Kaş’ta tatil yapmak için bir sebebe ihtiyacınız yok!

Doğasının güzelliği, büyüleyici denizi ve manzarası ile sizi kendine hayran bırakacak olan güzel bir Antalya beldesi olan Kaş sizi bekler.

Sadece kara yolu ya da deniz yolu ile ulaşabileceğiniz Kaş, küçük bir tatil kasabası aslında. Koyları, küçük plajları, tesisleri, gece hayatı, lezzetleri ve tabi ki hemen karşısındaki muhteşem güzelliğe sahip Meis adasına yakınlığı ile Kaş sizi çağırıyor.

Söyledim ya Kaş’a gitmek için herhangi bir nedene ihtiyacınız yok. Sadece gidin ve görün. Yalnızca gitmeden önce yerinizi önceden ayarlamanızı ve Kaş otelleri arasından en güzel olanı seçmenizi tavsiye ederim.

tekne

Kaş’ta ne yapılır?

Öncelikle denize girmek için muhteşem bir yer bulmalısınız. Deniz her yerde temiz, Kaş’ta pek çok plaj gezdim. Hepsi de harika ama benim tavsiyem Kaş’tan Kalkan’a giden yol üzerindeki plajları denemelisiniz. Tabi ki tekne turu yapmalısınız.

Kaş’ta ne yenir?

Sokar balığı buranın en meşhur balığı. Ayrıca Kaş meydan da buzlu badem satılıyor, tadına kesinlikle bakmalısınız. Kesinlikle deniz kenarında güzel bir akşam yemeği yiyin ve mezelerinin tadına bakın. Ayrıca meydandaki en güzel waffle yapan dükkanı görmemek imkansız çünkü meydanın tam ortasındaki beyaz dükkan ve önünde her daim dondurma ve waffle için kuyruk var. Özelliği ise dondurmaları hazır değil direkt el yapımı olmasıdır. Mesela böğürtlenli bir dondurma yerseniz içerisinde böğürtlen parçaları ile kendinizden geçebilirsiniz. Ayrıca külahları bile el yapımı.

plaj

Kaş otelleri

Kaş otellerinin hepsi genelde meydan çevresinde toplanmıştır. Ancak geniş alana dağılan ve merkezden biraz uzak durup daha sakin noktalar seçebileceğiniz otellerde var. Bunun için Kaş otelleri arasından bir seçim yapabilirsiniz.

Kaş gece hayatı

Kaş gece hayatı oldukça hareketli zaten hayat saat 23.00’ten sonra daha de keyifli. Akşam yemeğinin hemen ardından gidip görebileceğiniz pek çok mekan var. Yine Kaş meydana indiğiniz zaman çevrenizde ve ara sokaklarında ne kadar çok mekan olduğunu göreceksiniz.

Kaş’ta alışveriş

Kaş yaz boyunca hareketlidir. Yerli ve yabancı turistlerin çok tercih ettiği noktaların başında gelir. Bunca turist için en güzel şey tabi ki alışveriş. Doğal olarak alışveriş yapabileceğiniz mekanlarda Kaş meydanda sizi bekliyor. Kaş hakkında daha fazla bilgi için Kaş gezilecek yerler ve Kaş’ta ne yapılır yazılarımızı okuyabilirsiniz.

meis

Kaş’tan Meis’e yolculuk

Kaş’a hazır gitmişten sadece 15 dakika uzaklıkta olan komşu ada Meis’e gitmelisiniz. Günü birlik turlar düzenleniyor ve oldukça keyifli zaman geçirebileceğiniz ucuz bir Yunan adası. Meis ile ilgili detaylı bilgiyi önceki yazımızda vermiştik. Meis yazısını okumak için TIKLAYIN.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.