Brezilya’ya Ne Zaman Gidilir?

İlkbaharda Brezilya Bambaşkadır

Amazon ormanlarının eşsiz havası, geniş coğrafyası ve etnik kültürü ile dünyanın en etnik kültürlerinden olan Brezilya; aynı zamanda en kalabalık ülkelerden biridir. Brezilya; kalabalık olmasına rağmen ferah, iç açıcı ve sakin bir yaşam alanı sunuyor. Bitki örtüsünün getirdiği biyoçeşitliliğe sahip olup vahşi doğa açısından da zengin bir ülkedir. Daha önce hiç karşılaşmadığını sadece belgesellerde gördüğünüz yanına yaklaşmanın mümkün olmadığı hayvanlarla burada uzman ve deneyimli ekipler yardımıyla tanışabilirsiniz. Alışılmışın dışına çıkarak eşsiz bir tatil programı yapıp kendinizi bu mükemmel ülkenin sınırları içine taşıyabilirsiniz.

Buraya geldikten sona bu kadar geç keşfettiğiniz için pişman olacaksınız. Günümüzde kimin dinlenmeye ihtiyacı yok ki? Hem dinlenme, hem hayata bir mola, hem de farklı kültürlerle tanışmak için ilk fırsatta rotanızı Brezilya’ya çevirin. Bu ülkenin sokaklarında yürürken onlarca birbirinden farklı ırklardan insanlarla karşılaşırsınız. Üstelik birbirlerinin kültürlerine ait özelliklere bile sahip olabilirler. Yani esmer tenli, çekik gözlü bir insanın çimlere oturmuş bira ile içli köfte yediğine bile şahit olmak mümkün. Brezilya Turları ile oldukça farklı bir yerde bulacaksınız kendinizi.

 

Bu doğa harikası ülkeyi ziyaret etmek için en uygun zaman Aralık ve Nisan ayları arasındadır. Ancak sadece Rio karnavalına katılmak istiyorsanız tarihleri kontrol etmenizde fayda var. Genellikle şubat ayında yapılan karnavalın Paskalya Bayramı nedeniyle değişiklik göstereceğinden ne zaman olacağı tam belli olmamaktadır. Eşsiz tabiat mirasına sahip olan Brezilya’nın tadını ilkbahar da doyasıya çıkarabilirsiniz. Amazon ormanlarında yapacağınız yürüyüş ruhunuzu dinlendirecek. Doğal hayatın size kattığı yoğunluk, stres, iş yükünü omuzlarınızdan alıp sizi bulutların üzerinde gibi hissettirecek. Cama vuran yağmur tanelerini izlerken yudumlayacağınız; Brezilya’ya özgü koyu kavrulmuş kahveniz ruhunuza terapi gibi gelecek. Sabahları doğanın eşsiz manzarasına karşı daha dinç uyanacak ve kendinizi hiç hissetmediğiniz kadar sağlıklı hissedeceksiniz. Fabrika atıklarının, dumanlar fışkıran bacaların olmadığı bir ülke hayal edin. İşte orda rüya gibi bir tatile ne dersiniz? Orası Brezilya..

Kurtarıcı İsa Heykeli gibi ülkenin simgesi haline gelen önemli bölgeler ve Brezilya’ya seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken yerler var. Bunlar;

Kurtarıcı İsa Heykeli: Brezilya’nın Rio De Jeneiro şehrinde Corcovado dağı üzerinde bulunan ve şehrin sembolü olarak kabul edilen İsa Heykeli’ni yakından görmek istemez misiniz? Brezilya’nın en önemli heykellerinden biri olan Kurtarıcı İsa Heykeliyle fotoğraf çektirebilir ve anı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Corcovado: Rio De Jeneiro şehrinde bulunan 710 metrelik granit dağın üzerine çıkarak eşsiz manzarayı izleyebilir, bölgede bulunan Tijuca Ormanı ve Milli parkta gezinti yaparak doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Iguazü Şelalesi: Bin 320 metre uzunluğunda olan Iguazü nehrinde doğa yürüyüşüyle havanızı değiştirebilir, şelale önünde piknik keyfi yapabilirsiniz.

Kesmeşeker Dağı: Kesmeşekere benzeyen bu dağı Rio de Janeiro şehrinin Guanabara Körfezi’nin Atlantik Okyanusu’na açılan noktasında bulunuyor. Kesmeşeker Dağına tırmanarak hem spor yapabilir hem de dağın zirvesinden muhteşem manzarayı izleyebilirsiniz. Yurtdışı turlar sırasında fotoğraf makinenizin yanınızda olsun çünkü bu manzaraların ölümsüzleştirmelisiniz. 

Copacabana: Dünyanın en tanınmış plajına ev sahipliği yapan Copacabana bölgesinde güneş altında bütün yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Ipanema: Copacabana’dan sonra Brezilya’nın en popüler ikinci plajı olan Ipanema’da dar sokaklarda gezinebilir ve eğlence mekanlarında dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz.

Fernando de Noronha: Sörf, şnorkelle yüzme gibi sporlarını yapabileceğiniz masmavi suyuyla tatilinizin en eğlenceli kısmını burada geçireceksiniz.

Ibirapuera Parkı: Brezilya’nın en büyük parklarından biri olan Ibirapuera Parkında küçük göletler karşısında kafanızı dinleyip içeceğinizi yudumlayabilirsiniz.

Bir Dünya Harikası Rio Karnavalı

Brezilya da yapılacak en güzel şey kuşkusuz Rio Karnavalına katılmaktır. Rio Karnavalı dünyanın en ünlü karnavalıdır. Karnaval şubat ayında başlar ve size 4 günlük sınırsız eğlence sunar. O kadar ilgi çekicidir ki farklı milletlerden binlerce insan sadece karnavalı canlı izlemek için Brezilya ‘ya akın eder. Dünyevi zevklerden uzak durma bayramı olarak bilinen Paskalya Bayramının tarihi değiştiğinden karnaval tarihide buna bağlı olarak farklı tarihlere sarkabilir. Karnaval; zorlukları, hayatın baskıcı ve sıkıcı yanlarını bir kenara atıp şarkı söyleyip dans ederek kendilerini motive eden insanların toplanmasıyla oluşur.

Karnaval günü sokaklar rengârenk farklı kıyafetler giymiş farklı kültürlerden insanlarla dolup taşar. Herkes özgür ve rengârenktir. Ellerine aldıkları davullar ve diğer gereçlerde kendi tarzlarını yansıtırlar.Bu organizasyon için aylarca hazırlanırlar. Sokaktaki profesyonel samba dansçıları ise karnavalın olmazsa olmazlarıdır. Karnavala katılmak isteyen binlerce turist vardır. Bunun için kesinlikle tavsiyemiz kalacağınız yeri, uçağınızı ve diğer hazıklıklarınızı önceden yapmaktır. Aksi takdirde oluşacak en ufak bir pürüz Brezilya da yapacağınızı harika tatilinize ve katılacağınızı Rio karnavalına gölge düşürebilir. Size bu hazırlıklardan sonra lazım olacak tek şey ruhunuzu yansıtacak bir kostüm.

Brezilya’nın diğer kültürel değeri ise Sao Paola Moda Haftasıdır. Adeta sahnede şıklık yarışı yapılır. En şık kıyafetleri giyen mankenler izleyenleri sahneye kilitler. Ayrıca bunların yanı sıra Brezilya’da 3 adet film festivali düzenlenir. Bu sayede farklı kültürlerden insanlarla tanışır gerek moda gerek sahne gerekse damak tatları açısından ortak noktalar değerlendirilir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.