Hayal Tadında Bir Tatil İçin Malezya’ya Ne Zaman Gidilir

Suyolları ve adalarıyla önemli bir turizm merkezi olan Malezya’da tatilinizi hayal tadında yaşayabilirsiniz. Denizin ve suyun maviliği altında bembeyaz kumsala uzanın ve güneşlenmenin tadını çıkarın. Hayatınızdaki bütün stresinizi bir kenara bırakarak kendinizi suya bırakın ve unutulmaz bir tatile adım atın.

Tarihi süreçte Malaylara, Çinlilere ve Hintlilere ev sahipliği yapan bu ülkede kültür birliğini ve asırlara meydan okuyan tarihi eserleri yakından inceleyebilirsiniz. Tapınakları, buda heykelleri ve tarihi yapılarıyla Dünya’nın en önemli ülkelerinden biri olan Malezya’da tarihe yolculuk yapabilir ve yeni bilgiler edinebilirsiniz. Malezya’da şehir merkezleri oldukça güzel ve modern yapılarla, adaları da doğal güzellikleri ve yaban hayatıyla kendini gösteriyor. Malezya Turları hakkında merak ettiklerinizi burada bulabilirsiniz. 

Tapınaklar ve Buda Heykelleriyle Farklı Bir Şehir

Hayatınızda görebileceğiniz en farklı inanç ve kültür farklılıkları bu ülkede yaşanıyor. Öyle ki ülke nüfusunun büyük bir kısmını oluşturan Malayların evlerine, tapınaklarına ve cami gibi ibadet yerlerine girerken kesinlikle ayakkabınızı çıkartmalısınız ve genel kurallara harfiyen riayet etmelisiniz. Aksi takdirde orada bulunanlar tarafından sert bir üslupla uyarılmanız an meselesi olur. Bazı camilerde kadınlara cami girişinde örtünmeleri için eşarp ve etek verilir. Özellikle dikkat çeken kültür yansımalarından biri de; alışveriş yaptıklarında, yemek yediklerinde veya bir şey uzattıklarında kesinlikle sağ ellerini kullanmalarıdır. Bir yer, eşya ve kişiyi işaret etmek istediklerinde ise sağ işaret parmağını kullanmazlar. İşaret parmağının yerine sağ elin başparmağı kullanılır.

Dünyanın En Eski Yağmur Ormanlarını Kesinlikle Gezinmelisiniz

Dünyanın en eski yağmur ormanlarına, mercan kayalıklarına ve yaban hayatına sahip olan Malezya’yı Nisan ve Aralık ayları arasında gezinebilirsiniz. Sıcak havanın hâkim olduğu bu dönemlerde hem deniz ve güneşin hem de rahatça tarihi yapıları gezinmenin avantajını yakalayacaksınız. Ülkenin resmi dili Malayca’dır. İstanbul’dan Malezya’ya direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunuyor. 10 ila 11 saatlik uzun bir uçuşun ardından güzel bir tatile merhaba diyebilir ve hayatınızın en eğlenceli tatiline başlayabilirsiniz. Şehirlerarası ulaşım genelde su üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle genellikle şehir ve adalar arasında yol alacaksınız.

Borneo: Dünyanın en eski yağmur ormanlarından birine sahip olan Borneo’da doğanın muhteşem güzelliğini görebilirsiniz.

Johor Bahru: Malaylar, Çinlilerin ve Hintlilerin kültürlerinin buluştuğu bu şehirde muhteşem mimari yapıları ve tarihi eserleri gezinebilirsiniz.

Malacca Town: Tarihi yapısı itibariyle önemli eserlere ev sahipliği yapan Malacca Town, Unesco tarafından da Dünya Mirası Listesine alınmıştır. Tarihiyle ve önemli yapılarıyla size keyifli bir gezinti sunan Malacca Town’da yeni keşiflere yelken açabilirsiniz.

Sipadan Adası: Yüzlerce adadan oluşan bu bölgede denizin, güneşin ve sahilin keyfini çıkarabilir, doğa gezintileriyle keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

George Town: Khoo Kongsi Binası, Kapitan Keling Camii, Sri Mariamman Tapınağı, Cornwallis Kalesi ve Dünyanın en büyük buda heykellerinden birinin bulunduğu Wat Chaiya Mangkalaram Tapınağı gezilebilecek önemli yerlerdir.

