Yunan Adaları Turları İçin En Güzel Zaman

Harika bir tatil mi yaşamak istiyorsunuz? Tercihinizi Yunan adalarından yana kullanabilirsiniz. Birbirinden özel bölgeleriyle unutulmaz bir tatil vadeden Yunan adaları, farklılıklarıyla  harika deneyimler yaşamanızı sağlayacaktır. Berrak deniz, daracık tarihi sokaklar, sardunyalı evler, kiliseler, camiler, müzelerle görülmeye değer olan Yunan adaları turları, fırsatları değerlendirmenize imkan tanıyan harika güzellikleri sunacaktır. Huzurlu gün batımından çılgın eğlencelere kadar pek çok fırsatı kolay ve hızlı bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Tatil için en ideal dönem ilk baharın sonları ile son bahar arasında ki geniş tatil sezonu olacaktır. Havalar soğumadan bu adalara giderek harika zaman geçirebilirsiniz. Huzurla gezebileceğiniz 12 farklı adanın her biri birbirinden özel noktaları size sunacaktır.

Harika güzellikleri size sunan bu adalar, farklılıklarıyla dikkat çekecektir. Mükemmel bir tatil yapabilmek için 12 farklı adanın her biri, apayrı güzellikleriyle size özel deneyimler sunacaktır.

Midilli;

Midilli adası orijinal ismiyle Lesvos, harika güzellikleri size sunacak nitelikte bir deneyimi yansıtacaktır. Uzonun ana vatanı olarak adlandırılan bu ada, hem doğal hem tarihi güzellikleriyle dikkat çeker. Agios Therapulos Kilisesi ve Yeni Cami görülmeye değer. Ermu ve eski limanda ki Osmanlı Çarşısı ise çeşitli hediyeler alabileceğiniz noktaları oluşturur.

Orijinal ismi Lesvos olan bu adaya Ayvalık’tan kalkan feribotlarla geçebilirsiniz. Burası uzonun membaı. 11 farklı marka uzo üretiliyor ve kendilerine has uzo festivalleri bile var.

Adanın merkezi Mitilini’de Agios Therapulos Kilisesi ve Yeni Cami görülmeye değer. Ermu ve eski limandaki Osmanlı Çarşısı’ndan çam sakızı çoban armağanlarınızı toplayıp adayı gezmeye başlayabilirsiniz.

Sakız adası;

Sakız adası, Çeşme’nin hemen karşısında yer alın ve yine Çeşme’den kalkan feribotlar ile kolayca ulaşabilirsiniz. Sakız adasının adı, burada bulunan sakız ağaçlarından gelmektedir. Adada ağaçların salgıladığı bu sakıza mastika ismi veriliyor. Adanın güneyinde yer alan Pirgi ve Mesta şehirleri UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ndeki 1000 yıldan yaşlı Nea Moni Manastırı adanın önemli ziyaret noktalarından. Pirgi şehri dar sokaklarıyla ünlüdür.

Samos (Sisam)

Yunan adalarının çoğunluğu Türkiye’nin belli bölgeleriyle sınır konumundadır. Samos adası da Kuşadası’nın hemen karşısında yer alır. Dünyanın önemli tarihi bölgelerinden birisi olan bilinen Samos Adası, antik Yunanistan’ın önemli eserlerini barındırır. Hera tapınağı bu eserlerin en belirginlerinden birisidir. Samos Pisagor’un memleketidir. Pisagor tarafından tasarlanan ve herkesin eşit miktarda şarap içmesinin amaçlandığı bardaklardan satın aalabilirsiniz. Tsamadu, Lemonakia ve Tsambu gibi irili ufaklı plajları ve yemyeşil doğası da buranın alametifarikalarından.

Kos (İstanköy)

Ünlü Tıpçı Hipokrat’ın memleketi burasıdır. Bodrum’a komşu olan Kos adası, tarihi mekanlarıyla ve muhteşem plajlarıyla dikkat çeker. Rodos Şövalyeleri’nin yaptırdığı Neratzia Kalesi,  Agora kalıntısı, 2 bin yıllık Roma Villası ve Asklepios’a adanan eski çağ hastanesi Asklepion harabeleri ile Kos tam bir açık hava müzesi konumunda bulunup harika tarihi eserleri sizlere sunacaktır. Osmanlı döneminin bıraktığı izleri hala görebilme şansına sahipsiniz. Osmanlı devletinin yaptırmış olduğu eserler hala dimdik ayakta. Burada dikkat çeken eserlerden bir tanesi Hipokrat ağacıdır. Plajlarıyla ünlü olan bu adada Kardamena, Kefalos, Exotic Beach, Magic Beach, Sunny Beach, Banana Beach, Paradise Beach ve Camel Beach gibi plajların keyfini sürebilirsiniz.

