Fransa’dan ne alınır?

Fransa, harika güzelliklerinin yanı sıra mükemmel olanaklarıyla da dikkat çeker. Avrupa’da modanın önemli  bölgelerinden birisi olarak gösterilen Paris ve diğer Fransız şehirlerinde satın alabileceğiniz çok sayıda farklı ürün yer alıyor.

Eğer hediyelik anlamında bir şeyler satın almak isterseniz Eiffel Kulesinin magnet ve anahtarlıkları hem iyi hem de ekonomik bir hediye olacaktır. Mona Lisa simgeli ürünler de yine tercihinizi oluşturabilecektir. Eğer Disneyland içerisinde iseniz minik dostlarınıza oyuncaklar alarak sevindirebilir ve farklı bir alternatifi değerlendirmeniz de mümkün olacaktır. Şanzelize caddesinde ki butik mağazalardan kendinize ve sevdiklerinize özel fırsatları da değerlendirebilirsiniz. Fakat yine de alınabileceklerin listesini okumak isterseniz sizin için ayrı ayrı oluşturduğumuz rehber niteliğinde ki listeden faydalanabilirsiniz. Fransa’da ne alınır sorusunun yanıtı buradadır;

Parfüm Ve Kozmetik

Fransa denildiğinde akla gelen ilk olgu parfüm olacaktır. Yurtdışı turlar da genellikle en çok odaklanılan konu parfüm alışverişidir. Gerçekten de Fransa bu konuda ciddi yatırımların karşılığını almaya başlıyor. Harika kokular bulabileceğiniz Fransa sokaklarında tarzınızı yansıtacak parfümlere ulaşabileceksiniz. Özellikle butik parfümcülere uğramadan Fransa’yı gezdim demeyin! Fransa’ya kadar gidip parfüm almadan dönmek olmaz. Fransa gibi bir yere bu yüzden gidiyorsanız pek çok fiyat aralığında parfümlere ulaşabilirsiniz. Fakat yine de ciddi dükkanları tercih etmek faydanıza olacaktır. Fransa gezilecek yerler listesini de özellikle yapmanızda fayda var!

 

Alkol

Küçük şişelerde satılan Fransız şarapları hediye olarak alınabilecek enden alkollü içecekler arasında yer alır. Nasıl ki Rusya votkası, Türkiye Rakısı ile tanınıyorsa Fransa’da şarabı ile ün yapmıştır. Eğer şarap seven bir yapınız var ise hem tadına bakar hem de hediyeliklerinizi seçebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek husus yasal sınırı geçmemeniz olacaktır.

Portrenizini yaptırın;

Montmartre da SacreCoeur’e gidip portrenizi yaptırarak bu ufak anıyı saklayabilirsiniz.

Genel anlamda hediye seçimlerini bu yönde gerçekleştirebilirsiniz. Gerek kendinizi gerekse de sevdiklerinizi düşünerek alacağınız hediyeler hem hoş bir anı olarak saklanacak hem de harika bir mutluluğu beraberinde getirecektir. 

Fransa’da spor organizasyonları ve turizm

Fransa, farklı güzellikleri size sunabilen nadir ülkelerin başında kendine yer bulur. Eşsiz tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de dikkat çeken Fransa, özellikle spor konusunda yapmış olduğu atılımlar ile muhteşem zaman geçirmenize imkan tanıyacaktır.

Ülkede popüler olan spor faaliyeti futbol olsa da özellikle kış turizminden çok ciddi gelirler elde etmeyi başarmıştır. Fransa’da 10’un üzerinde kayak merkezi vardır ve kış sporları için en ideal alanlardan birisini oluşturmaktadır. Bunlara tek tek bakacak olursak; özellikle kış sporları için hangisini tercih edeceğiniz de ortaya çıkacaktır.  

Megève:

Rhônes-Alpes bölgesinde bulunan Megève, Alpler’in Fransa tarafındaki Mont Blanc’ın (Beyaz Dağ) yanında yer alıyor. Dünyanın en eğlenceli kayak merkezlerinden birisi olarak dikkat çekecektir. Kışın kayak, yazınsa golf deneyimi yaşayacağınız ender bölgelerden birisidir.

Alped’Huez

Dağ köyü olan Alped’Huez’deki 16 km uzunluğuna sahip La Sarenne pisti, Avrupa’nın en uzun pistidir. Pisti bitirmek için 1 saat aralıksız kaymak gerekmektedir. Profesyoneller tarafından genellikle tercih edilir.

Avoriaz

Avoriaz Fransa’nın cabize merkezidir. Burada araba kullanmak yasak. Tüm ulaşım at arabaları ile sağlanıyor. Çam ağaçlarıyla karın eşsiz birleşimini sizin için yansıtacaktır.

Domaine duChioula

Fransa’nın başka bir kayak cennetidir. Domaine duChioula’da ister köpek kızağına da binebilir isterseniz de eğlenceli aktivitelere katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken 14 parkurdan birisini seçmek olacaktır.

Mont d’Or

Mont D’or, İsviçre sınırına yakındır. Amatör sporcuların tercih edeceği bu pistler eşsiz güzellikleri de size sunacaktır.

Courchevel

Courchevel dünyanın en önemli kayak merkezleri arasında gösteriliyor. Harika fırsatları yakalayabilir ve kayak keyfini hemen çıkarmaya başlayabilirsiniz.

La Bresse-Hohneck

Sıkılmayacağınız kayak merkezlerinden birisi de La Bresse-Hohneck’tir. Sabah 6’da başlayan kayak keyfi gece yarısına kadar sürmektedir.

Serre-Chevalier

Serre-Chevalier harika pistleriyle dikkat çeker. Bu kayak merkezinde hem kaymanın hem de güzel zaman geçirmenin keyfini sürebilirsiniz.

Fransa Turları arasında aslında en çok tercih edilenler kayak turlarıdır. Elbette ki başka kayak merkezleri de vardır fakat yukarı da ismi geçen bu kayak merkezleri genellikle tercih edilen yapılarıyla dikkat çeker. Birbirinden özel yapılarıyla kayak sporunu yapabileceğiniz bu bölgelerde eşsiz bir deneyime de ev sahipliği yapabilirsiniz.

Kayak sporu kadar futbol da popüler kültürün bir parçası haline gelmiştir. Fransa Lig 1, Avrupa’nın en zorlu ligleri arasında yer alır. Futbol deneyimini ateşli taraftarlar içerisinde yaşamak isterseniz bu ülkede futbol karşılaşması seyretmenizi tavsiye ederiz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.