Kuala Lumpur: Müzeleri ve Sanat Galerileriyle önemli ülkenin en önemli şehirlerinden biri olan Kuala Lumpur, gezinebileceğiniz en çağdaş illerden biridir.

Sabah: Denizi ve kumsalıyla hayallerinizi süsleyen güzellikteki bu bölgeyi kesinlikle görmelisiniz.

İpoh: Tren İstasyonu, Belediye Binası ve Adliye Sarayı gibi İngiliz Sömürge döneminden kalma önemli tarihi eserleri burada inceleyebilirsiniz.

Langkawi: 10 milyon yaşındaki yağmur ormanları, 8 bin yaşındaki mercan kayalıkları ve nadide yaban hayatıyla ülkenin en güzel bölgelerinden biri olan Langkawi’yi muhakkak görmelisiniz.

Saravak: Bako Doğa Parkı ve Gunung Mulu Doğa Parkı gezilebilecek en güzel bölgelerdir.

Kültürlerin Yemeklere Yansıtıldığı Lezzetler

Ülkede bulunan etnik gruplar, mutfak kültürüne de ciddi anlamda katkı sağlamış ve önemli lezzetlerin ortaya çıkmasında büyük pay sahibi olmuşlardır. Malaylar, Çinliler ve Hintliler her ne kadar kendi kültürlerini mutfaklarında yaşatsalar da, zamanla ortak bir yemek kültürünü de ortaya çıkarmışlardır. Malezya’da içerisine şeker atılmadan yapılan yemek ya da içecek yok denecek kadar azdır. Bütün yemeklerde şekerin tadını alabilirsiniz.

Bu nedenle eğer şeker hastalığı gibi birtakım sağlık problemleriniz varsa yemek konusunda çok dikkatli olmanız gerekiyor. Ülke mutfağının birbirinden güzel lezzetlerinden; sığır ya da koyun etiyle yapılan Satay, soya sosu ve kırmızıbiber ile yüksek ateşte pişirilerek hazırlanan Char Kaway Teow, Balık dilimleriyle hazırlanan Laksa, Çin kültürünün en sevilen yemeklerinden biri olan Tavuklu Pirinç, sebzelerle hazırlanan Nasi Briyani’yi kesinlikle tatmalısınız. Ayrıca mango, misket limonu, karambola, karpuz ve ananas gibi tropikal meyvelerin anavatanı olan Malezya’da bu meyvelerden dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

Festivaller Ülkesi Malezya

Ülke farklı birçok etnik gruba ev sahipliği yaptığı için birçok festival ve anma etkinliği düzenlendiğini görebilirsiniz. Hindu’lar tarafından kutlanan Thai Pongal ve yılın en şanslı ayı olarak kabul edilen Ocak ayında kutlanan Hindu Thai ülkenin önemli festivalleridir. Bu festivaller kapsamında ülke halkı tapınaklara akın eder ve birlik ve beraberlik dualarında bulunurlar. 1 Şubat tarihinde Eyalet Günü kutlanır ve böylelikle ülkenin başkenti Kuala Lumpur’un federal eyalet olması çocuklara ve gençlere her yıl yeniden hatırlatılır.

Yurtdışı turlar sırasında özellikle şimdi bahsedeceğimiz dönemler Malezya turları için en önemli dönemdir. Her yıl Şubat ayında Çin yeni yılı, Hz. Muhammet (SAV) doğum günü, Buda’nın doğumu ve Malezya Kralının doğum günü gibi önemli festivaller düzenlenir. Dua ve ayinlerle kutlanan bu festivallerde ülke halkı ailecek toplanarak dua ederler. Zengin bir yemek kültürüne ev sahipliği yapan Malezya’da her yıl Ekim ayında Uluslararası Gurme Festivali düzenlenir. Festival kapsamında ünlü şefler restoranlarda ve özel alanlarda yeteneklerini ortaya koyar.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.