Amsterdam Gezilecek Yerler

Hollanda’nın başkenti Amsterdam, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen en güzel şehirlerin başında geliyor. Yurtdışı turları ile siz de seçiminiz Amsterdam’dan yana yapabilirsiniz. Ayrıca isterseniz yaz aylarında isterseniz de kış aylarında ziyaret edebileceğiniz bu güzel şehri şimdiden yakından tanımalısınız.

Amsterdam turlarının çok sık tercih edilmesinin sebebi ise tabi ki renkli gece hayatı, şehir yapısının güzelliği ile ön plandadır. Sevdikleriniz ile geçirebileceğiniz harika bir tur fırsatı yakalamak isterseniz, geç kalmış sayılmazsınız. O zaman gelin şimdi Amsterdam turlarında gezilip görülecek yerleri inceleyelim.

Amsterdam Kanalları

Amsterdam gezilecek yerler arasında seçimlerinizi yapabileceğiniz en güzel noktaların başında geliyor. Amsterdam’ın dört tarafını saran kanalları gezip görmek, tren istasyonu önünden kalkan ve 1-1,5 saat süren kanal turlarına kesinlikle katılmalısınız.

Dam Meydani

Dam Meydanı

Amsterdam gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer alması gereken Dam Meydanı şehrin neredeyse her sokağının çıktığı yerdir. Amsterdam Kraliyet Sarayı, Nieuwe Kerk, Ulusal Anıt ve Madame Tussauds Müzesi bu meydanda yer almaktadır.

Kraliyet Sarayı

Koninklijk Paleis yani Amterdam’ın en önemli tarihi yapılarından olan Kraliyet Sarayı, 1655 yılında Belediye Binası olarak yapılsa da günümüzde saray olarak hizmet vermektedir.

Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerk yani yeni kilise şehrin en eski ikinci kilisesi olma özelliğine sahiptir. 14. yüzyılda inşa edilen kilise defalarca tadilat görmüştür. Büyük Org, Oyma Vaiz Kürsüsü, Michiel de Ruyter’in Mezarı bu yapının içinde yer almaktadır.

Begijnhof

Begijnhof

Begijnhof Amsterdam’ın en keyifli en güzel noktalarının başında geliyor. Begijntjes için ibadethane olarak inşa edilmiş olan yer, 15. yüzyıldan kalma kilise Engelse Kerk ve 1680 yılında yapılan Begijnhof Şapeli ile bugün turistlerin en çok uğradığı noktalardan.

Red Light District

Red Light District yani Kırmızı Fener Mahallesi Avrupa’nın de en ünlü bölgelerinden biridir. Bu mahallede randevu evi, gay bar, özel sinema, tiyatro ve çeşitli türlerde  dükkanlar bulunmakta.

Van Gogh Müzesi

Amsterdam gezilecek yerler arasında en çok merak edilen Van Gogh Müzesini kesinlikle gezip görmelisiniz. Dünyanın en kapsamlı Van Gogh koleksiyonuna ev sahipliği yaptığı için bu kadar ünlüdür.

Anne Frank’ın Evi

Anne Frank’in Hatıra Defteri’nde ismi geçen II. Dünya Savaşı’nda Anne Frank ve ailesinin iki yıl boyunca saklandığı evdir ve günümüzde müze olarak ziyaret edilmektedir.

Vondelpark

Vondelpark

Vondelpark, Amsterdam gezilecek yerler arasında keyfini çıkarabileceğiniz en güzel noktadır. Avrupa’nın en ünlü parklarından biridir. 100 tür ağaç, geniş bitki örtüsü, orkestra sahnesi, gül bahçesi, birçok ev kuşuna ev sahipliği yapmaktadır.

Oude Kerk

Amsterdam’daki en eski ve en büyük kilisedir. 14. yüzyıldan kalmadır ve gerçekten görülmeye değerdir.

Amsterdam Çiçek Pazarı

Amsterdam Çiçek Pazarı, şehrin kesinlikle en güzel noktalarından. Bu güzel şehre gidip tabi ki buraya uğramadan olmaz!

Madame Tussauds

Madame Tussauds Müzesi

Amsterdam gezilecek yerler listesinde en ünlü olan noktadayız! Madame Tussauds Müzesi! Ünlülerin, siyasetçilerin ve pek çok önemli insanın bal mumu heykelinin bulunduğu ve Dam Meydanında yer alan müzedir.

Amsterdam yılbaşı turları da oldukça keyiflidir. Amsterdam gibi eğlenceli bir şehirde, meydanların dolup taştığı ve pek çok keyifli kutlamanın yapıldığı noktada siz de kendiniz için kusursuz bir tur planı yapabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

1 YorumYorum yaz

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.