Hayal Dünyası New York’a Ne Zaman Gitmeli?

New York, milyonlarca insanın hayalini süsleyen en güzel şehirlerinden biridir. Her yıl milyonlarca turist New York sokaklarındaki eğlencenin tadını çıkarıyor. Sizde bu eğlence dünyasına katılarak stres atmak ve Dünya’nın en güzel mimari yapılarının içerisinde yer almak istiyorsanız hemen biletinizi alın ve New York Turu için yolculuğuna başlayın.

New York tatilinize başladığınızda hiç bitmeyen bir rüyaya dalmış gibi hissedebilirsiniz çünkü o kadar güzel ve gelişmiş bir şehir ki her mevsim sizi eğlendiren ve tatilinizin güzel geçmesi için sizi kucaklayan bir yapısı var. New York, bütün Dünyada insanların seyahat listesinde ilk sıralarda yer alır. İstanbul’dan direkt uçuş sadece JFK Uluslararası Havaalanına yapabilirsiniz. 11 ila 12 saat arasında değişen uçuşun ardından hayaller dünyasına iniş yapabilir ve muhteşem mimariler, tarihi yapılar, eğlence mekânları, rengârenk sokaklar ve festivallerle eğlence dolu bir tatil yapabilirsiniz. New York’ta yaz mevsiminde 37-40 derecelere sıcaklığını görebilirsiniz.

Kış mevsiminde oldukça soğuk bir ülke ama sıkı giyinirseniz eğer bu soğukluk yerini eğlenceye bırakabilir. Kış mevsiminde hafif yağan kar altında Noel dekorasyonlarıyla süslenmiş o güzelim sokaklarda dilediğiniz gibi gezinebilirsiniz. Ama bence New Yort tatili için en güzel mevsim İlkbahar ve Sonbahar mevsimleridir. İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde hava sıcaklıkları ne çok sıcak ne de çok soğuk olur, bu durumda ülkeyi rahatlıkla gezinmenizi sağlar sizi kalabalıktan ve sıcaktan bunalmaktan kurtarır.

Ünlüler Balmumu Heykellerle can buluyor

New York seyahatiniz de belki de sizi en çok heyecanlandıracak kısım Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi olacaktır. Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesinde ünlülerin heykellerini görünce şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Öyle ki canlısından ayırt edemeyeceğiniz heykellerle dilediğiniz gibi fotoğraf çektirebilir, Dünyanın en güzel müzesini yakından inceleme şansı bulabileceksiniz.

Merkezi Londra’da bulunan balmumu heykel müzesinin aralarında Amsterdam, Berlin, Hong Kong, İstanbul, New York, Sidney ve Tokyo’nun da bulunduğu yirmi dört şehirde şubesi bulunuyor. Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesinde çok sevdiğiniz sanatçıların tıpatıp aynısı heykelleriyle öz çekim yapma fırsatını yakalayabilirsiniz. Balmumu heykellerle eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesine kesinlikle zaman ayırmalısınız. ABD Turları sırasında en sık ziyaret edilen noktaların başında gelmektedir. 

Film Dünyasının Merkezi

Yabancı Film Dünyasının merkezi olarak sayabileceğimiz Empire State binasını gezinerek Jay Z, Alicia Keys, Sex and The City ve daha bir yığın Amerikan Filmlerinin çekildiği sahneleri inceleyebilirsiniz. Binlerce tatilcinin en gözde mekânlarından biri olan Empire State binasını gezinirken ezilme tehlikesi geçirebilirsiniz diyebilirim. İlk etapta size sıradan bir turistik mekân gibi gelebilir ancak Empire State binasındaki kalabalığı görünce binanın öyle sıradan gezilebilecek bir yer olmadığını anlayacaksınız.

Çevrenizdeki kalabalıktan fırsat bulabilirseniz eğer Empire State binasını gezmek eğlenceli olacaktır. Toplamda 102 katı bulunan Empire State binasını özellikle geç vakitlerde gezinirseniz New York’u kuş bakışı izlemenin ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz. Gece yarılarına kadar tıklım tıklım olan Empire State binasını gezmeden tatilinizi bitirmeyin. Empire State binasını gezinerek New York’u ayaklarınızın altına almak sizin elinizde.

