Yunanistan’ın şirin adası Meis sizi bekliyor!

Küçücük bir ada düşünün…

Adanın liman girişi tek kapılı. Aynı anda birden fazla gemi ya da feribot yanaşamıyor. Bu kadar küçük ama bir o kadar da tatlı bir ada Meis, sizi bekliyor!

kastellorizo

Antalya’nın Kaş ilçesinin tam karşısında ve ortalama 15 dakika uzaklıkta bulunan, sadece feribot ile geçiş yapabileceğiniz bir Yunan adası. Pasaport ve vize zorunlu. Bunu en başta söyleyelim. 2013 yılından bu yana vize zorunluluğu var. Kaş limandan kalkan feribotlar sabah saat 10.00’da hareket ediyor ve geri dönüş saati ise 16.00.

Bu kadar kısa süre yeter mi diye düşünmeyin. Gerçekten ada küçücük ve siz zaten 2 saat dolmadan adayı gezmiş oluyorsunuz. Günün geri kalan kısmını en güzel lezzetleri tadarak, frappe içerek ve tabi ki denize girerek geçirebilirsiniz.

ada

Gittiğiniz ilk an  karşınızda adayı gördüğünüz zaman şaşıracaksınız. Çünkü ada fotoğrafta gördüğünüz kadar küçük. Gördüğünüz bu kasabanın adı Kastellorizo. Bu adanın tek yaşam noktası. Toplam ada nüfusu 400 ve oldukça şiirin bakımlı bir kasaba. Liman kenarını çevreleyen evler, altlarında restoranlar ve tabi ki alışveriş yapabileceğiniz küçük dükkanlar.

restoran

Adaya gitmeden önce araştırmak isterseniz bir kaç tavsiyem olacak.  Adanın tam ortasında yani limana karşıdan baktığınızda üzerinde bu güzel renkli çiçeklerin en çok olduğu noktayı hemen bulursunuz. Güler yüzlü ve orta yaşlı tonton bir restoran sahibi sizi karşılıyor. Hem uygun fiyatlı hem de muhteşem lezzette deniz mahsulleri var.

frappe

İlk başta Frappe yani buzlu bir kahve içmelisiniz. Ardından güzel bir öğle yemeği ve daha sonra uzun merdivenleri takip ederek eski yerlere kadar çıkmanızı ve adayı biraz tepeden görmenizi tavsiye ederiz. Daha sonra aşağı indiğiniz zaman adanın açık denizlere açılan liman ağzında yani göreceğiniz eski ama bir o kadar da bakımlı Osmanlı zamanından kalma caminin olduğu taraftan denize girmelisiniz. Uç kısımda bulunan ve denize girilen noktada isterseniz soğuk içeceklerinizi yudumlayabilir ve hemen ardından denize atlayabilirsiniz. Suyu oldukça güzel ve serin.

caretta

Adanın denizi çok temiz ve pek çok balık türü var. Caretta carettaların burada ne kadar rahat yaşadığını ve kıyıya yaklaştıklarında onları besleyebileceğinizi göreceksiniz.

Ardından Mavi Mağaraya gitmeyi unutmayın hatta mümkünse adaya ilk indiğiniz zaman sular yükselmeden Mavi mağaraya gidin. Adadan anlaşacağınız bir bot ve kaptan ile 10 dakika sonra eşsiz bir yerde bulacaksınız kendinizi. Mağaraya eğilerek bot üstünde girebiliyorsunuz ancak içerisi oldukça geniş ve burada ilginç olan şey ise her yer masmavi. Mavinin bu tonunu belki de daha önce hiç görmediniz.

mavi mağara

Ve eve dönüş zamanı geldiğinde saat 16.00’da feribottan indiğiniz yerden geri biniyorsunuz. Ancak saat 15.00’da duty free de olmanızı ve oldukça uygun fiyata alışveriş yapacağınızı bilmelisiniz. Diğer bir seçenek ise akşam adada konaklamak ve tabi ki taverna da harika bir gece geçirmek. Yunan Adaları Turları için siz de seçiminizi hemen yapın!

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.