yanından gelen yabancı turistlerin de göz bebeği durumunda. Antalya’nın her köşesi muhteşem ancak bazı yerlerinin hem daha güzel hem de tatilciler arasında çok daha popüler olduğu da bir gerçek. İşte Side Antalya’nın tartışmasız olarak en popüler tatil beldelerinden biri ve güzelliği ile kendiniz ziyaret eden herkesi büyülemekte hiç zorlanmıyor. Belki de bu nedenle “Side’ye bir kez gelen bir daha burayı unutamaz” deniliyor. Evet, Side hem gezilecek hem de yapılacak yerler açısından kendini ziyaret edenlere bir tatilden beklenenden çok daha fazlasını sunan muhteşem bir tatil beldesi. İşte Side’de neler yapılır sorusunun yanıtları.

Gezilecek yerler

Side Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı bir belde ve bölgenin tümü gibi hem tarihi hem de doğal güzellikler açısından baş döndürücü bir zenginlik sunuyor. Dolaysıyla Side’de gezilecek öyle çok yer var ki hangisinden başlayacağımıza karar vermek bizler için pek de kolay değil.  Öncelikle beldeye eşsiz bir aura katan ve binlerce yılın izlerini taşıyan tarihi yerlerden başlayalım. Side’de gezilecek tarihi yerler şunlar;

Aspendos Köprüsü

Apollon Tapınağı

Side Müzesi

Devlet Agorası

Anıtsal çeşme

Side Antik Kenti

Antik tiyatro

Bunlar Side’de buluna tarihi mekânlar. Şunu da ekleyelim devlet agorası, anıtsal çeşme gibi birçok tarihi eser Side antik kentinde bulunuyor ancak hem arkeoloji tarihi açısından önemlerini göz ününde bulundurarak hem de bu kentte neler göreceğiniz hakkında fikir sahibi olmanız için hepsini ayrı ayrı saydık.

Gelelim Antalya’nın dillere destan doğal güzelliklerinden payına düşeni fazlasıyla almış olan Side’de gezip görebileceğiniz doğa harikalarına.

Manavgat şelalesi

Köprülü Kanyon Milli Parkı

Manavgat nehri

Aslanlı Mağarası

Tabi bunlar yalnızca Side’nin öne çıkan doğal güzellikleri. Yoksa emin olun ki bu harika tatil beldesinin her köşesi bambaşka güzel.

Nerede kalınır?

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Side Manavgat’a bağlı bir belde ve Manavgat’la arasında çok büyük bir mesafe yok. Yani Side’de tatil yapmak için dilerseniz Manavgat’ta dilerseniz Side’de bulunan çok sayıda turistik tesis, otel ya da pansiyonda kalabilirsiniz. Bu kadar çok ve çeşitli kalacak yer olması elbette beraberinde her bütçeye ve zevke göre alternatifler de olması anlamına geliyor. Ancak şunu unutmamalısınız; Side’ye doğru yola çıkmadan önce mutlaka kalacağınız yeri belirleyip rezervasyon yaptırmanız gerekli. Zira özellikle de sezonun en yoğun olduğu Haziran-Eylül ayları arasında eğer yer ayırtmadan giderseniz Side’de kalacak bir yer bulamayabilirsiniz.

 

Plajlar

Akdeniz kıyısına kurulu bir mahalle olan Side tabi ki yaz tatilleri için vazgeçilmez olan çok sayıda harika plaja ev sahipliği de yapıyor. Side’de bulunan ve her birinde harika zaman geçireceğiniz plajlardan bazıları şunlar; Büyük plaj, Side halk plajı, Sorgun plajı, Kumköy plajı. Bu plajların hepsi hem tertemiz denizi ile hem de ortamı ile sizi kendine hayran bırakacak ve deniz, kum, güneş üçlüsünün en keyifli halini bu plajlarda yaşayacaksınız.

Side ‘de keyifli bir tatil planı yapmak isterseniz seçimlerinizi yapabileceğiniz bir kaç otel tavsiyesinde bulunabiliriz. Amelia Beach, Sunmelia Beach Resort, Sea Planet Resort, Club Hotel Turan Prince World, Royal Taj Mahal

Ne yenir?

Side’de ne yenir sorusunu cevaplarken öncelikle beldenin çok sayıda yerel lezzeti olduğunu ve bu yerel lezzetleri tadabileceğiniz birçok restorana da ev sahipliği yaptığını belirtelim. Akdeniz kıyısındaki bir beldeden beklenebileceği gibi Side mutfağında zeytinyağlıların, salataların ve sebze yemeklerinin ağırlığı hissediliyor. Ayrıca bölgenin en kendine has lezzetleri arasında yer alan ot kavurmalarının tadına bakmayı sakın unutmayın. Bu arada Akdeniz’e ve bölgeye has balıklar da Side restoranlarında sizi bekliyor. Eğer balık seven biriyseniz Side tatilinde kendinizi cennette gibi hissedeceğiniz kesin. Side’de gezilecek yerler listesi de yapmalısınız!

Gece hayatı

Side gece hayatı oldukça renkli ve özellikle gençlerin tercih edeceği diskolar bulunuyor. Elbette diskoların yanı sıra hem bir şeyler yeyip hem de sohbet edebileceğiniz meyhaneler de var Side’de. Beldenin en popüler gece mekânlarından bazıları şunlar; Light House. Oxyd Disco ve Miranda, Titanic…

Evet, Side’de neler yapabileceğinize ilişkin elimizden geldiğince kapsamlı bir yazı hazırladık sizler için. Ancak tabi ki Antalya’nın bu en popüler tatil beldesinde sizi bunlardan çok daha fazlası bekliyor. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.