Bansko’ya Ne Zaman Gitmeli?

Bulgaristan, ekonomik anlamda büyük bir ülke olmasa da özellikle doğasıyla farklılığını ortaya koyabilecek nitelikleri taşımaktadır. Ülkede doğa sporlarına verilen önem oldukça büyüktür. Özellikle kayak sporu, Bulgaristan’ın en önemli turizm gelirlerinden birisini oluşturmaktadır. Avrupa’da kayak denildiğinde Alpler ile birlikte akla gelen ilk yer Bansko Turları ile Bulgaristan olacaktır.

Muhteşem bir dağ silsilesi üzerinde oturtulmuş harika kayak merkezleriyle Bansko, ülkenin adeta kış sporları ve turizm merkezi vazifesini üstlenmiştir. Özellikle kış dönemlerinde milyonlarca turiste ev sahipliği yapan bu kayak merkezleri, muhteşem güzellikleriyle büyülü bir dünyanın kapılarını aralamanıza imkan tanıyacaktır.

Bansko, özellikle kış sporları merkezi olduğundan gidilecek en ideal dönem kış dönemi olacaktır. Özellikle karlı günlerde hem daha hafif bir hava hem de muhteşem güzellikleri görebilme şansı sizleri bekleyecektir.  Yaz  dönemlerinde gidilmesi halinde ise yine farklı güzellikler sizi bekleyecek, bölgede özellikle trekking gibi farklı aktivitelere katılabileceksiniz.

Bansko Pirin dağları üzerinde bulunan Bulgaristan’ın en önemli noktaları arasında yer alır. Barındırdığı irili ufaklı 180’in üzerinde göl ve ilginç yerler ile kayak severleri ve doğa yürüyüşçülerini cezbeden bir yapıda olan Bansko, doğa tutkunu olan insanları büyülü bir dünyaya davet edecek Doğu Avrupa kasabasıdır. Türkiye’nin hemen yanı başında yer alan Bansko, bem beyaz yamaçları, pürüzsüz pistleri ve kış mevsiminin en güzel halleriyle yanı başımızda ki cennet olanak nitelendirilmektedir. Bansko, her yaştan insanı ağırlar. Kayak sporuyla ilgilenenler ve çocuklarıyla güzel bir kayak tatili yapmak isteyenler için eşsiz bir fırsat halinde sunulan bu kayak cenneti son yıllarda dünyanın her yerinden kayak severleri ağırlamaya başlamış; doğal güzellikleri, nitelikli pistleri, tarihi zenginlikleri ve en önemlisi uygun fiyatlarıyla keşfedilmeyi bekleyen bir yapıya bürünmüştür. Bansko gezilecek yerler listesi de yapmalısınız. 

Bansko kayak merkezlerine gittiğiniz de mutlaka görülmesi gereken yerleri Pürüzsüz kayak pistleri, Pirin Ulusal Parkı, Trinity Kilisesi, Vihren Tepesi, Bansko Kasabası olacaktır. Tarihi anlamda zenginlikleriyle dikkat çeken bu kasaba da 1835 yılında inşa edilmiş tarihi Trinity Kilisesi, 30 metrelik yüksekliği ile kasabanın en göz alıcı yapılarından biri olan tarihi saat ve çan kulesi görülmesi gereken başlıca yerlerin başında bulunuyor. Yine Pirin dağlarını çevreleyen Pirin Ulusal parkı ise doğal güzellikleriyle adeta bir yer yüzü cenneti olarak dikkat çekiyor. UNESCO tarafından korunan bu park, doğa sporları ve trekking severlerin de gözdesi.

Pirin Dağları’ndaki Vihren Tepesi’ne doğru gittiğinizde birbirinden güzel ve farklı 5 tane krater gölü ile karşılaşacaksınız. Trekking turlarına katılıp göllerin etrafını turlamayı unutmayın! Ayrıca Bansko’ya gelirken göreceğiniz her renkten ağacın bulunduğu muhteşem ormanlık yol, unutulmaz bir yolculuk yapmanızı sağlıyor. Pirin dağları muhteşem güzellikleri size sunacak ve harika olanaklardan yararlanma şansını verecektir. Tek yapmanız gereken bu güzellikleri sonuna kadar hissetmek olacaktır. Bulgaristan Turları hakkında merak ettiğiniz her detayı bulabileceğiniz yerdesiniz. 

Bansko’ya gideceksiniz yapmanız gereken kış döneminde ziyaretinizi gerçekleştirmeniz ve harika bir kayak destinasyonu olan bu kasaba da kış sporlarının keyfini sürmek olmalıdır. Mükemmel olanakları size sunan bu bölge, farklı güzellikleriyle dikkat çekecek ve harika zaman geçirmenize imkan tanıyacaktır. Bulgaristan, muhteşem güzellikleriyle yanı başımızda büyük bir cennet bahçesini barındırıyor. Sınırdan giriş ve çıkışın son derece kolay olduğu bu ülkenin tüm güzelliklerini kısa sürede keşfedebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.