Barcelona gezi rehberi, ne zaman gitmeli?

Barcelona, sahip olduğu tüm güzellikler ile hem görülmesi hem de yaşanması gereken şehirlerin başında geliyor. Futbol kültürünün tüm ayrıntılarını bulabileceğiniz bu şehir, aynı zaman da muhteşem deneyimler yaşamanıza imkan tanıyan gezi rotalarıyla büyülü bir kapıyı sizin için aralıyor. Şehrin tatilciler için olan önemi, hem kültürel hem ekonomik hem de sosyal anlamda size avantajlar sağlayacaktır.

Hangi dönemde giderseniz gidin size harika bir deneyim sunacak olan Barcelona, muhteşem  güzelliklerini yaz ve kış aylarında size sunarak güzel bir tatil geçirme imkanı veriyor. Eğer tatilinizi yaz dönemlerine denk getirirseniz plajların keyfini de ekstra olarak  yaşayabilirsiniz. Şehir içerisinde ise Gaudi’nin muhteşem eserlerine ulaşabilirsiniz. Bitmeyen kilise, Picasso müzesi gibi muhteşem alanlar sizi bekliyor.

Barcelona, İspanya sınırları içerisinde yer alsa da Katalonya özer bölgesinin başkentidir. Şehirde konuşulan dil Katalanca. Her ne kadar İspanyolcaya benzese de birbirinden farklı iki dili konu almıştır. Avrupa’nın önemli şehirlerinden birisi olan Barcelona’da konu gezme olunca farklılıklar kendini hemen belli etmeye başlıyor. Özellikle bir çok Avrupa şehrine nazaran Akdeniz kıyılarında yer alan Barcelona, uzun kumsalları ile diğer şehirlerden bir adım  öne çıkmayı başarıyor. Barcelona Turları için en uygun tarihe gelin hep beraber bakalım.

Hangi tarihte gitmeli?

Barcelona’ya yılın her dönemi gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz. Eğer ki amacınız plajlarda zaman geçirmekse ideal tarih Temmuz ve Ağustos aylmarı olacaktır. Buna ek olarak şehrin bir çok gezilip görülecek yerlerini yıl boyunca tercih edebilmeniz mümkün olacaktır.

Barcelona’yı bu kadar önemli kılan konulardan bir tanesi sahip olduğu mimari eserlerdir. Özsellikle Antoni Gaudi tarafından yapılan ve şekillenen mimari yapı, muhteşem güzellikleriyle dikkat çekmektedir. Casa Mila, Casa Batllo, Park Güell ve Sagrada Familia gibi bölgeler olmazsa olmaz alanları oluşturmakta.

Ziyaret noktaları konusunda eğer kafanız karışıksa sizin için rehber niteliğinde hazırladığımız bilgilere göz atarak programınızı şekillendirebilirsiniz.

Yapımı bitmeyen kilise

1882 yılında inşa edilmeye başlanan ve hala bir türlü bitmeyen bu kilise, mimarı olan Antoni Gaudi’nin karmaşık mimari tarzının çözülememesi sebebiyle devam etmiyor.  Bu Katolik kilisesi şehrin simgeleri arasında yer alıyor. Sabah 9 ile akşam 8 arasında açık kalan kiliseyi gezebilir ve harika mimari yapısını görebilirsiniz.

La Boqueria – Katalan Pazarı

Eğer Barcelona’da yemek ihtiyacınızı karşılamak isterseniz ilk durağınız Katalan Pazarı olarak bilinen La Boqueria’yı ziyaret etm ek olacaktır. Eşsiz lezzetler, mükemmel meyve suları, Türkiye’de bulunmayan tropikal meyveler ve çeşit çeşit deniz mahsüllerinin tadına bakabilmeniz mümkün olacak.

Plaça Catalunya

Bir anlamda her şeyin merkezidir. Alışveriş merkezleri, kalabalık meydan, restoranlar ve cafelerin tam kesişme noktası olarak düşünülebilir. Eğer bu meydana yolunuz düştü ise ücretsiz wifi ağlarından yararlanabilirsiniz.

