Ankara’ya en yakın gezilecek yerler

Ankara ve çevresinde hafta sonu gezip görebileceğiniz ve keyifle gezebileceğiniz noktaları araştırarak kendiniz için güzel bir plan yapabilirsiniz.

Hafta sonu nereye gideceğiz?

İşte bu sorunun yanıtı oldukça önemli. Hafta sonu hava güneşli ve ılık. Tam doğaya çıkıp güzel güzel yürüyüşler yapmanın zamanı geldi. Baharı karşılamaya hazırsanız ve hafta sonu güzel bir plan yaparak kendinize muhteşem bir hediye vermek istiyorsanız, sizin için birkaç tavsiyemiz olacak.

Ankara’ya en yakın yerleri araştırdık. Çevresinde konaklayacak yerlerde var ayrıca doğanın en güzel renklerini burada görebilir, fotoğraf çekmek için en büyüleyici olanlarını yakalayabilirsiniz. İsterseniz kamp yapabilir, isterseniz piknik alanlarında hafta sonu için vazgeçilmez olan mangal keyfini yaşayabilirsiniz.

Çamkoru Göleti Çamkoru Tabiat Parkı

Çamkoru Göleti Çamkoru Tabiat Parkı

Ankara’ya 110 km uzaklıkta olan bir tabiat parkı burası. Kurt, çakal, tilki, tavşan ve yaban domuzu, yırtıcı ve ötücü kuş türlerinin bulunduğu Çamkoru Göletinde ayrıca Geyik Üretme İstasyonu bulunmaktadır.

Soğuksu Milli Parkı

Soğuksu Milli Parkı

Kızılcahamam’da bulunan Soğuksu Milli Parkı Ankara merkezine 80 kilometre uzaklıktadır. İzci gruplarının en çok tercih ettiği nokta olan Soğuksu Milli Parkında kamp yapmak için Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan izin almanız gerekmektedir.

karagöl

Karagöl

Ankara’ya 74 km uzaklıkta olan ve Çubuk ilçesine bağlı olan Karagöl, çam ve dağ kavağı ormanları ile kaplıdır. Karagöl’e geldiğiniz zaman doğaya hayran kalmamak imkansız. Piknik için oldukça uygun olan Karagöl, göl çevresinde masaları bulunan ve ormanında avlanmanın serbest olduğu bir yerdir.

sorgun

Güdül Sorgun Yaylası

Çadır kampı yapmayı tercih edenler ve eğlenceli bir hafta sonu geçirmek isteyenler için vazgeçilmez olan Sorgun Yaylası’nda Sorgun gölü çevresinde bisiklet turu yapmanız mümkün.

isik-dagi

Kızılcahamam Işık Dağı

Kızılcahamam ilçesi sınırlarında olan Işık Dağı, 2057 metrelik bir yükseltidir. Aralık, Ocak, Şubat hatta Mart aylarında bile karlı olan Işık Dağı, zorlu yürüyüş yapmak isteyenler için en doğru adrestir. Kış ve bahar gezisi yapmak isteyenler için en doğru zaman şimdi.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

YorumlarYorum yaz

  • Ankara’da olup Ankarayi ve etrafini cok bilmeyenler icin guzel bir yazi ozellikle camkoru tabiat parki cok ilgimi cekti bu bahar kesinlikle gidip guzel bir yuruyus yapacagim…

  • Selamlar Bu Güzel Resimler vede Detaylı Paylaşımlarınız dan Ötürü
    Teşekkür Ediyorum ‘ Kurtboğazı Barajını ve Temelli Gölünüde Ekleyebilirseniz sevinirim ; Saygılarımla İsmet Hüseyin EKER – ANKARA ..

  • Çamkoru göleti ni tavsiye ederim.. Görmeyenler mutlaka gitmeli.. İnsan eli değmemiş sanki muazzam

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.