New York’u Panaromik gözlemleyin

New York’un en modern mimari yapılarından biri olan Top of the Rock Binasının 70’nci katına çıkarak New York’u  Panaromik olarak izlemeye ne dersiniz. Öncelikle yükseklik korkusu olanları uyaralım. Çünkü 70 katlık bir binadan bahsediyoruz. New York’u bütün mimarisi, tarihi eserleri, modernliği ve renkli sokaklarıyla tek çırpıda görebileceğiniz en önemli yerlerden biri olan Top of the Rock Binasının tepesinde Dünyanın en güzel manzarası sizleri bekliyor diyebilirim. New York’u panaromik olarak izlemek ve güzel birkaç fotoğraf çekerek tatilinizi ölümsüzleştirmek istiyorsanız Top of the Rock Binası bunun için en ideal yerlerden birisi olabilir.

Dünyanın en çok tanınan abidesi Statue of Liberty

1886 yılından beri Amerika’nın ve özgürlüğün simgesi olarak bilinen Statue of Liberty yani özgürlük anıtını görmeden kesinlikle tatilinizi noktalamayın. 1886 yılında Fransızlar tarafından Amerika’ya, kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle hediye edildiği öne sürülen Özgürlük Anıtı, hem New York denilince akla gelen en önemli eserlerin başında geliyor. Heykelin başındaki taçta bulunan 7 sivri uç, 7 okyanusu ve dünya çapında birlik, beraberlik ve özgürlüğü temsil ediyor. Heykelin dışı bakır olduğu için, oksitlenmeden ötürü yeşil rengini almış durumda. Sizde bu yıllara meydan okuyan Özgürlük anıtının önünde güzel birkaç fotoğraf çekinerek tatilinizi ölümsüz kılabilirsiniz.

Modern mimari yapı ve doğal yaşam iç içe Central Park

Öyle bir yer hayal edin ki etrafı modern mimari yapılarla dolup taşarken içerisinde hayvanat bahçesi, göller, heykeller, ağaçlar ve rengârenk kuşlar bulunsun. New York’a geldiğinizde bütün bunlar hayal olmaktan çıkıyor gerçeğe dönüşüyor. Central Park’ta bulunan hayvanat bahçesinde bütün canlıları yakından inceleyebilir, kendinizi muhteşem doğanın kollarına bırakabilirsiniz. Ayrıca park içerisinde bulunan göller, heykeller, bahçelerle sağlıklı bir doğa yürüyüşü yapabilir, buz pateni pisti ile eğlencenin kapılarını aralayabilirsiniz. Central Park gibi devasa bir parktan bahsettiğimiz için elbette yapacaklarınız bitmedi. Central Park,  9000 bank, 20.000 ağaç, 250’den fazla kuş türü bulabileceğiniz 843 dönümlük alana sahip. Yani burada sadece bir gününüzü değil birkaç gününüzü geçirerek unutamayacağınız saatlere imza atabilirsiniz.

Central Parkta yürüyüş yapabilir, bisikletle gezinti yapmak, faytona binmek, çimlerin üzerinde oturup yeşilin tadını çıkarmak, basketbol, futbol, voleybol veya beyzbol oynamak, kayıklara binmek, konser izlemek, buz pateni yapmak, havuza girmek ve daha bunun gibi birçok aktivitenin içerisinde bulabilirsiniz kendinizi. Sizde New York’ta tatil yapmayı planlıyorsanız kesinlikle Central Park’ta tatilinize keyif katabilirsiniz.  

Dünyanın En Büyük Müzesi Metropolitan Museum of Art

Asırlar öncesine yolculuk mu yapmak istiyorsunuz? Eğer niyetiniz tarihi geziler yapmak ve geçmişe yönelik kültürel yapıyı incelemekse Metropolitan Sanat Müzesi’ne kesinlikle gitmelisiniz. Dünya’nın en büyük ve en iyi müzesi olarak bilinen Metropolitan Sanat Müzesi’nde görmek istediğiniz bütün tarihi eserleri bir anda karşınızda bulacaksınız. Sizde benim gibi tarih tutkunuysanız bu eserler sizi ciddi anlamda etkileyecek ve parmaklarınızı bir adım öteye götürecek. Çünkü bu eserleri görüp te dokunamamak bence üzüntü verici. Müzede sergilenen eserlerin yapıları anlamak ve sanatçılarını tanımak amacıyla sesli sözlük olarak da bilinen audio guide almayı unutmayın.

Ayrıca tüm tatilinizi burada geçirmek istemiyorsanız haritadan ilginizi çeken koleksiyonlara göz atın ve bu doğrultuda gezinize yön verin. Dünyanın en büyük müzesinden bahsettiğimiz için tüm eserleri incelemeniz günlerinizi alabilir. Bu müzenin yanı sıra birkaç müzeye daha göz atmak ve tarihle buluşmanızı biraz daha sürdürmek istiyorsanız Solomon R. Guggenheim Müzesini, Museum of Modern Art, 11 Eylül Anıtı ve Müzesi’ni de gezinebilirsiniz.