Las Ramblas Caddesi

Las Ramblas caddesi, Katalunya meydanının yakınlarında bulunuyor. Genellikle sokak satıcıları, çiçekçiler, kitapçılar gibi esnafların yer aldığı bu bölgede sokak müzisyenlerini, cambazları, canlı heykelleri görebilirsiniz. Farklı bir heyecan yaşayacağınız bu meydanda her şey oldukça ilginç.

Parc de la Ciutedella

Burası Barcelona şehrinin en büyük parkı. İçerisinde bir de hayvanat bahçesi bulunuyor. Park dinlenmek için ideal bir alan. İsterseniz park içerisinde ki gölde kayıkla gezintiye çıkabilir, isterseniz ilginç yapıların önünde fotoğraf çektirebilir isterseniz de doyasıya dinlenebilirsiniz.

Park Güell

Barcelona’nın mimarı Gauidi’nin tüm eserlerini bu bölgede görebilirsiniz. Güell ailesinin tüm zenginliğini sergilemek amacıyla Antoni Gauidi’ye yaptırılan ve halka açılan bu park, mükemmel olanakları size sunacaktır.

Casa Batlo ve Casa Mila;

Casa Batlo ve Casa Mila, eşsiz mimari yapısıyla dikkat çeker. Casa Balto dış görünümde bütünlüğün sağlandığı bir bina. Üst katları daha koyu, alt katları ise daha açık maviye boyanın bu binada bütünlük sağlanması ve ışığın ayarlanması için pencereler de simetrik olarak karşınıza çıkacaktır. Giriş ücretinin 21 Euro olduğu  bu gezide simetriyi görmenizi tavsiye ederiz. Barcelona gezilecek yerler listesi yapmaya devam!

Casa Mila

Casa Mila, Unesco’nun dünya kültür mirası listesinde yer alıyor.  Casa Batlo ile birlikte yapılan ve 8 katlı inşa edilen bu binada da harika bir mimari görebileceksiniz.

La Barceloneta

Mavi bayraklı plajlarda yürüyüş yapmak sizin için ideal olacaktır. Yazın keyfini çıkarabileceğiniz çok uzun bir kumsal olan La Barceloneta size muhteşem bir deneyim sunacaktır. İspanya Turları sırasında da en çok tercih edilen noktadır. 

Gotik Mahalleri gezin

Şehirde gezilmesi gereken bazı simgeler vardır. Bunlar arasında gotik mahalleler de yer almakta. Taş duvarların en güzel işçiliğini görebileceğiniz bu mahallelerde harika zaman geçirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek konu gece saatlerinde bu bölgelerden uzak durmak ve yanınızda taşıdığınız eşyalara sahip çıkmak olacaktır. Zira Barcelona’da hırsızlık olaylarıyla sıklıkla karşılaşılmaktadır.

Festivallere katılın;

Barcelona bölgesinde gerçekleştireceğiniz gezide eğer fırsatınız varsa festivallere de katılabilirsiniz.

Sant Joan

Barcelona’da festival denildiğinde akla ilk gelenlerdendir. Yılda bir kez yapılan bu festival 23 Haziran tarihine denk gelmektedir.Havai fişekler, canlı şehir, müzik, dans ve eğlenceye katılabilirsiniz.

FestaMajor de Gracia

Barcelona’nın en güzel mahalleleri arasında yer alan Gracia bir hafta boyunca devam eden festivallere ev sahipliği yapar. Hazırlanan süslemelerde amaç en iyiyi yakalayabilmektir.

La Merce Festivali

Eylül ayının sonuna denk gelen sokak festivali konumunda ki La Merce, 100 yıllık bir geçmişe sahiptir. Barcelona’nın simgeleri arasında sayılan bu festivale katılmak için dünyanın dört bir tarafından şehre turist akını başlar. Eylül sonuna denk gelmesi sebebiyle otel rezervasyonlarınızı ayırtmanız doğru bir yaklaşım olacaktır. Festival boyunca gece gündüz aktiviteler, konserler gibi farklılıkları görebilirsiniz.

Kısaca bahsetmek gerekirse Barcelona her haliyle size özel bir tatil deneyimi sunacaktır. Muhteşem güzellikleri görebileceğiniz bu şehirde eşsiz bir tatil sizi bekliyor olacak. Her yönüyle Barcelona’yı gezmenizi ve yaşamanızı tavsiye ediyoruz.

 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.