Berlin gezilecek yerler listesi, Berlin’e ne zaman gidilir?

Berlin, Avrupa’nım göbeğinde özel bir destinasyon merkezidir. Birbirinden güzel yanlarıyla dikkat çeken bu şehir gece ve gündüz oldukça hareketli ve mükemmel fırsatları size sunan yapıdadır. Her gezginin hayalini süsleyen güzelliklerde bir şehir olan Berlin, eşsiz güzellikleri yaşayabileceğiniz mükemmel bir alandır.

Tarihin, kültürün ve olanakların bir araya geldiği bu şehirde muhteşem ötesi bir fırsatı hemen değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Görülecek pek çok noktanın bulunduğu bu şehir, harika imkanlarıyla dikkat çekecektir. Şehirde dolaşırken dikkat edeceğiniz en büyük nokta Hitler’e dair hiçbir hatıranın görülmeyeceğidir. Gerek şehirde gerekse de gezdiğiniz müzelerde Hitler’in esamesi okunmayacaktır. Berlin turları arasında da inceleme yaparsanız bu özelliğe rastlayacaksınız.

Berlin’e ne zaman gidilir?

Almanya kuzeyde kaldığı için hava şartları da oldukça zorlu geçiyor. Yaz döneminde Berlin’e gitmek için en ideal dönem olacaktır. Bahar aylarında oldukça fazla yağış alan bu şehir, kış aylarında ise sıfırın altına düşen yapısıyla dikkatleri üzerinize çekecektir.

Berlin Gezilecek Yerler

Berlin denildiğinde akla ilk gelen gezilecek yerleridir. Zira birden fazla güzelliği aynı anda görebilirsiniz. Diğer şehirlerde olduğu gibi burada da bazı kartları satın almanız sizin için avantaj olacaktır. Berlin Pass almanız halinde daha karlı bir gezi elde edebilir ve muhteşem tatile ilk adımı atabilirsiniz. Gelelim görmeniz gereken yerlere;

Brandenburg Kapısı;

Burası Berlin’in gerçek anlamda simgesidir. Yaz ve kış aylarında her daim kalabalık olan bu yer, aynı zaman da şehrin en turistik noktası. Brandenburg kapası şehir gezisine başlamak için ideal bir nokta. Çünkü her bölgeye eşit mesafeli bir yapıya sahip.

Reichstag;

Burası parlamento binasıdır. Buranın tepesinde bulunan cam kubbe hem muhteşem bir manzarayı hem de eşsiz bir fırsatı size sunuyor. Burası çok amaçlı bir bina olarak kullanılıyor. Cam kubbeye baktığınız da manzaranın muhteşemliğini yaşayabilirsiniz. Binanın belki de en övülen tarafı Hitler’in buraya ayak basmamış olmasıdır.

Alexanderplatz;

Burası ciddi anlamda geniş ve kalabalık bir meydandır. Yerel halk buraya Alex demektedir. Bölgede bulunan Tv kulesi belki de en etkileyici manzarayı size sunacaktır. Kuleye çıkmak için ödeyeceğiniz ücret ise 12 Euro olacaktır. Fakat verdiğiniz paraya kesinlikle değecek bir manzara ayağınızın altında olacak.

BerlinerDom;

Burası bir katedraldir. Oldukça büyük ve etkileyici bir yanı ile dikkat çeken bu yapı, aynı zaman da harika bir Berlin manzarasını sizlere sunuyor.

Museum Island;

Türkçe ismi ile Müze adası olan bu yer Spree nehri üzerine oturtulan 5 farklı müzenin bulunduğu alandır. Bir başka deyişle küçük bir adacıktır. Bode-Museum, Neues Museum, Alte National galerie, Altes Museum burada gezilebilecek alanlardır.

Pergamon Museum;

Gerçek anlamda büyüleneceğiniz alanların başında geliyor. 3 farklı bölümden oluşan bu müzede Antik çağ, eski yakın doğu ve İslam sanatı eserlerini görebilirsiniz. İhtişamıyla dikkat çeken bu yapıda gezerken mutlaka rehber kiralamayı unutmayın. Sesli rehberler eşliğinde Türkçe dinleyebileceğiniz bu müzenin keyfini daha fazla yaşayabilirsiniz.

Checkpoint Charlie;

Doğu ile Batı Berlin arasında ki ana geçiş noktası olan bu bölge bir başka deyişle kontrol noktasını anımsatıyor. Bölgeye yakın olan Haus am Checkpoint Charlie’yi de görmenizi tavsiye ederiz. İçinde savaş döneminde kaçmak için kullanılan enteresan tekniklere dair birçok görsel var.

East Side Gallery;

Berlin duvarının üzerinde 100’ün üzerinde sanatçının yaptığı resimler gerçekten görülmeye değer bir bölgeyi oluşturuyor.

Potsdamer Platz;

Burası Berlin şehrinin en önemli meydanlarından birisidir. Festivaller ve kutlamaların yapıldığı alternatif meydanlardan birisi olması sebebiyle kalabalık ve etkileyicidir.

Holocaust Memorial;

Savaşta hayatını kaybeden Yahudiler için yapılmış bir anıttır. 19 dönüm arazi üzerine yapılan bu anıt, etkileyici bir yapıdır.

Kreuzber;

Berlin’in Türk kalbi diyebiliriz. Çarşıda, sokakta, parkta duyabileceğiniz tek dil abartısız Türkçedir. Enteresan bir bölge olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

SONY DSC

Sachsenhausen;

Nazilerin kamplarıdır. İnanılmaz etkileyici yapısıyla dikkat çeker. Buraya geldiğiniz de pek çok değişik duyguya kapılabiliyorsunuz.

Festivallere katılın;

Festivaller özel bir ilgi alanına girmektedir. Gerçekten bu bölgede katılacağınız festivaller ayrı bir güzellik ve mükemmelliği size sunacaktır. 7-9 Ağustos tarihlerinde yapılan Berlin Bira Fesitvali önemli bir yere sahiptir. Berlin Film festivali de görmeniz gereken kültürel etkinlikler arasında kendine yer bulur. Pek, Berlin’de ne yapılır?

Berlin’in görkemli ışık festivali

Berlin Festival of lights, Berlin’de düzenlenen en büyük festivallerden biri olarak her yıl 2 milyonu aşan turist topluyor. 12 yıldan beri Berlin’i görkemli ışıklara boğan bu festival bu yıl 07-16 Ekim arası yine Berlin sokaklarının rengarenk olmasına sebep olacak. Daha bir çok festivale katılabileceğiniz Berlin’de harika fırsatlar elde edebileceksiniz. Almanya Turlarında genellikle bu tarz özel zamanlara dikkat ederek tercihlerinizi yapmalısınız. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.