Dinozorların yaşam hikâyesi American Museum of Natural History’ide

Amerikan Doğa Tarihi’ni gözler önüne seren American Museum of Natural History’i gezerek sıradan müze gezintisinin ötesinde farklı bir deneyime imza atabilirsiniz. Birbirine bağlı 25 bina bloğundan oluşan American Museum of Natural History içerisinde devasa Dinozorları görürseniz sakın korkmayın. American Museum of Natural History’i gezinerek Devasa Dinozorlar hakkında yapılan araştırmaları yakından inceleyebilirsiniz. New York’ta müzeleri gezinerek güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız bence görmeniz gereken en önemli mekânlardan birisi de American Museum of Natural History’dir.

New York’ta eğlence bambaşka

Genel olarak söylentilere baktığımızda New York’ta düzenlenen eğlencelerin daha keyifli ve coşkulu olduğu söylenir. Ancak bunun ne derecede gerçek olduğunu New York seyahatine çıktığınızda daha iyi anlayacaksınız. Özellikle Times Meydanı’ndaki Yılbaşı kutlamalarına katıldığınız zaman gerçek eğlence bu diyeceksiniz. New York’ta soğuk havayı göz ardı ederek sokaklara çıkmak ve binlerce insanla birlikte yılbaşını geçirmek oldukça eğlenceli ve büyüleyici oluyor.

Onca kalabalığa rağmen insanların birbirlerine olan nezaketi ve saygısını görünce evet gerçek eğlence bu diyeceksiniz. New York’ta yılbaşı kutlamalarının yanı sıra Aziz Patrick günü, Şükran günü, Cadılar Bayramı gibi festival kutlamaları da görkemli ve coşkulu geçiyor. Sizde binlerce insanla birlikte hiçbir engele takılmadan eğlenmek istiyorum diyorsanız yapmanız gereken şey hemen bir New York uçağına binmek olmalıdır.

New York’un hareketli sokaklarından sıkılıp biraz nefes mi almak istiyorsunuz. Öyleyse sizi hem dinlendirecek hem de eğlendirecek yerleri gezebilirsiniz. Zamanı boşa geçirmeden güzel vakit geçirmek için gezebileceğiniz yerler;

Empire State Binası: Dünyanın en büyük mimari yapılarından biri olma özelliğini taşıyan Empire State Binası’nı gezinerek New York’u kuşbakışı izleyebilirsiniz.

Özgürlük Heykeli: 1886 yılından bu yana ülkenin simgesi ve gözlem kulesi olan Heykeli kesinlikle görmelisiniz.

Metropolitan Museum of Art: Dünyanın en önemli ve en büyük müzesini gezinerek tarihe yolculuk yapabilirsiniz.

Museum of Modern Art: Sanat Müzesinde gezinti yaparak hareketliliğe biraz mola vermek istiyorsanız Museum of Modern Art en güzel tercih olacaktır.

Rockefeller Center: Buz pateni, sanat galerileri ve konserlerle dolu bir gün geçirmek için güzel bir mekân.

Amerikan Doğa Tarihi Müzesi: Devasa dinozorları inceleyebileceğiniz Dünyanın nadir müzelerinden biridir. New York gezintinizde kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Solomon R. Guggenheim Müzesi: Solomon Guggenheim’ın modern sanat yapıtlarından oluşan koleksiyonunun sergilendiği müzelerden biridir. Koleksiyonları yakından incelemek için güzel bir yer.

Coney Adası: Çocuklar gibi eğlenmek ve farklı etkinlikler yapmak için en güzel yerlerden biridir.

Aziz Patrik Katedrali: New York City şehrinde yer alan bu dini yapı aynı zamanda New York eyaletinin Katolik Başpiskoposluk idare binasıdır. Tarihi yapısı ve görkemli mimarisiyle kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir.

Central Park ve Zoo Bronx Hayvanat Bahçesi: 6000’in üzerinde hayvan ve 500’ü üzerinde hayvan türünü bir arada görebileceğiniz Dünyanın en büyük hayvanat bahçelerini kesinlikle gezinmelisiniz.

New York Botanical Garden: Doğa tutkunlarının kesinlikle gezinmesi gereken en güzel botanik bahçelerden biridir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.