Dubrovnik’e ne zaman gidilir?

Dubrovnik eşsiz güzellikleriyle dikkat çeken şehirlerin başında gelmektedir. Her bir noktası ayrı bir cennet bahçesini andıran bu şehir, adeta aşıklar şehri olarak da bilinmektedir. Şirin bir sahil kenti olmasına rağmen çok sayıda güzellikleri bir arada bulunduran Dubrovnik farklı yanlarıyla ziyaretçilerini büyüler. Kent, eski kale ile iç içe geçmiş bir vaziyettedir. Bu sebeple Unesco tarafından dünya mirası listesinde yer alan ender şehirlerden bir tanesidir. Her yıl yüzbinlerce turisti ağırlayan bu şehir, farklı yanlarıyla harika bir destinasyondur.

Avrupa’nın tam ortasında mükemmel olanakları size sunan Dubrovnik Turları, tarihi, turistik ve doğal güzellikleriyle büyüleyici yanlara sahiptir. Bu güzellikler sayesinde Avrupa’nın en etkileyici şehirlerinden birisi olan tanımlanır.

Dubrovnik için en ideal gezi zamanı yaz ayları olacaktır. Kış ve ilk bahar aylarında çok yağış alması, yürüyüşlerin kısa sürmesine sebep olabilir. Yaz ayları ise genellikle diğer Avrupa şehirlerine nazaran daha serin ve güzel geçmektedir. Güzellikleri sayesinde her yıl yüzbinlerce turisti çeken bu özel şehir, Balkanların görülebilecek en güzel noktalarından yalnızca bir tanesi.

Gezilecek yerleri;

Mükemmel bir tatil rotası için Dubrovnik en ideal noktadır. Dört farklı bölgede gerçekleşecek gezilerinizde harika zaman geçirmek tamamen sizin elinizde olacaktır. Kale içerisi olarak bilinen bölgeye Stari Grad, otellerin yığıldığı bölgeye Lapad ve Babin Kuk, liman kısmına ise Gruz ismi verilmektedir. Bölgeler halinde gerçekleştireceğiniz gezinizde harika zaman geçirebileceğiniz müthiş güzellikler sizi bekliyor olacak.

Sponza Sarayı:

Dubrovnik  kentinin belki de en göz alıcı yapısı burasıdır. Gotik tarzda inşa edilen Rönesans dönemi bu eser ziyaretçilerine görsel anlamda adeta bir şov sunmaktadır. Önemli sergilerin yapıldığı, kültür sanat festivallerinin gerçekleştiği bu saray, şehirde gezerken sürekli karşınıza çıkacak bir güzelliği size yansıtacaktır.

Franciscan Manastırı ve Tarihi Eczane:

Dubrovnik şehrinde görülecek ikinci önemli tarihi yapı Franciscan manastırı ve tarihi eczane olacaktır. 14. Yüzyılda yapımı tamamlanan barok mimaride ki bu manastır içerisinde dehlizleri, kiliseleri ve müzeleri görebilirsiniz. 1317 yılından beri faaliyet gösteren eczanesi ise ayrı bir güzelliktir. Mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerin başında bulunur.

Lovrijenac Kalesi ve Şehir Surları:

Lovrijenac kalesi tarihi anlamda güzel bir bölgedir ve şehir surlarıyla dikkat çeker. Yürümek için ideal noktalardan birisi olmasının yanı sıra mükemmel bir manzaraya da sahiptir. Adriyatik denizinin en güzel halini görmek isterseniz bu kalenin burçlarına çıkabilirsiniz. Kalenin sonrasında ise  sizi liman bölgesi karşılaşacaktır.

Diğer gezilecek alanlar;

Dubrovnik  şehrinde Onofrio’nun Çeşmeleri, eski şehrin hemen devamındaki Dubrovnik Limanı, Aziz Ignatius Cizvit Kilisesi, merkeze en yakın koy olan Lapad Koyu, Roland’ın Sütunu ve Çan Kulesi ve iki kez yıkılan üçüncü hali ayakta kalmış Rektörler Sarayı da Dubrovnik’te görülmesi gereken yerler listesinde. Yurtdışı turlar için kesinlikle kendinize böyle gezilecek yerler listesi yapmalısınız. 

Dubrovnik kesinlikle keyfini süreceğiniz yerlerin başında gelmektedir. Gastronomiden, tarihi alanların gezilmesine, turistik bölgelerden denize kadar pek çok farklı alternatifi burada bulabilirsiniz. Türkiye’den günlük uçuşların düzenlendiği bu şehre ulaşmak son derece kolay. Şehre vardığınızda kolay ulaşım, tarihi alanlar, turistik bölgeler, hediyelik eşya satan dükkanlar, muhteşem bir doğa ve daha nice farklı güzellik sizi bekliyor olacak.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.