Rodos

Antik Roma ve Yunan medeniyetlerinin beşiğidir Rodos. St John şövalyelerine ev sahipliği yapan ada da dünyanın yedi harikasından birisi olan 32 metre boyunda ki Colossus’a ev sahipliği yapmıştır. Ada irili ufaklı plajlar, tarihi alanlar, doğal güzellikler ile doludur. Tarih düşkünleri için Antik Yunan’dan kalma Akropolis’teki tiyatro, stadyum ve Apollon Tapınağı ilgi çekicidir.

Santorini

Büyülü bir adadır. Muhteşem güzellikleriyle dikkat çeker ve 4 bin yıllık bilinen geçmişiyle tarihin izlerini günümüze yansıtır. Bazı araştırmacılar kayıp şehir Atlantis’in burası olabileceğine yönelik görüş bildirmektedir. Gün batımı sebebiyle romantizm arayanların önemli tercihlerinden birisi konumundadır.

Mikanos

Harika beyaz badanalı evleri, dar sokakları, yel değirmenleri ile Yunan adalarının en popüler ve bilindik olanıdır Mykonos. Adanın önemli ziyaretçileri dünyanın jet sosyetesidir. 15 kadar plajın bulunduğu bu ada, farklı güzellikleri ve dolu dolu eğlence anlayışı ile dikkatleri üzerine çekecektir. Super Paradise çıplaklar kampı ve meraklısı çok. Amacınız hem tatil hem eğlence ise muhteşem güzellikler sizi bekliyor demektir.

Delos

Kiklad adalarının göz bebeği olan Delos, mitolojide Apollon ve Artemis’in doğum yeridir. Adeta bir açık hava müzesini andıran bu şehir, zengin mozaiklerle süslü evleri, Apollon Tapınağı ve Aslanlı Yoluyla karşınıza çıkacaktır.

Paros

Paros adası rüzgarıyla ünlüdür. Bu sebeple rüzgar sörfü etkileyici şekilde yapılmaktadır. Güzel plajları ile Mykonos adasına rakip olan, eğlence anlayışı ile en az onun kadar özel konumda bulunan Paros adası, ziyaretçilerine her türlü olanağı sunarak harika zaman geçirilmesini amaçlıyor.

Naxos

Naxos’a gemiyle gelenleri büyük kapı anlamındaki Portara karşılıyor. M.Ö. 6. asırdan kalma bu büyük kapı, Apollon’un tapınağının günümüze kadar ulaşabilmiş tek kalıntısı. Tarihi binlerce yıl eskiye giden bu ada da harika güzellikleri görebilir, muhteşem fırsatları değerlendirebilir, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinde hoş zaman geçirebilirsiniz.

Simi (Sömbeki)

Simi adasına Datça’dan kalkan hızlı feribotlarla 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Hemen burnumuzun dibinde yer alan bu ada, muhteşem güzellikleriyle dikkat çekiyor. Plaj ve koylarıyla ünlü olan, küçük ama bir o kadar da sevimli bir ada konumunda ki Simi, tarihten kültüre, eğlenceden tüm imkanlara kadar misafirlerinin hoş bir tatil geçirmenize imkan tanıyor.

Meis

Kaş adasında tekne ile 20 dakika da ulaşabileceğiniz Meis adası, muhteşem güzellikleriyle dikkat çekiyor. Renkli evleri, dar kaldırımlı sokakları ve harika imkanlarıyla karşınıza çıkan bu bölgede güzel koylar ve eşsiz plajlar sizi bekliyor olacak.

Yunan adaları farklı güzellikleriyle dikkat çeker ve harika imkanları size sunar. Yurt dışı turlar arasında belki de en çok tercih edilendir. Tatil, gezi veya eğlence amacıyla gideceğiniz bu bölgede mükemmel zaman geçirebileceksiniz. 12 adalardan hangisini seçerseniz seçin, size özel bir tatil fırsatı ayağınıza gelecek, muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken bir yapıya bürünecektir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.